De wekker ging, ik stond op met enorme hoofdpijn. Vandaag weer naar school. 'Even kijken wat er op het rooster staat vandaag'. 'Eeeehm en toest voor wiskunde ik heb niet geleerd dus dan ga ik dat lesje maar even spijbelen'. Ik liep naar beneden en ging ontbijten. Even later zat ik weer in de trein naar school. Eerste 2 uur gym waren altijd vreselijk om de vroege maandagmorgen. Maar hij zou Lois weer zien en daar was hij blij mee. Hij kleedde zich om en werd door zijn klasgenoten ondervraagd wat hij dit weekend gedaan had.

Hij antwoordde met dat hij veel gedronken in de zijn stamkroeg. En dat hij nu een kater had. Jasper zei tegen mij,dat ik minder moet drinken omdat het anders verkeerd kan gaan. Ik zei dat hij zijn grote bek moest houden omdat hij nooit drinkt. In de gymzaal kwam hij Lois tegen , het knapste meisje wat hij ooit heeft gezien. Hij zei hoi en zei zei hoi terug. Hij vertelde wat hij dit weekend gedaan had. En Lois ging net zo veel zeuren als Jasper. Ik probeerde Lois mee te laten gaan naar de stamkroeg waar ik altijd heen ga en Lois gaat inderdaad mee.

Tijdens het spijbeluurtje kwam hij zijn vrienden tegen. Hij liep met ze naar de supermarkt onderweg een joint rokend. Bij de supermarkt aangekomen steelde hij een paar flesjes bacardi en bier, hij nam dat terug mee naar school en dronk dat allemaal op in de pauze. Zo veel alcohol in keer werdt hem te veel toen hij boven aan de trap stond viel hij neer en viel naar beneden.

Lois rende naar hem toe en probeerde hem bij te brengen. Het lukte niet en een leraar belde een ambulance. In het ziekenhuis is hij in een coma geraakt. 5 weken heeft hij in een coma gelegen en daarna kwam hij weer bij. Ik deed me ogen open en kreeg pijn van het plotselinge wit wat ik zag. Ik wist niet waar ik was maar later realiseerde ik me dat ik in het ziekenhuis lag. Wat doe ik hier waarom lig ik hier. En toen zag ik haar en wist ik wat er gebeurd was. Ik had drank gestolen bij de supermarkt en was daarna van de trap gevallen.

'Heey'zei ik tegen Lois die naast me bed ging zitten. Lois schrok want ze wist niet dat ik al bijgekomen was. 'Je bent bijgekomen zei ze'. 'Wat is er gebeurd waarom lig ik hier'. 'Ruben zei ze je lag 5 weken in coma omdat je 8 de hoeveelheid alchohol ophad die je normaal maximaal moet hebben'. ' Ik dacht eerst dat ze een grapje maakte maar het bleek dat ze serieus was'. 'Ik raak nooit meer alchohol aan' zei ik.

Na 1 week ter controle moch ik weer naar huis wat ik niet verwachtte was dat ik toen ik thuis kwam overal borden en spandoeken hingen met welkom thuis. Ik liep naar binnen en al mijn vrienden en familie waren er. 'Je bent weer terug'zei mijn nichtje van 4 jaar en omhelsde mij. Ik moest mijn best doen om niet te huilen. Het was een groot feest, toen ik even later naar bed ging had ik mezelf beloofd om nooit meer zoveel te drinken, te stoppen met roken en beter me best ga doen op school.

Reageer (2)

  • Yoda

    Het eerste wat mij opviel, was, dat je steeds wisselt tussen 'hij' en ik 'ik'. Dat leest niet fijn. Ook was het een beetje van 'toen ging ik dit doen, toen dat en vervolgens dat'. Ook verbaasde me het een beetje, dat hij door wat bier en breezer 8x de toegestane hoeveelheid alcohol op had ;x Dan moet je toch wel stevig doordrinken. Voor de rest was het op zich een goed verhaal en een typisch voorbeeld van stoerdoenerij van de jeugd.

    Af en toe, maak je wat typfoutjes en schrijf je 'me' ipv 'mijn'. Je maakt goed gebruik alinea's, waardoor het verhaal overzichtelijk wordt.

    Goed gedaan.

    - Courtesan

    1 decennium geleden
  • BakeOff

    Sjeez wat een klassiek moraal xD
    lol, eerste 2 uur gym op maandag goh waar ken ik dat toch van??
    Xd

    1 decennium geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen