‘Lautner!’ Gilde ik boos. Geschrokken draaide de knul voor me zich om.
‘Ik deed, niets! Dat zweer ik op mijn graf!’
Lachend sprong ik recht op hem, waardoor hij half omviel en Brandon weer eens geïrriteerd begon te zuchten. ‘Ik snap niet wat jij leuk vind aan dat kleine onderdeurtje Phyllis, Lautner. Eerlijk, ik vind haar zo enorm laag.’ Brandon stond op, gunde mij geen blik waardig en liep als een echte dame de kamer uit. ‘HEUMOO!’
‘Phyllis?’ Gilde mijn moeder, midden in een gesprek met Taylor en Liv. Kreun, steun en zucht. ‘Wat?’ Riep ik zo lief mogelijk terug. Mama verscheen in de deuropening van de woonkamer naar de keuken. ‘Piano uurtje.’
‘APEN! PIANO UUR!’ Gilde ik naar boven op de trap. Taylor stond vrolijk achter me te springen, terwijl mama zich naar de voordeur haastte om daar Jason en Laurel binnen te laten. Het was weekend, dus kwamen Jason en Laurel langs met hun verloofden/vrouwen/slaven/I don’t know. Het liefst kwamen ze vóór het piano uurtje, zodat ze dat nog mee konden maken.
Je zult nu waarschijnlijk denken, piano uurtje? What the vack? Bij ons is het piano uurtje een gebeurtenis die eenmaal, soms zelfs tweemal, op een dag voorkomt. Het is het uurtje waarin Brandon en Storm gitaar spelen, Ziggy drumt en ik zing. Soms doen Ziggy en ik een solo, dan speelt hij de piano en zing ik. Daarom is het het piano uurtje geworden, Ziggy en ik zijn er ooit mee begonnen als grap. Nu is het een verplichtte bezigheid van mama.
Mama heeft altijd al gevonden dat ik elke dag iets moest doen aan mijn aankomende carrière. Dit was maar een klein onderdeel van mijn dagelijkse bezigheden. Zo ging ik ook niet naar een normale school: ik ging naar de hoge school voor kunsten, en dat terwijl ik eigenlijk nog op de middelbare school zou moeten zitten. Op de school voor kunsten kreeg ik geen exacte vakken, alleen dans, drama en zang. Ik danste 5 uur op een dag, vooral ballet, ik deed 2 uur drama en zong daarbij ook nog eens 2 en een half uur. Ik was van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat bezig met oefenen. Het weekend was dan ook een rust moment voor mij, maar vaak danste ik dan ook nog eens een paar uur in de zaal die mama speciaal voor mij gebouwd had.
Maar iedereen kwam bij elkaar in de aparte kamer met instrumenten. Jason, Alice (Jason’s vrouw), Hailey (de net geboren aanwinst van Jason en Alice), Laurel en Maddy (Laurels verloofde) begroetten Liv als een prinses. Nou ja, alleen Hailey begroette Liv nog niet.
Brandon en Storm keken of hun gitaren goed waren gestemd, en ik schraapte mijn keel. Mijn moeder wierp me een boze blik toe, omdat dat eigenlijk heel slecht was voor mij stem, maar ik deed alsof ik het niet had gehoord.
Storm knikte toe, sloeg de eerste noot aan en ik wachtte tot ik mocht invallen.

Reageer (1)

  • Giggle

    Cuul-(cool)

    1 decennium geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen