Gale Finley

Het is alweer zijn derde jaar op het Evergreen instituut, dat maakt dat hij alweer drieëntwintig jaar oud is. In de laatste voor zijn twintigste verjaardag is hij erachter gekomen dat hij een Wisselkind is.
Zijn hele leven is hij bestand voor de hitte van het vuur. Dat was voor hem niet meer dan normaal, tot hij vlak voor zijn twintigste verjaardag ruzie gekregen had met zijn vader. Of nou ja, zijn ''aardse vader''. In ieder geval was Gale zo woedend dat hij het huis per ongeluk in lichte laaien had gezet. Heel tragisch, maar de vlammen deerden Gale niks. Zijn ''vader'' kon net op tijd worden gered door de brandweer. Zijn aardse zusjes heeft hij zelf naar buiten kunnen leiden. Gale zou het zichzelf nooit vergeven hebben als hij hen had vermoord.
Toen de directeur van het Evergreen instituut achter het verhaal kwam, ging hij natuurlijk meteen op onderzoek uit. Zo kwamen ze in contact en heeft de man zijn bevindingen op tafel gegooid. Hij bleek een wissel kind te zijn, op deze aarde achter gelaten door zijn echte ouders. Verwisseld met een ander kind, het kind dat eigenlijk in zijn plaats zou moeten zijn.

Het eerste anderhalf jaar had Gale veel moeite met het hele verhaal. Zijn vuurkrachten zijn nu, na drie jaar echt een deel van hem geworden. Het leven op het instituut heeft hij zijn eigen gemaakt. Hij is erg populair geworden en heeft er veel vrienden gemaakt.

Samen met een groepje vrienden drinkt hij energieblikjes vlakbij de ingang van het instituut. Zijn vrienden zijn druk bezig een paar nieuwelingen het leven zuur te maken zoals altijd. Zijn vriendengroep en Gale worden altijd een beetje gezien als de rebellen van het instituut. Hoewel Gale heus niet zo slecht is zoals hij vaak door anderen afgeschilderd is, heeft hij er geen moeite mee. Hij heeft er geen behoefte aan om anderen te dichtbij te laten, dus kunnen ze maar beter op afstand blijven.
''Ey, Gale, geef me eens een vuurtje'' Haalt een van zijn beste vrienden hem uit zijn gedachten. Met een kleine glimlach knipt hij in zijn vingers om Cliff zijn sigaret te laten branden.

Cliff neemt een heuse trek van zijn sigaret en laat het rook rond hen circuleren. Ze weten heus wel dat ze in problemen zouden komen als het schoolhoofd hen zo zou zien. Veel kan dat ze niet schelen. Meestal knijpen ze ook wel een oogje dicht, zolang ze zich maar niet aan de buitenwereld bekend maken.

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen