Foto bij Dark forces

Langzaam, starend naar de grond, loopt Kaiya met haar mandje vol glinsterbessen terug. Ze is nu al lang niet meer zo vrolijk als eerst. Hoe moet ik dit vertellen aan iedereen? Denkt ze. Niemand zou me meer vertrouwen en ik zou meteen worden ontslagen bij de raad of Cloudsheaven. Nou ja, ik ben alleen maar het hulpje. Dus ik ben nu door de poort een soort van half duivel?! En wat bedoeld Tamasine met duivelse krachten? Bedoeld hij een slechte macht? Of bedoeld hij er personen mee? Kaiya kijkt vooruit. Het theehuis van de raad is al in zicht. Mina zou razend worden als ik het vertel. Ze staat voor het theehuis. Even denkt ze om te vluchten. Om te vluchten naar een veilige plek. Maar nee, vroeg of laat komt
iedereen het toch wel te weten. Voorzichtig doet ze de deurklink open. Hallo? Zegt Kaiya voorzichtig. Geen antwoord. Ze loopt het theehuis binnen. Hallo?! Roept ze voor de tweede keer. Weer geen antwoord. Nu weet Kaiya het zeker. Niemand is er. Waar zou iedereen zijn?

Zachtjes loopt ze naar binnen. Stap voor stap. Kaiya kijkt naar de tafel waar het thee op staat en half nog wat aan gegeten koekjes. Vreemd... denkt ze. Normaal zou de raad er uren over doen om hun koekjes op te eten. Maar nu liggen ze hier gewoon nog en nog niet eens helemaal opgegeten.

Plotseling valt de deur dicht. Kaiya draait zich zo gauw mogelijk om. Nog net ziet ze een zwarte schaduw van deur weg vliegen. Nog een schaduw verschijnt en vliegt kris kras door de kamer heen. Kaiya begint te gillen. Ze rent in paniek naar de deur en begint aan de deurklink te rukken. Op slot! Gilt ze. Hij zit op slot! Ze kijkt om. Nu zijn er opeens vier zwarte schaduwen die door elkaar vliegen. Haar hart begint snel te bonken. Maak dat je weg komt wie jullie ook zijn! Gilt Kaiya in paniek. Niet dat het wat nut heeft. Deze wezens lijken niet echt om te gaan luisteren naar een kleine angel die een beetje in het rond staat te gillen. Zekijkt bang om zich heen.

De schaduwen stoppen met vliegen en gaan naast elkaar op een rijtje staan. Daar staat Kaiya dan. Tegenover vier schaduwen waarvan ze niet eens weet wie het zijn. Ze doet een stap naar achteren. Een moment van angst schiet voorbij. Totdat de schaduwen rode ogen beginnen te krijgen. Ze schrikt zich kapot en wil wegrennen maar dat kan niet. Nu verschijnt er ook een mond op het gezicht van de schaduwen. Ze grijnzen gemeen. Kaiya kijkt met ogen open toe hoe de schaduwen veranderen in gedaante. In een mum van tijd zitten er oren, armen en benen aan de schaduwen vast. Wie zijn jullie?! Roept Ze bang uit. De schaduwen beginnen te lachen. Dat zul je zo wel zien zegt een schaduw grijnzend.

Ze beginnen te groeien. Steeds meer lichaamsdelen komen erbij. Ze beginnen nu echt een figuur aan te nemen. Nog heel even.. zegt er een. En dan kunnen we ons onthullen! Weer doet kaiya een stap achteruit. Nee... Dit kan niet waar zijn?! Voor haar staan vier wezens. Allemaal hebben ze zwart kleding aan en zwarte vleugels. Ook zweeft er net zo'n raar wezentje bij dat de angels ook hebben, alleen dan in het wit. Die van hun is zwart, echt een enge kleur voor angels.

Kaiya kijkt om zich heen. Ze verzamelt al haar moed bij elkaar en begint te praten. V-voor de laatste keer, W-wie zijn jullie? De wezens beginnen te lachen. Kijk nou, de nieuwe beschermer van onze potion. Is ze niet schattig. Weer beginnen ze te lachen. Waar is mamie met je teddybeer kleintje! Ja zegt weer een ander. Ik dacht angels niet zo dapper waren om naar ons toe te gaan. Paniek duikt op. I-k eh... probeert Kaiya voorzichtig. Ik ehm... b-ben gewoon aan komen lopen. J-jullie kwamen opeens opduiken. I-ik ging n-niet naar jullie. Even is het stil. De wezens zijn opeens hun lachbui kwijt en kijken haar gevaarlijk aan. Maar Kaiya weet al genoeg. Dit zijn de duistere wezens waar Tamasine het de hele tijd over had. Deze wezens heb ik bevrijd! Maar dit zijn niet zomaar wezens.

Jullie zijn duivels, zegt Kaiya boos.

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen