Ram
Kleur: rood
Planeet: mars
Element: vuur
Metaal: koper
Planten: geranium, distel
Bomen: alle bomen en struiken met doornen
Landen: Engeland, Frankrijk, Duitsland, Polen
Steden: Napels, Florence, Krakow, Birmingham
Stenen : Robijn, Rode jaspis en de zonnesteen.
Bekende mensen die de ram als sterrenbeeld hebben: Kristen Steward, Emma Watson en jan Kooijman

Rammen zijn mensen die met beide benen op de grond staan, ze zijn spontaan, impulsief en vol levenskracht. Als de ram hindernissen tegen komt komen zijn creativiteit, daadkracht en spontaniteit naar voren. De ram gaat graag rechtstreeks op zijn doel af en gaat ongecompliceerd en overzichtelijk te werk. Rammen leven sterk in het hier en nu en vinden houvast door kennis te verwerven en gaan met de tijd mee. De sterke punten van de Ram zijn: idealisme, flexibiliteit, ze kunnen zich goed aanpassen bij nieuwe situaties, hebben een snelle opmerkingsgave, kunnen snelle beslissingen nemen en blijven niet vast zitten in oude patronen. Doordat de Ram de meest voor de handliggende en simpele oplossingen voor problemen kan bedenken zijn deze mensen vaak een fijne collega en een betrouwbare partner. De ram is altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen en schuwt hierbij geen risico’s. de typische ram zit vol levenslust en moed en is vaak een goede sporter. De ram vind het niet leuk om bevelen te krijgen en vind dingen al snel saai worden. De ram heeft een vurig en impulsief karakter maar ze vergeven ook makkelijk. Actie is belangrijk in het leven van de ram. Er moet telkens iets nieuws gebeuren omdat de ram zich snel verveelt en impulsief zelf tot actie over gaat zonder de nadelen te bekijken. De ram zal moeten leren af en toe wat haalbare doelen voor zich zelf te stellen anders raakt de ram snel gedeprimeerd doordat niks of bijna niks lukt.


Stier

21 april/20 mei
Kleur: roze/oranje
Planeet: Venus
Element: aarde
Metaal: koper
Planten: roos, klaproos, viooltje
Bomen: es, cipres, druivenstok en appel
Landen: Ierland, Zwitserland, Zweden,
Steden: Dublin
stenen : rozekwarts, lapis lazuli, rhodoniet en carneool.
Bekende mensen die een stier als sterrenbeeld hebben : Robert pattinson, Miranda cosgrove en Ilse de lange

Stieren zijn vaak intuïtieve mensen en hebben gevoel voor de schoonheid die het leven te bieden heeft. Stieren zijn slimme mensen maar in moeilijke situaties laten ze zich toch vaak leiden door hun gevoel en intuïtie. Ze zijn vaak succesvol, vriendelijke gezellige mensen die sterk zijn verbonden met de natuur. Stieren zijn honkvast en houden van een bepaalde zekerheid, in relaties geven zij zich helemaal en zijn betrouwbaar. De sterke kanten van de stier zijn: geduld en een sterk gevoel voor harmonie, ze zijn begripvol en sociaal ingesteld. Hierdoor zijn ze graag geziene mensen. Mensen die rusteloos en wanhopig zijn kunnen de aanwezigheid van de Stier waarderen, ze hebben begrip en medegevoel en zijn altijd bereid om te luisteren. Stieren willen graag alles in de hand houden en proberen tegelijk zelfverzekerd over te komen(wat ze niet altijd zijn) als ze dit niet lukt vallen ze terug in conservatieve en traditionele patronen uit het verleden, stieren kunnen geplaagd worden door angsten om mensen kwijt te raken, kunnen zeer jaloers zijn en ze hebben sterke twijfels over zich zelf wat kan leiden tot onverklaarbare angsten. Ook houd een stier van comfort en mooie spullen, geniet hij van eten en verliest hij niet snel zijn humeur maar als dit wel gebeurt is het goed mis. Goede beroepen voor stieren zijn werken op het platteland, muzikant, kunstenaar of boekhouder


Tweeling
21 mei/21 juni,
Kleur: geel,
Planeet: Mercurius,
Element: lucht
Lichaam: oren, borst, armen, handen en longen,
Metaal: kwikzilver
Planten: lelietjes van dalen en lavendel,
Bomen: notendragende bomen,
Landen: VS, Wales,
Steden: London, Plymouth, Melbourne en San Francisco.
bekende mensen: Johnny depp, alain clark en Nicole kidman.

Tweelingen zijn vaak zeer levendige, temperamentvolle en vitale mensen. Ze houden van uitdagingen, praten graag en zijn amusant in de conversatie. Vaak hebben tweelingen veelzijdige interesses en hobby’s, ze zijn jeugdig en modern in hun opvattingen en verschijning.
De negatieve eigenschappen van de tweeling zijn dat ze rusteloos, sluw en wispelturig kunnen zijn. Ze zijn inconsequent. De tweelingmens heeft altijd gelijk en zal nooit van mening veranderen, tot de kwestie een volgende keer op tafel komt. Ongetwijfeld zal hij een ander standpunt innemen en ontkennen vroeger een andere mening te hebben gehad. Hij heeft een groot talent voor woord en weerwoord en maakt de indruk van alles op de hoogte te zijn, hij weet zich overal uit te praten. De tweeling zit niet graag stil een zal over het algemeen altijd twee dingen tegelijk doen. Ze hebben dringende behoefte aan communicatie en houden van discussies, daarom zijn ze vaak uitmuntende journalisten of zijn ze getalenteerde schrijvers, onderwijzers en redenaars . Sommigen zijn getalenteerde dansers Tweelingen houden van afwisseling en verandering, hij doet er goed aan geen baan te kiezen die inhoud dat hij steeds in dezelfde omgeving moet werken, of die saai en eentonig is. Hij moet altijd zijn horizon verwijden, steeds nieuwe dingen leren, anders raken ze gauw overspannen. Maar tweelingen hebben hun lichaam mee, want tweelingen wordt als het meest jeugdige teken aangemerkt. Tweelingen zijn niet erg emotioneel en spreken bijna nooit hun gevoelsleven uit. De tweeling is nieuwsgierig en is altijd opzoek naar nieuwe dingen waardoor de aandacht van de tweeling vaak verdeelt is over verschillende dingen. De meeste tweelingen houden van spelletjes, lezen en praten maar als de tweeling spelletjes speelt met mensen moet hij uitkijken want hij kan slecht tegen zijn verlies.


Kreeft
22 juni/22 juli
Kleur: groen
Planeet: maan
Element: water
Metaal: zilver
Planten: acanthus, wilde bloemen
Bomen: bomen die rijk aan sappen zijn
Landen: Schotland, Nederland, Nieuw-Zeeland
Steden: Amsterdam, New York, Venetië
Bekende mensen : Daniel radcliffe, Dennis storm en Linda de mol

Kreeftmensen zijn zeer betrokken bij het milieu en de het welzijn van de mensheid, Ze zijn hartelijk en makkelijk in de omgang en hebben veel verbeeldingskracht en een sterk moeder of vaderinstinct. De kreeft is bepaald niet de gemakkelijkste mens om mee te leven. In het beste geval zijn ze zorgzaam, attent en begrijpend, maar zij kunnen ook humeurig, somber en kortaf zijn. De kreeftmens lijkt soms bikkelhard en in vele opzichten is hij hard, ze kunnen soms eindeloos blijven doorzeuren over een klein onrecht wat hen is aan gedaan. Ze kunnen mensen licht voor het hoofd stoten door ondoordachte opmerkingen en harde woorden, zelf zijn ze overgevoelig voor kritiek Kreeften beschikken over een grote intuïtie en hun eerste opwellingen zullen meestal de juiste zijn. Met zijn natuurlijke behoefte om anderen te beschermen en zijn uitmuntende geheugen, het herinneren van namen en gezichten en het behartigen van belangen van andere mensen maakt dat dit vermogen samen met zijn slimheid kreeften tot goede zakenmensen. Maar ook is de kreeft soms erg emotioneel. De kreeft neemt makkelijk gevoelens in zijn omgeving waar dit kan de kreeft erg beïnvloeden is iedereen blij dan de kreeft ook maar als iedereen boos is kan de kreeft zich erg slecht voelen. Dit is een van de redenen waarom kreeften heel erg veranderlijk zijn in hun stemming. De kreeft bind zich snel aan zaken. Andere mensen zullen dit materialistisch noemen maar de kreeft hecht zich emotioneel aan spullen en dit is juist goed. Als laatste wil de kreeft graag zekerheid dit kan op het gebied van inkomen, veiligheid maar ook met vrienden of familie.


Leeuw
23 juli/23 augustus
Kleur: Goudgeel, Oranje
Planeet: Zon
Element: Vuur
Metaal: goud
Planten: zonnebloem, goudsbloem
Bomen: sinaasappel en alle citrus bomen
Landen: Frankrijk, Italië, Roemenie
Steden: Rome, Praag, Damascus, Los Angeles
Bekende mensen: Sandra bullock, kim feenstra en tijl beckand

Leeuwen zijn levenslustige mensen die worden gekenmerkt door hun zelfstandigheid, een sterke wil en een grote levenskracht, zij zullen zich vaak slechts met tegenzin onderwerpen aan voorschriften, normen en wetenschappelijke principes, zoals b.v. statistieken. Leeuwen staan meestal met beide benen zeer zelfbewust in het leven, handelen impulsief, zelfstandig en doelgericht, zonder lang om de dingen heen te draaien. De kracht van de Leeuwmens is een duidelijk waarneembaar zelfbewustzijn, onafhankelijkheid en spontaniteit. Aan de normen waarde die de leeuw vormt houd hij zich zijn hele leven. De leeuw kan bemoeiziek zijn en moet wennen als andere mensen ook een mening hebben. Leeuwmensen hebben een natuurlijke charmes en zijn snel lichtgeraakt en als ze echt boos zijn is hij de koning en doen de mensen al snel wat hij zegt. De leeuw is een open en eerlijk mensen en hij houd van mensen die net als hij recht door zee zijn. Deze eerlijkheid komt uit het feit dat leeuwen graag gerespecteerd willen worden maar vinden dat je dit wel moet verdienen. Ook heeft dit te maken met de normen en waarden van leeuwen ze hebben totaal eigen normen en waarden(dit kunnen hele goede zijn) maar iemands anders normen en waarde kan de leeuw niet begrijpen behalve als hij deze mening deelt. De leeuw heeft snel in de gaten waarneer hij iemand kan vertrouwen. De leeuw is een erg harde werker als het voor iets is wat hij leuk vind of graag wil hebben en als hij dit bedacht heeft praat niemand het hem meer uit zijn hoofd. Zijn sterkste kant is zijn leiderschap en het sluiten van compromissen zijn slechtste kant is zijn luiheid en doen wat hij zelf wil.


Maagd

24 augustus-23 september
Kleur: marineblauw, donkergrijs, donkerbruin
Planeet: Mercurius
Element: Aarde
Lichaam:
Metaal: kwikzilver
Planten: kleine, felkleurige bloemen
Bomen: nootdragende bomen
Landen: Griekenland, Turkije, Indonesië
Steden: Parijs, Boston
Bekende mensen : Cameron diaz, carice van houten en rubert grint

Mensen die onder het sterrenbeeld maagd zijn geboren zijn vaak een beetje terughoudend, nuchter en bedachtzaam. Zij bezitten een ingeprent vermogen om een kritische afstand te bewaren en een bij voorbaat sceptische houding aan te nemen. Onbekende en onvoorziene dingen die voor hen slechts heel moeilijk inschatbaar of afweegbaar zijn, roepen in de maagd vaak angstige gevoelens op. Maagden hebben vaak meer tijd nodig om hun gevoelens te uiten en kritiek te geven maar dit komt dan wel recht uit hun hart. De maagd stelt zich vaak op in een tactvolle bescheidenheid. Maagden zijn zeer gericht op de natuur, gezondheid en gezonde voeding ook zijn ze zeer leergierig. De negatieve aspecten van de maagd is dat maagden vaak leven met remmingen en zich nooit voor volle 100% geven ook zijn ze snel overdreven bezorgt en kan een klein conflict tot innerlijke onrust zorgen. Maar de maagd is ook een behulpzaam mens en als de maagd andere mensen help zou dit zijn gevoel voor eigen waarde versterken ook als zij haar eigen belangen er voor op zij moet zetten. Wat de maagd doet doet ze ook goed omdat zij over een goed analytisch vermogen bezit. De maagd houd van zowel intellectuele als praktische uitdagingen maar heeft geen sterke drang tot winnen alleen zichzelf verbeteren vind de maagd belangrijk. Omdat de maagd zulke hoge kwaliteitseisen aan zichzelf stelt, zijn de resultaten vaak goed Door de kritische instelling zal hij/zij er zelf echter niet zo snel tevreden mee zijn. De maagd zou eens iemand anders moeten vragen, wat hij/zij ervan vindt en dan ook moeten vertrouwen op zijn/haar oordeel.


Weegschaal
24 september t/m 23 oktober
Kleur: Groen of nuances van blauw
Planeet: Venus
Element: Lucht
Metaal: Koper
Planten: met blauwe bloemen, rozen
Bomen: es, druivenstok
Landen: Oostenrijk, Birma, Japan, Tibet
Steden: Wenen, Antwerpen, Lissabon, Kopenhagen
Bekende mensen: Demi lovato, Georgina verbaan en Sophie hildebrant

Weegschalen zijn charmant, stellen prijs op harmonie en plezierige leefomstandigheden. Ze zijn gemakkelijk in de omgang, romantisch, diplomatiek, idealistisch en verfijnt. Ze zijn vaak besluiteloos en weegschalen zijn gemakkelijk te beïnvloeden en kunnen van het ene uiterste in het andere vallen. De weegschaal willen zichzelf altijd tegenover andere waar maken en stelt hoge eisen aan zichzelf en anderen. De weegschaal is pas gelukkig als hij of zij een duurzame emotionele verbintenis met iemand heeft waarin hij of zij zowat voor elkaar in het vuur gaat. De weegschaal heeft een hekel aan ruzie en beschikt over een plezierige manier van optreden. De weegschaal probeert ten alle tijden het iedereen naar zijn zin te maken. De weegschaal is besluiteloos en dit is zijn grootste tekortkoming maar als hij of zij iets in zijn of haar hoofd haalt haalt niemand dit er meer uit en zou dit doel ook volbracht worden. Weegschalen vinden het ook moeilijk om beslissingen te nemen omdat ze alle aspecten van een vraagstuk moeten afwegen. Ze streven altijd naar perfectie. Weegschalen tonen vaak vroeg in hun leven interesse in het andere geslacht, omdat ze liefde en gezelschap nodig hebben. Veel Weegschaal mensen zijn kunstzinnig en houden van mooie dingen. Soms zijn ze getalenteerde muzikanten of zangers en kleden ze zich met stijl. Maar ze kunnen ook goed zijn in wiskunde en wetenschap, omdat ze een heldere en logische manier van denken bezitten. Gewoonlijk vinden mensen de Weegschaal persoonlijkheid aardig, omdat ze charmant zijn en gemakkelijk in de omgang. Wanneer een Weegschaal ruziemaakt of zich misdraagt, dan is dat gewoonlijk omdat hij of zij vindt dat iets niet eerlijk is. Dit teken is het enige van alle sterrenbeelden waarvan het symbool een object is en geen mens of dier. Dit duidt erop dat de Weegschaal liever naar een vlekkeloos concept leeft, in plaats van als een bruisende, energieke en onvolmaakte persoonlijkheid door het leven te gaan. Hij moet zichzelf echter toestaan fouten te maken en daar de volle verantwoordelijkheid voor te nemen, net als ieder ander.


Schorpioen
24 oktober t/m 22 november
kleur: bloedrood,groenblauw,kastanjebruin
Planeet: pluto
Element:water
Metaal:Ijzer
Planten: waterkers,mos,pioenroos
Bomen:sleedoorn,braamstruik
Landen:Finland,zweden,canada
Steden: Detroit, vancouver, Stockholm

Bekende mensen: Julia roberts, Diego maradonna en Leonardo dicaprio
De Schorpioen is een teer wezen waarin een kracht en energie bruist. De schorpioen heeft veel tederheid, passie, enthousiasme en geeft niet snel op. De schorpioen heeft hele diepe gevoelens die hij niet snel laat zien maar hem wel heel erg beïnvloeden. De schorpioen maakt een raadselachtig en gesloten indruk maar hij straalt ook macht uit. De schorpioen beleeft alles veel intenser doordat zijn zintuigen beter ontwikkelt zijn maar ook is hij snel gekwetst en neemt snel wraak. De schorpioen heeft een goede mensen kennis hij weet al snel hoe mensen in elkaar zitten en wat voor persoon ze zijn. De schorpioen besteedt veel tijd aan nadenken en neemt vaak zijn rust thuis is de schorpioen weinig tolerant en wil zich graag tegen dingen verzetten. Beroepen die bij de schorpioen passen zijn diepzeeduiken, psychotherapie, chemie, chirurgie, het begrafeniswezen en de staalindustrie. Misbruik maken van zijn macht of van de negatieve kant van magie, fanatiek, jaloers, vernietigend en handelend uit eigen belang zijn de negatieve eigenschappen van een Schorpioen. De goede eigenschappen zijn dat Schorpioenen een spirituele kijk op de zaken hebben en het vermogen eerlijke besluiten te nemen. Voor de schorpioen is seks erg belangrijk en dit beïnvloed zijn leven door afwijzingen kan de schorpioen heel gedeprimeerd worden nog meer dan bij andere. Schorpioenen doen veel aan sport of stellen zich op het werk concurrerend op, terwijl schorpioenen ook hun energie gebruiken om de perfecte huisvrouw/man te zijn of stellen alles in het werk om als voorbeeldig gezien te worden.


Boogschutter
23 November 22 December,
Kleur: Blauw, Planeet: Jupiter,
Element:vuur,
Metaal: tin,
Kleuren: donker paars, koningsblauw,
Planten: asperge, anjers, paardebloem, tomaat,
Bomen: Linde, moerbei, Es, berk, eik,
Landen: Spanje, Australië, Hongarije, Madagaskar,
Steden: Toledo, Boedapest, Keulen.
Bekende mensen : miley cirus, the maassen en jan smid

De Boogschutter is erg openhartig van aard. Hij bezit van nature verantwoordelijkheidsgevoel en hij is loyaal, eerlijk en grootmoedig. Zijn mening maakt hij onverbloemd kenbaar en bezit een sterke zin voor gerechtigheid. De Boogschutter wil zich altijd vrij voelen, heeft aanleg voor claustrofobie, terwijl ook het huwelijk hem naar zijn gevoel aan banden legt. De boogschutter is sportief en als hij eenmaal een doel voor ogen heeft zal hij deze ook volbrengen. De boogschutter wil altijd een uitdaging hebben en heeft meer dan normale behoefte aan lichaamsbeweging. Goede beroepen zijn het onderwijs, jurist, filosoof of beroepen in de buitenlucht met dieren. De boogschutter is een spontaan mens, eerlijk en direct in alles wat hij doet en zegt. De waarheid is erg belangrijk voor een boogschutter en hij wil geen mensen kwetsen maar zo komt het vaak wel over. De boogschutter heeft een optimistische instelling en kijkt altijd naar de toekomst. Heeft de boogschutter een doel bereikt dan stelt hij onmiddellijk de volgende. De boogschutter houd er van op pad te gaan zodat hij zijn enorme hoeveelheid energie kwijt kan. Reizen en sporten en dan voorla buiten sporten maar ook uitgaan passen heel goed bij de boogschutter. De boogschutter wil graag onder de mensen zijn en kan zich slecht vermaken in zijn eentje. Ook bezitten boogschutters een natuurlijke charme die hun aantrekkelijk maken voor het andere geslacht. De boogschutter heeft altijd een enorme behoefte aan vrijheid in de ruime zin van het woord.


Steenbok

23 december - 19 januari
Kleur: Groen, zwart
Planeet: Saturnus
Element: Aarde
Metaal: Lood
Planten: violen, uien, dolle kervel, klimop
Bomen: pijnbomen, wilg, iep, populier
Landen: India, Mexico, Afghanistan
Steden: Oxford, New Delhi, Mexico-city, Brussel
bekende mensen : orlando bloom, ryan sheckler, valerio zeno, kate moss

Een astroloogschrijver heeft eens twee types Steenbokmens beschreven door ze te vergelijken met de twee bestaande geitenrassen: de berggeit, die handig over de ene spleet na de andere springt en steeds hoger klimt omdat het gras daarboven groener is; en de tamme geit, die met een ketting aan een paal vast zit en die het moet doen met het kleine stukje gras dan zijn ketting hem toestaat. Over het algemeen zijn Steenbokken ambitieus, steeds uit op promotie of salarisverhoging, zij hoeven niet te proberen even goed te zijn als een ander; zij zijn al even goed, of zelfs beter. Het zijn bijzondere goede zakenmensen, en de positieve steenbok zal op eigen kracht de top van de berg bereiken. Boven het alledaagse staand en geconcentreerd, streven ze ernaar de realiteit te doorgronden en de perfectie te bereiken. Dit is de berggeit.
De tamme geit, die in het dal blijft heeft ook zijn ambities, maar wat hij ook probeert, en hij zal altijd zijn best doen, hij zal niet tegen de concurrentie kunnen opboksen. Als deze Steenbok verstandig is zal hij zijn eigen rustige, veilige niveau vinden in eenvoudig werk dat hij kalm en ongestoord op zijn eigen manier kan doen.
Een van de prettigste eigenschappen van de Steenbok is zijn gevoel van humor, maar zodra er gevoelens in het spel zijn, voelt de Steenbok zich al gauw onzeker en onbeholpen. De gevoelens van een steenbok kunnen diep gaan en zijn duurzaam maar daar voor moet je eerst zijn vertrouwen winnen.


Waterman

20 januari - 19 februari
Kleur : blauwgroen - staalblauw
Planeet: Uranus
Element: lucht
Metaal: uranium
Planten: orchideeën en goudenregen
Bomen: fruitbomen
Landen: Rusland en Zweden
Steden: Hamburg, Bremen en Moskou
bekende mensen : Tyler lautner, Wendy van dijk en Chantal jansen

Watermannen hechten erg aan persoonlijke vrijheid en onafhankelijkheid en is bereid daarvoor grote opofferingen te brengen. De waterman is een vernieuwer en hij zal altijd iets origineel hebben. De waterman moet er voor waken dat ze met hun dromen niet te ver van de werkelijkheid af dwalen. De waterman heeft altijd duizend ideeën door zijn hoofd suizen en vinden het moeilijk om beslissingen te maken. De waterman is loyaal, vrijgevig en trouw maar ook erg onverschillig. De waterman is origineel en dit moet hij in zijn werk kunnen uitoefenen. Goede waterman beroepen zijn geleerde, schrijver, sociaal werker, astroloog of uitvinder. Watermannen vinden dat iedereen gelijk is en ze zijn erg slim. Koppig, wispelturig, opstandig, tegendraads, excentriek en het zich verzetten tegen de bestaande orde zijn de negatieve karaktertrekken van de Waterman. De goede eigenschappen zijn dat Watermannen vindingrijk, intuïtief en sociaal zijn en het weerzinwekkend vinden wanneer ze beperkingen krijgen opgelegd. De waterman is een rustig en teruggetrokken persoonlijkheid die veel waarde hecht aan privé. De waterman gaat logisch zonder emotie en objectief te werk maar ook bezit hij veel originaliteit en idealisme. De waterman heeft de kracht om andere over hun problemen heen te helpen en word vaak gezien als een baken in de branding. De waterman is een geboren leiders type en is bijna altijd positief ingesteld. De waterman vind het vaak moeilijk om andere mensen in zijn leven te laten en die te vertrouwen en aan ze te hechten. De waterman heeft vaak veel vrienden en kennissen maar meer met bijna geen is er veel diepgang.


Vissen
20 februari/21 maart
Kleur: zacht zeegroen
Planeet: Neptunes
Element: Water
Metaal: Tin
Planten: waterlelie
Bomen: vijg, wilg en bomen die bij het water voorkomen
Landen: Portugal, de Sahara
Steden: Alexandrië, Sevilla
bekende mensen : Dakota fanning, Katja schuurman, ashley green en joop v/d ende

Vissen worden erg beïnvloed door invloeden van buiten af, maar ook hebben ze vaak een slechte gezondheid en vinden ze hun toevlucht in de religie. De vismens is fijngevoelig, onwerelds. Goede beroepen voor een vis zijn de dichtkunst, toneel, horeca en dans. De vis laat zich makkelijk mee slepen in relaties en zal hier ook de volle 100% voor inzetten. De vismens is zeer barmhartig en probeert altijd iedereen naar zijn zin te maken. De vis is voor andere lief, mysterieus, sierlijk, houden van kunst en dagdromen regelmatig. Ook is de vis meegaand, inlevend, normloos, geen gevoel voor eer en onhandig. De vis is snel verslaaft aan iets en neigt tot minderwaardigheidsgevoelens. De vis is een echt gevoelsmens er houd er van om bij mensen te zijn maar de vis kan ook erg op zich zelf zijn en uren alleen rond lopen. Besluiteloosheid, misleiding en zich maar al te graag opstellen als martelaar voor zichzelf zijn de negatieve karaktertrekken van Vissen.
De goede eigenschappen zijn dat Vissen gevoelig zijn voor de verlangens van anderen en idealisme nastreven. Het symbool Vissen laat twee vissen zien, waarvan er één tegen de stroom opzwemt; dit symboliseert dat Vissen hun best doen om over de negatieve aspecten en gebeurtenissen in hun leven heen te stappen door te zoeken naar inspiratie, maar deze tegelijkertijd met anderen willen delen. Wellicht stellen zij te hoge eisen aan zichzelf en aan anderen.
De andere vis die met de stroom in naar beneden zwemt, suggereert dat iedereen met de nodige inspanning op een gegeven moment belandt op het punt dat hij wil bereiken. Deze vis heeft geen doel of ambitie; de vis die tegen de stroom opzwemt wel, maar kan daar zo mee bezig zijn dat hij op een gegeven moment zijn doel totaal voorbijschiet. Deze tegenstelling laat het karakter van Vissen zien die enerzijds hun koers nauwgezet uitstippelen, terwijl zij aan de andere kant denken: ach, waarom eigenlijk ook? Door de innerlijke onrust die dan ontstaat, geven Vissen de ander vaak allerlei verschillende indrukken: van oprechte altruïst tot subtiele manipulator, van mysterieuze persoonlijkheid tot buitenbeentje. De oorzaak van deze misleidende impressies is hun innerlijke gevoel dat alles één is en één alles. Zo kunnen Vissen alles doen en iedereen zijn. Met andere woorden, zij kunnen alles betekenen voor de ander.

Reageer (4)

  • Lactare2

    Ik heb een SCHORPIOEN (H)

    1 decennium geleden
  • LeenKWAK

    Hahaha, ik ben een tweeling & die laatste paar zinnen zijn zo typerend voor mij. :)

    1 decennium geleden
  • SugerCubes

    Boogschutter en ik ben ook claustrofobisch

    1 decennium geleden
  • Claflin

    ik ben vissen en het klopt wel,
    ik houd van toneel en dans.
    alleen haat ik de kleur groen;p
    & ik heb echt helemaal niks met religie;p
    maar het is wel leuk!;p

    1 decennium geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen