Ik was op een verlaten strand samen met Bill. Onze haren wapperden mee met het ritme van de wind en de fijne zonnestraaltjes warmden onze wangen beetje bij beetje op. De lucht was helder en rook heerlijk. De geur van pure natuur. Een luide klap verstoorde ons onderonsje. Ik keek rondom me, maar ik zag niets verdachts. Bill staarde nog altijd voor zich uit, alsof hij helemaal niets opgemerkt had. Na een tijdje merkte hij mijn verwarde blik op. Lachend keek hij me aan, zonder ook maar een woord te zeggen. Een tweede klap volgde en voor ik het doorhad voelde ik iets nats op mijn voorhoofd. Ik knipperde moeizaam met mijn ogen en werd verblind door de plotse hoeveelheid zon die op me terechtkwam. Bill’s gezicht bevond zich op slechts enkele centimeters van me. De puzzelstukjes vielen in elkaar. Het leder onder me voelde fris aan. Ik zat nog steeds in de auto. Bill en Tom waren uitgestapt. Dat verklaarde de harde klappen. Het geluid van deurportieren was binnengedrongen in mijn droom.
“Zijn we er eindelijk?” mompelde ik bijna onverstaanbaar. Niet dat ik er ook maar enig idee van had hoelang ik in de auto gezeten had of waar we eigenlijk waren. “Is je schone slaapster dan toch nog wakker geworden?” Tom wist ook nooit van ophouden. Ik gaapte en rekte mijn armen uitgebreid uit. Het had me goed gedaan om nog eventjes te slapen. “Heb je enig idee waar je wel doorheen geslapen hebt?” “Nee Tom, dat heb ik niet nee. En misschien is dat maar beter ook?” “Kom, kom. Stap maar uit”, suste Bill me. Ik liet mijn benen uit de auto glijden en stond toen langzaam recht. Er kon nog altijd een restje van mijn slaapdronkenheid naar boven komen en ik had geen zin om mijn evenwicht te verliezen. We stonden aan het eind van een lange oprijlaan. Voor me stond een witgeschilderd huis. Dit was in ieder geval niet iets dat ik had kunnen bedenken. Een doodgewoon huis. Wat kwamen we hier doen? Ging hij het kopen? Ik schoof die laatste gedachte aan de kant. Ze leek onmogelijk en vooral ook onlogisch. “Bill? Kan je me vertellen waar we zijn? Of beter gezegd wat we hier komen doen?” Bill keek me moeilijk aan. Hij aarzelde. Met dezelfde doordringende en vragende blik staarde ik hem aan. Tom snoof even achter me, waardoor ik nog meer geïrriteerd raakte door het feit dat ik echt geen flauw benul had van wat me te wachten stond. “Je gaat het haar nu toch moeten zeggen hoor, anders ontdekt ze het zo toch.” “Oké dan”, mompelde hij. “We gaan m’n moeder bezoeken.” “Wat?” floepte ik eruit, maar ik had hem wel verstaan. Mijn mond viel open van ongeloof. Waarom net nu? Ik zag Tom grijnzen. Natuurlijk vond hij dit wel leuk. Bill nam mijn hand vast en trok me lichtjes mee naar de voordeur. Ik spartelde niet tegen, maar ging ontzettend langzaam. Ik was hier niet op voorbereid.

KUDO?

Reageer (5)

  • NoDeatheater

    Verder!

    1 decennium geleden
  • Stripe

    Dat is best rot als je zomaar out the blue even de moeder van je vriend gaat ontmoeten. ö
    Een niet al te lange reactie dit keer, alvast sorry daarvoor.
    Maar ik ben gedwongen tegen mijn deur aan te gaan zitten, aangezien mijn internetverbinding het daar wel gewoon doet.
    Dat terwijl mijn bureau hier nog geen twee meter vandaan is..
    Maar goed, ik hoop dat die ontmoeting met zijn moeder toch nog een beetje lekker verloopt.
    Dat het in ieder geval niet al te stroef gaat. :'D
    Ga je snel weer verder? <3

    1 decennium geleden
  • Niallene

    Noooo;o
    Had ik net een deel van mijn reactie klaar, ging ik tussendoor kudo geven, dag reactie ;o
    my got, ik voel me nu zo dom XD
    But, ik zou echt iets hebben van: Watthee? als hij dat ineens tegen mij zou zeggen xd ik zou echt gelijk omdraaien en weglopen denk ik :Y)
    Snel verder! <3
    and sleep wel! :3

    1 decennium geleden
  • WildIsTheWind

    Spannend!


    Echt geweldig n.n

    Ga snel verder<33

    1 decennium geleden
  • Givenchy

    Gosh, dat had ik niet zien aankomen, haha.
    Leuke wending. x) Hopelijk laat ze foto's van hen van vroeger zien of weet ze verhalen te vertellen waarvoor de twins zich schamen - wat wij dus eigenlijk een schattig verhaal vinden. Dat zou wel een leuke manier zijn van Tom terug pakken, met al zijn geweldige opmerkingen. ;D
    Oja, ik moet natuurlijk niet je kudo vergeten. :Y) Zoals een aantal mensen hier dus wel doen. Dus, ja, jij daar! Die nu mijn reactie leest, als je toch geen reactie achterlaat, geef dan op z'n minst een kudo, zo beroerd ben je vast niet, hea? 8D
    Weer snel verder, want ik ben benieuwd naar wat er nu weer gaat gebeuren. Je weet het in ieder geval verassend te houden. (:
    En slaaplekker dan maar. (: Hopelijk heb je morgen nog even vrije tijd, want dat is eigenlijk waar het weekeind voor is, ook al heeft jouw school dat duidelijk nog niet geleerd - mijne btw ook niet. Haha.

    1 decennium geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen