Opdracht 1
Schrijf een humoristische SA. Je bent helemaal vrij hierin- alles mag, laat je fantasie de vrije loop! Je cijfer word bepaald om hoe grappig de jury je SA vind. Dus doe je best, en make us smile!
Inleverdatum: 1 maart - 2 afvallers - min. 250 woorden

Nederland steeds Folderbezorger-onvriendelijker.

DEN HAAG - Het lijkt erop dat Nederlanders de folderbezorgers steeds minder gaan waarderen, dat blijkt uit een officieel onderzoek van de Vereniging van Folderbezorgers. Lange opritten, beschimmelde brievenbussen en gevaarlijke honden rukken op.
De Vereniging van Folderbezorgers verspreidde een digitale enquete onder jongeren die folders bezorgen. Hieruit blijkt dat veel van deze jongeren vinden dat het veel beter kan met bijvoorbeeld de hyiëne van brievenbussen.
"Mensen mogen wel eens leren hun brievenbus schoon te houden." was een veelvoorkomend commentaar. Bezorgers komen regelmatig schimmelplekken tegen op brievenbussen. Ook dode insecten zijn een veelvoorkomend verschijnsel.
Ook vonden veel jongeren dat "mensen best met één brievenbus toe kunnen". Veel mensen hebben twee brievenbussen, wat voor de jongeren erg verwarrend kan zijn. En al dat denkwerk gaat ten koste van hun school.
Bovendien willen de bezorgers veel meer oranje op straat: Nederlanders vragen veel te weinig nee-nee-stickers aan. Deze stickers zijn gratis te bestellen bij de gemeente en geven aan dat u geen reclame en/of huis-aan-huisbladen in uw brievenbus wilt. Het grootste gedeelte van de jongeren denkt dat het nee-nee-stickerprobleem te wijten is aan de onvriendelijke telefonisten bij de gemeente. Anderen menen dat het komt omdat nee-nee-stickers niet milieuvriendelijk genoeg zijn.
"Nee-nee-stickers zouden meer besteld moeten worden. Het scheelt ons folderbezorgers ontzettend veel lopen en bovendien hoeven er dan minder folders geproduceerd te worden, wat weer beter is voor het milieu.", aldus Anoniempje, één van de jongeren die deelnam aan de enquete.
Daarbij vinden veel jongeren dat opritten verkort moeten worden. Hierdoor hoeven de bezorgers minder ver te lopen, wat een hoop energie kost. Bovendien hoeven auto's dan verder te rijden dus is het milieuvriendelijker. En wanneer er geen plaats meer is voor andere auto's, krijgt u minder visite. Die visite hoeft dan niet meer naar u toe te rijden en dat is ook weer beter voor het milieu. Een win-win-situatie dus.
Ook worden honden steeds gevaarlijker. "Mensen verwaarlozen hun hond," zei Ikhebgeennaam, invuller van de enquete. "de hond krijgt honger en ziet nog maar één oplossing: de folders opeten. Hij gaat bezorgers aanvallen om aan nóg meer folders te krijgen."
Dat verwaarloosde honden voor gevaarlijke situaties kunnen zorgen is al gebleken. Al verscheidene keren zijn bezorgers handen verloren of werd hun tas afgepakt door een hongerige hond. Fairytale, deelneemster van de enquete, zegt zelfs op mysterieuze wijze al drie handen te hebben verloren.
Kortom, Nederland kan nog veel bezorgers-vriendelijker worden. De Vereniging van Folderbezorgers denkt erover een campagne te starten en gaat misschien met de politie in overleg, zodat mensen die de wensen van bezorgers aan hun laars lappen hier een straf voor opgelegd kunnen krijgen. Of dit allemaal waargemaakt zal en kan worden, moet nog blijken.

Reageer (4)

  • Square

    Haha, super. :'D

    1 decennium geleden
  • Oresa

    Haha ik denk er eigenlijk hetzelfde over als Circles! Verder niets op aan te merken. Echt heel leuk geschreven!

    1 decennium geleden
  • Casanova

    Haha, dit vind ik echt geweldig. Het is super origineel en het was echt droog, hahaha! Nou to the point. Je hebt een goede schrijfstijl, maakt weinig spelfouten en je opbouw is goed. Goed gedaan!

    1 decennium geleden
  • Carcass

    Dit is echt ziek droog, hahahaha

    1 decennium geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen