We hadden Gedaanteveranderingen, waar professor Anderling weer les in gaf. De andere leraar kon de druk niet aan en had ontslag genomen, dus moest Anderling de positie weer vervullen.
‘Welkom, klas.’zei de strenge stem van professor Anderling. ‘Ik geef jullie dit hele jaar Gedaanteveranderingen. Eén van de bekendste vormen ervan is jezelf Transfigureren. Wie weet wat je dan bent? Ja, juffrouw Lubbermans?’ Ik had als enige mijn hand opgestoken. ‘Een Faunaat, professor.’ ‘Zeer goed, juffrouw Lubbermans. Een Faunaat is iemand die zichzelf in een dier kan veranderen en weer terug. Ik ben ook een Faunaat. Kijk maar.’ En ze veranderde in een kat, bleef even zo, en veranderde weer terug. Er klonk veel ge-o en ge-a vanuit de klas, en iedereen klapte. Ik klapte ook, maar ik had het mijn moeder weleens zien doen. ‘Dit is echter zeer geavanceerde Transfiguratie, en zover zijn jullie nog langer niet. We begonnen met theorie.’ Iedereen pakte zijn of haar boek en sloeg hem open bij het eerste hoofdstuk. Anderling begon erover te vertellen. Ik luisterde wel, maar lette niet echt op. Ik pakte mijn stok en liet een propje papier over de tafel heen racen. Heen en weer, heen en weer, heen en.. ‘Juffrouw Lubbermans, wat zei ik net?’vroeg Anderling plots. Ik keek op en het propje vloog de klas door. Het raakte iemand op zijn hoofd, maar niemand lette erop. Ik zei letterlijk wat Anderling allemaal verteld had. ‘Nou, vooruit juffrouw Lubbermans, maar let in het vervolg even op.’ Ik knikte en ging rechtop zitten. Ik luisterde en lette nu op. Op een gegeven moment zag ik Anderling niet meer, maar zag ik een ander beeld voor mijn ogen.

Een meisje, niet jonger dan 19, liep naar een mevrouw toe.. ‘Nog een laatste wens?’vroeg de vrouw sarcastisch. ‘Laat Doris niet kijken.’ Zei een oude man die bij een rand van een toren stond. De vrouw drukte het hoofd van het meisje stevig tegen zich aan, maar ze keek vanuit haar ooghoeken naar een andere man met lang, vettig haar en een abnormaal lange neus. De man zei twee woorden. ‘Avada Kedavra!’ ‘NEE!’riep riep het meisje en ze rende naar de man met vettig haar, waarschijnlijk om hem tegen te houden, maar ze was te laat. De spreuk raakte de oude man al. ‘NEEEEE!’

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen