Straks nog een hoofdstukje, omdat deze nogal kort is

“Hallo”, glimlachte Maria, toen Jasper, Peter en Anna bij haar kwamen. “Nettie, Lucie, houden jullie die bende even in de gaten?” Nettie en Lucie vertrokken.
“Zo”, zei Maria. “Ik moet een en ander met jullie bespreken.”
“Zeg het maar”, zei Jasper lief.
“Om te beginnen Resa. Anna denkt dat ze een goede aanwinst kan zijn”, zei Maria.
“Dat denk ik ook”, zei Peter, voor Jasper de kans kreeg iets te zeggen. “Voor zo jong te zijn heeft ze een fantastische beheersing, enkel Anna was beter.”
“Dat klinkt interessant”, zei Maria. “Nu goed, het wordt tijd dat we dat stelletje ongeregeld beginnen trainen. Jasper en Peter, dat is jullie werk. Anna, jij geeft Resa een privé training. Als ze goed genoeg is kan ze blijven. Hou haar zo veel mogelijk afzonderlijk van de groep, zodat ze niet gedood wordt, en zorg dat ze niet alleen getraind wordt in het gevecht, maar ook in beheersing.”
“Goed, Maria”, knikte Anna gehoorzaam.
“Ik beloof niet dat Resa kan blijven,” zei Maria streng, “maar ze krijgt de kans om zich te bewijzen.” Jasper slikte even, maar begreep dat dat al veel meer was dan Maria normaal voor newborns over had. Maria ging verder: “Over een paar maanden wil ik de volgende stad veroveren. Ik zal zelf vaak bij de trainingen komen kijken, wie ik niet waardig acht gaat er meteen aan. Duidelijk?”
“Natuurlijk”, antwoordde Jasper.
“Goed, ga dan maar beginnen met de training”, zei Maria.

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen