Voorzichtig loopt Kaiya naar voren. Haar ogen worden vochtig. Voor het standbeeld staat ze stil. Trillend gaat haar hand naar voren. Niet doen! Roept Aya bang. Niemand mag zomaar het beeld van de blauwe maan aanraken! Er kan iets heel ergs gebeuren met je! Kaiya draait zich zonder iets te zeggen. Het lijkt net of haar gezicht van het verdriet geen emoties toont. Het maakt niet uit zegt ze zachtjes. Het maakt niet uit. Het kan me niks schelen wat er met me gebeurd want er is al iets ergs aan de gang. Ik ben vervloekt en heb heel onze dimensie in gevaar gebracht. Ze draait zicch weer om en loopt nog een stap vooruit. Voor de tweede keer komt ze voorzichtig met haar hand naar het standbeeld. Tamasine wil naar voren lopen om haar te stoppen, maar het is al te laat. Voorzichtig legt Kaiya haar hand op de snuit van het beeld. Zachtjes aait ze over z'n kopje. Je bent braaf zegt ze. Maar je zou echt braaf zijn als je me redt. Kaiya begint te snikken.

IK WIL HIER VANAF! Schreeuwt ze keihard. Iedereen om haar heen staan ademloos te kijken. Een zachte wint waait voorbij. Kaiya's haren waaien met de wint mee. Opeens begint het beeld een lichtje te geven. Kaiya zakt op haar knieen en houd haar handen voor haar oren. Dit geruis! Zegt ze met een pijnlijk gezicht. Het doet pijn! Laat het ophouden! Laat het ophouden! Alsjeblieft! Het geruis stopt. Kaiya's gezicht betrekt. Een stem zegt ze zachtjes... Plotseling valt ze flauw. Ze probeert haar ogen nog open te houden, maar alles word zwart en duister. Nog met haar laatste beetje kracht zegt ze: d-de blauwe maan spreekt... Dan vallen haar ogen dicht.

Tamasine komt aangerend. Gauw gaat hij bij haar zitten. Kaiya! Kaiya! Roept hij in paniek. Word wakker! Word wakker! Doe je ogen open! Hij pakt haar hand vast. Shine komt springend naar Kaiya toe. Eerst kijkt ze naar Kaiya en dan omhoog naar Tamasine. Het gezicht van Shine laat Tamasine al genoeg weten. Voorzicht kruipt Shine tegen Kaiya aan. Tamasine pakt Kaiya's hand vast en streelt erover. Ik weet dat je nog leeft Kaiya. Zegt hij. De blauwe maan gaat het je duidelijk maken.

W-waar ben ik. Kaiya word wakker in een prachtige tuin vol bloemen. Het zonnetje schijnt heerlijk over alles heen en een regenboog zorgt voor een prachtige lucht. Overal springen en spelen dieren. Konijntjes, honden, katten overal om haar heen springen en huppelen ze vrolijk rond. Voorzichtig staat ze op. H-hallo? roept ze met trillerige stem. I-is daar iemand? Opeens is het muisstil. De dieren stoppen met spelen en kijken haar recht in de ogen aan. De zon is ondergegaan en de regenboog is verdwenen. De bloemen verzwakken en worden oud en grijs. Daar staat Kaiya dan. In een grauw klein bloemveldje, met niks om haar heen. Zelfs geen briesje durft nog door haar haren heen te waaien. Ze wordt bang. H-hallo? Waar ben ik? Kaiya's ogen worden groot. Achter haar hoort ze voetstappen. Het komt steeds dichterbij en ze wilt zich omdraaien, maar het lijkt net alsof haar voeten aan de grond vast zitten. Ze hoort iets ademen. Iets hijgen in haar nek. De voetstappen komen dichterbij. Maar dit klinken niet als normale voetstappen. Deze zijn anders. Ademloos luisterd ze. Kaiya! Hoort ze opeens. Ze draait zich in een wip om.

Daar staat hij. De blauwe maan. Een prachtige blauwe schitterende wolf staat voor haar. Hij is omringt door allemaal angel imps. Ze zweven om hem heen. Sta stil! Roept hij tegen de angel imps. De angel imps stoppen en gaan naast hem staan. Jij Kaiya. Jij bent degene die mij mag aanraken. Rustig maar deze droom verspreid geen duivelse krachten in je. Dit is juist een droom vol liefde. De blauwe maan loopt naar voren en gaat naast haar liggen. Hij legt zijn kopje op haar schoot. Jij bent de uitverkorene, zegt hij. Op jou knieen wil ik in slaap vallen. Hij sluit z'n ogen. Kaiya staat ademloos te kijken. Daar zit ze dan. Met de heilige blauwe maan op haar knieen. De angel imps beginnen naast haar te liggen. Ze houden ons warm, denkt Kaiya. Ook alle dieren beginnen weer te bewegen.

Zij komen ook om hun heen liggen. Kaiya begint zich warm te voelen. Een glimlach verschijnt op haar gezicht. Zachtjes streelt ze met haar hand over het kopje van de blauwe maan. Opeens hoort ze geritsel uit de bosjes komen. Het is Shine. Ze loopt uit de bosjes en komt bij haar liggen. Kaiya kijkt blij omhoog naar de hemel. De sterren flikkeren prachtig aan de hemel. Laat me nooit meer wakker worden, zegt ze. Dit is de mooiste droom ooit..

Reageer (1)

  • Dobato

    Elke droom hoe mooi hij ook is heeft een einde :(

    X verder :D

    1 decennium geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen