Foto bij Diner

Wherever I go, whatever I do
Whenever my heart is crying out for you
Wherever I go, whatever I do
I'm crazy for you

Met een zucht klapte ik m'n laptop dicht. Hopelijk ken ik de woordjes Frans een beetje. Het is toch belachelijk dat je 500 woorden moet leren voor een toets!

“Fay, wil jij de tafel even dekken?” roept mama.
“Ik doe het zo” roep ik terug.

Tijdens het eten begint mama over de vakantie. Ik ga dit jaar voor het eerst alleen met vriendinnen op vakantie. Mama vind me nog een beetje jong maar ik word over een maand 17, oud genoeg volgens mij.
M’n vader vind me ook oud genoeg, dit had weer tot ruzie geleid tussen papa en mama. Ze waren al 10 jaar gescheiden en gingen nu als vrienden met elkaar om. Maar om mij hebben ze vaak ruzie. Tot hoe laat ik uit mag gaan, hoeveel zakgeld ik krijg, hoeveel alcohol ik mag en dus of ik alleen op vakantie mag. Uiteindelijk is mama accoord gegaan op voorwaarde dat ik in Nederland blijf en dat ik dag en nacht bereikbaar moet zijn. Dus ga ik samen met mijn twee beste vriendinnen Ysa en Nina een week naar Renesse.

“Ik vind toch dat er iemand van boven de 18 mee moet” zegt mama terwijl ze een stuk aardappel in haar mond stopt. “Maar mam, Ysa is al bijna 18, en Nina is ook al 17, we kunnen echt wel op onszelf passen hoor, en wie zou er mee moeten dan?” “Nou misschien kan ik ook een plekje op die camping boeken en dan kan ik jullie een beetje in de gaten houden.” “Mam, waarom moet jij nou weer zo moeilijk doen, de ouders van Ysa en Nina vinden het ook gewoon goed” zeg ik kwaad. We hebben deze discussie al zo vaak gevoerd. En elke keer als we er eindelijk over uit zijn begint mama er weer over. “Ik ben gewoon bezorgd lieverd.” Mama kijkt me verdrietig aan. “Er gebeurd echt niets, we gaan met de trein, we zijn zo weer thuis als het moet en je kunt altijd bellen.” Niet dat ik opneem, denk ik erachteraan.
“Goed, ik hou er over op”, zegt mama. Tuurlijk. Alsof ik dat geloof.

Reageer (2)

  • IamAlice

    (H)(H)(H)(H)(H)(H)(H)Renesse
    (H)(H)(H)(H)(H)(H)(H)Zeeland
    (H)(H)(H)(H)(H)(H)(H)C@s
    (H)(H)(H)(H)(H)(H)(H)Haamstede
    Ik ken heel schouwenduiveland :D

    1 decennium geleden
  • Alissaatje

    Hmm (A)
    Ouders hebben ook altijd wel wat te zeurenxD

    Snel verder!(flower)

    1 decennium geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen