Eerste hoofdstuk van mijn nieuwe story

Hope you like it!

Het eerste wat ze zag was Jasper die over haar heen boog om haar alles uit te leggen, ze waren met een groep newborns in een schuur. Maria wilde hen getraind voor het gevecht, zo snel mogelijk.
Anna zat er bij, ze was al wat ouder en haatte het vechten, maar was er best goed in. Ze deed het echter enkel als het niet anders kon, en vocht niet 'voor haar plezier', zoals de rest van die groep in de schuur. Ze had wonderbaarlijk genoeg haar eerste jaar overleefd, en was nu Jaspers rechterhand, samen met Peter.
Theresa keek haar broer aan.
"Jasper? J-je hebt me gevonden", mompelde ze.
"Helaas wel, Resa", zuchtte hij. "Ik wou dat jij hier niet in betrokken werd."
"Het spijt me. Ik was te nieuwsgierig hè?"
"Jij kunt er niets aan doen," zei Jasper, "maar je was inderdaad nogal nieuwsgierig."
"Jasper, wie is zij, het lijkt alsof je haar kent", vroeg Anna.
"Mijn zusje", mompelde Jasper zacht.
"Oh", was het enige dat Anna kon uitbrengen. Ze stond op:
"Ik ga naar Maria. Ze vroeg me te melden wie die nieuwsgierigaard was. Ik zal mijn best doen haar te overhalen je zus geen kwaad te doen." Jasper knikte langzaam, en Anna ging naar Maria.
"Maria, kan ik je even spreken?", vroeg ze.
"Natuurlijk", zei Maria. "Nettie, Lucy, ga kijken of Jasper hulp nodig heeft met de andere newborns."
"Jasper heeft momenteel niet echt problemen", zei Anna kalm. "Ik kom er juist vandaan." Maria glimlachte. "Het gaat om die nieuwsgierigaard", vervolgde Anna.
"Ah, je weet wie het is?", vroeg Maria kalm
"Inderdaad, Maria. Het is een onschuldig meisje dat zich niet bewust was van wat ze deed," legde Anna uit. "Ze is ondertussen getransformeerd en zit bij de newborns. Ik ben er van overtuigd dat we een goede vechter van haar kunnen maken. Zij zal zich meer geven dan anderen als we dat van haar vragen, en bereidwilliger zijn."
"En waarom zou ze dat zijn?"
"Ze blijkt Jaspers jongere zusje te zijn. Voor hem zal ze alles doen. Maar je mag haar nooit vermoorden, Maria, of laten vermoorden. Dan zou je Jasper tegen je krijgen, ik voel dat hij een te sterke band heeft met zijn zus. Met haar erbij zal je misschien zelfs meer van Jasper kunnen verwachten, zonder haar ben je hem kwijt."
"Hmm, dat klinkt interessant, maar hoe weet ik of het waar is?"
"Ik voel het, Maria, en ik zat er naast toen Resa, zo heet ze, ontwaakte en Jasper haar uitlegde wat er gebeurd was", zei Anna kalm, maar er klonk ook een soort dominante, overredende, overtuigende ondertoon door in haar stem. Maria knikte.
"Je kan gaan, en hou de volgende keer je temperament beter onder controle", zei ze autoritair.
"Sorry", zei Anna rustig. Normaalgezien liet ze zich niet zo gelden tegenover Maria, wel tegen de newborns, maar dit was een uitzondering. Ze liep onmiddellijk naar Jasper en zijn zus.
Theresa keek naar Jasper.

Reageer (1)

  • Prim

    Nice

    1 decennium geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen