Hij glimlachte en stopte met het produceren van zijn prachtige feel-good-melodie. “Dat hoef je echt niet te vragen hoor, natuurlijk wil ik dat!” Vrijwel meteen sprong hij recht, maar staarde naar zijn gitaar. Waar maakte hij zich zo druk over? Mijn rugzak was ook niet gepikt, toen hij alleen lag. Daarbij was er niemand in de weidde omgeving te bekennen. Toen hij hurkte, fronste ik lichtelijk mijn hoofd. Zijn ogen keken in die van mijn trouwe viervoeter. “Bear, ik heb een heel belangrijke vraag en die moet je eerlijk beantwoorden. Begrijp je me?” Hij blafte een keer. “Goed. Ik wil dat je mijn gitaar... beschermt en bewaakt tot we terug zijn. Wil je dat voor me doen?” Bear zijn enthousiaste kon niet op. Matt lachte aanstekelijk, waardoor mijn glimlach al snel in een lach veranderde. Dat werd dan weer verbroken door zijn hand die hij uitstak. Even hapte ik naar adem. Onze dromen... Zou ik gaan weg rennen? Nee, ik zat nog steeds in het zand. Waarom zou ik niet gewoon zijn hand kunnen pakken? Ik bedoelde, nog steeds was er niet uit mijn mond gekomen dat we geen vrienden konden zijn. Een beetje bang stak ik mijn hand uit en voelde al snel zijn warme huid tegen de mijne. Zo hielp hij me recht. Mijn hand loste niet. "Dit keer lopen we samen." Mijn rugzak gleed van mijn linkerschouder af, terwijl ik hem met de rechterhand een kneepje gaf. "Ready, set, GO!"
Na dat begonnen mijn benen te rennen. Gelijktijdig met die van hem en hielden het zelfde tempo aan. Het kleine kind in ons beide leek naar boven te komen. Hem zien glimlachen was dan ook uitzonderlijk voor me. Eenmaal in het water liet ik hem los en dook weer in het heerlijke water. Weer kwam ik boven en keek hem aan. Even glimlachte ik weer breed naar hem, terwijl mijn hand gebaarde dat hij moest komen. Het duurde niet lang op hij vertrappelde naast mij. Zijn ogen vertoonde een hemelsblauwe kleur, die me redelijk liet dromen. O nee, dit mocht niet gebeuren! Snel schudde ik het van me af. Golven beukte op ons in. "Vroeger deed ik altijd een spelletje; in de golven duiken. En om toe te geven, ik heb zin om het nog eens te doen. Are you in?" Mijn hand greep weer naar die van hem.
Nooit gedacht dat ik me zo gelukkig kon voelen op één plaats in een paar minuten door één persoon. Ik was dan ook gelukkig in de zee na het goed te maken met Matt en die persoon leek een hemelse engel.

Reageer (1)

  • Sheep

    Awesome, jullie schrijven echt mooi. (:

    1 decennium geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen