Julia, Britt, haar vader, Mick (haar hond)
spelen hier in mee. + een knappe jongen uit...

Julia droomde vaak dat ze levend werd begraven. Dat kwam Mick elke ochtend op haar hoofd ging liggen. Julia kon maar niet begrijpen waarom. Hij deed het altijd precies om acht uur 's morgens. Helaas ook als het vakantie was, zoals nu. Mick was vroeger blindengeleidenhond geweest, misschien had het daar iets mee te maken. 'Mick, weg met die dikke kont' zei Julia. Julia duwde Mick opzij en stapte uit bed. Ze trok een skinny aan en een geruitte hemd. Ze liep de gang op en zei: 'Pap, ben je alleen?' Zijn slaapkamer was dicht, dus eigenlijk wist ze het antwoord al. 'Eh, nee' zei haar vader. Julia keek naar de kapstok. Er hing een leren jack. De vriendinnen van haar vader droegen altijd leer. Op de keukenvloer lag een kapot glas. Julia wilde Mick tegenhouden, maar hij glipte langs haar heen en ging razendsnel voor haar voeten liggen. Zo lief! Hij wilde haar beschermen, omdat hij dacht dat zij de scherven niet kon zien. 'Ga maar weg, ik zal voorzichtig zijn' zei ze. Mick leek wel opgezet, zo stijf bleef hij liggen. 'Oké, den maar geen ontbijt.' Ze liep weer naar haar vaders deur.
'Pap, ik ga'
'Dag lieverd, tot eh...'
'Vanmiddag of zo.'
'Ja, tot vanmiddag of zo.'

Het stonk naar gebakken spek in het trappenhuis. Julia probeerde haar adem in te houden tot ze buiten was, maar dat was onmogelijk, want het waren zes trappen. Toen ze bijna beneden was, hoorde ze BRitt al neuriën. Britt woonde met haar ouders en zus op de eerste en tweede verdieping van het huis. 'Heej,' zei Julia. 'Leuk!' Ze bedoelde Britts haar; die had vandaag een cool staartje in. 'Mijn moeder vindt dat ik op een papegaai lijk,' zei Britt. 'Wil je ook? Ik heb spullen bij me.' Julia knikte. 'Laten we naar de Kolk gaan, daar is schaduw voor Mick.'

De Kolk was een skatebaan in het park. Hij was zilverkleurig en had de vorm van een U. Eromheen stonden bankjes. Daar gingen Britt en Julia altijd opzitten., achter elkaar als in een roieboot, zodat Britt Julia's haar kon doen. Ook al was het nog vroeg, er waren al behoorlijk wat jongens aan het skaten.
'kijk, die met die zweetbandjes, die vind ik leuk' zei Britt, terwijl ze Julia's haar kamde. Julia keek naar de skaters. 'Ze hebben toch allemaal zweetbandjes?'
'Jaa, maar deze heeft er superveel!'
'Dan zal hij ook verschrikkelijk zweten.' zei Julia. 'Getver.' Britt trok een scheiding in Julia's haar. Julia probeerde Mick zoeken zonder haar hoofd te bewegen.

Voor de rest is het een ander verhaal!
(nerd)(nerd)

Reageer (1)

  • radioheads

    Beejbii! Verdergaan!<3
    KhouuVnUu !Abffee

    1 decennium geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen