Foto bij After a live in Portugal with lies, now a lieless life in Gemany *-5-*

*Deel 5...<3
x RockxPrinces & xElise


Leugen 1, vriendje hebben die ik helemaal niet hebt! Leugen 2, dat ik een dikke 10 had! En leugen 3? Wat was dat ook alweer. Owjaa dat Melinda me zou haten! Hmmm wat ben ik weer lekker bezig met al dat liegen. Ik sta op, zet mijn computer aan en open het bestand waar ik het allemaal in heb staan. Ik typ de nieuwe leugens erbij. Elke keer weer lees ik alle leugens door. En elke keer krijg ik weer tranen in mijn ogen. Al vaak genoeg heb ik eraan gedacht om me van een gebouw te gooien of voor de trein te springen. Maar er was altijd een stem die zei dat ik hier weg kon als ik klaar was met mijn school. Dat ik dan een leugenloos leven zou kunnen gaan leiden. Als dat me niet lukt, kan ik me altijd nog voor een trein werpen. Ik zucht zachtjes en snel sla ik het bestand op. Mijn ouders hoeven dit niet te lezen! En dan heb je ook nog een irritant zusje van 10. Liever had ik een zus van 18 waar ik alles mee kon delen! En ja hoor, alsof je het over de duivel hebt. Daar komt mijn zusje binnen gestormd.
"Xavin, ik heb een 9 voor Portugees! Een 9! Goed hè van mij. Veel beter dan dat jij altijd haalde!" roept ze hyper. Op dit moment kan ik haar wel slaan. Dat kind moet echt eens de mond gaan leren houden. Ze heeft mij nooit gemogen en dat heeft ze ook duidelijk laten merken. Elke keer weer die k-u-t-opmerkingen. En als ik er dan wat tegenin bracht, dan was het altijd huilend naar pappie en mammie. Dan kreeg ik weer de hele laag over me heen. 'Laat dat meisje lekker blij zijn. Dat hoef jij dan toch niet te verpesten.' Of: 'Wordt nou eens volwassen en geef het goede voorbeeld.' Altijd hadden ze wel weer iets om haar te beschermen en mij weer de grond in te trappen. Altijd weer hetzelfde liedje hierzo!
Zij kreeg altijd wat ze wilde! Zelfs een maaltijd op tafel. Laatst wilde ik met een vriendin naar Macdonald ofzo! En nee ik mocht niet, maar mevrouwtje mocht wel patat eten en ik kreeg een vieze schotel voor me neus."Nog 3 maanden, 2 weken en 5 dagen" zeg ik zachtjes tegen mezelf. "Het enige wat ik komende tijd hoef te doen is: keihard leren en slagen voor mijn examen. Dan kan ik hier weg. De wijde wereld in."
Ik pak mijn mp3 van mijn bureau en ga op mijn bed liggen. Mijn zusje is al weer mijn kamer uitgerend en rent nu naar haar eigen kamer. Opgeruimd staat netjes. Al snel laat ik me meenemen door mijn muziek en het duurt dan ook niet lang meer voordat ik slaap.

Reageer (2)


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen