Foto bij 59. Face. Fear. Angre.

“Let me entertain you” – gladiator

WIETSKE POV
Zouden we al bijna bij het einde van de tunnel af vraag ik me hardop? Ik hoop het want ik begin dorst te krijge van al die rook over al in mijn longen en zo ik lijk wel een ketter roker. Hier is wel iets volgens mij zegt Rita en ik knijp in mijn ogen om meer te kunnen zien.
En dan krijg ik, ineens een flashback naar toen ik vroeger kleiner was!

Flashback
“Kijk allemaal ik heb een dochter gekregen!” en hij mijn vader Schrurk die dus niet mijn echte vader was bleek nu dertien jaar later, liet mij zien aan ale van zijn colegas. “Wat een doetje roepen Roy en alle klanten klappen in hun handen voor de baby. Aleen rita’s moeder is stil en ze doet als of ze aan het bellen is met iets belangenrijks zoals een ginoloog omdat ze zelf ook net een bevaling heeft gehad. Maar dan vraagt Roy ‘huh hoe kom je dan eigenlijk aan die baby ik dacht dat jij een vrijezel was?” ‘Eh zegt Schruk en hij wort rood’. Dat mag ik niet zegen want de moeder zij is ehhhh en hij moet lang nadenken ‘van een heel geheim beroep zegt hij dan en als iemand daaar achter komt kan ze veel straf krijgen en geen werk natuurljik. Iederen knikt en snapt het wel behalve roy want die dacht ‘dat is wel een gekke geval hij zal toch geen kinderlokter zijn daar moet ik misschien onderzoek naar doen’ en toen dacht hij ‘nee ik wacht wel tot hij een keer een rare opmerking maakt’. En rita’s moeder knikt ook niet want die weet dat het het kind is van haar. maar dat wil ze niet zeggen.
Iedereen wilde mij zien van dichtbij zo een mooi kind was ik en ze gave nmij door door het restaurant van tafel naar tafel. Ik keek om mij heen en weet nog precies hoe het er uit ziet.

Weer nu
Dit is het restaurant waar ik ben door gegeven en daar zat ook een gat in de grond als een nood tunnel naar het ziekehuis voor als er een keer gevakteerd zou moeten worden! Dat heb ik toen allemal gezien! Rita kijkt me gek aan maar dan sprinten we naar de binnenkant.

AMBER POV
Ik lig nog te knufelen met Theo en hij snikt omadt Sylvia nu nog stees kwaai is en er van alles aan de hand is. “Kop op’ zeg ik om op hem te beuren. En hij ook. Dus we staan op en dan komt er wéér iemand door de rook. ‘wie nu weer’ zeg ik en ik zie wijde benen dus dat moet de comisares wel zijn, maar ze zijn wel heel wijd alsof hij iets dragt. En dat is ook hij draagt de leraar die slaapt. “Haha is hij in slaap gevallen of zo?’ zegt Theo en dan ziet hij dat de comisares hart snikt. “wat is er gebeurt?’ ziet hij dan want het is menens. Theo en Amber, zegt de comisares met een serieuze snor. “julie zijn mijn beste mensen van het poltiei korps dus jullie moetnen mij helpen. De leerar is vermoort.’ Theo schrikt en huilt weer harde tranen. “Nee buurman roept hij!” en de tranen rollen over de tegels van het dorp.
We moeten de moort op lossen zeg ik en onze moet verzamelen. Wat zijn je hints, meneer comisare? En hij begint met het op sommen van alle hints die hij heeft.
Eerst zegt hij heb ik al deze snippers en hij laat papiertjes zien aan ons. Oké die kunnen we mischein puzelen?
Dan zegt hij ziet er uit alsof hij is geslagen met een stuk ziekenhuis. En ik snak om adem. IK Weet wie er achter zit! Roep ik. Want hij heeft mij ook geslagen met een stuk ziekhuis.
Wie is het? vraagt de comisares.
Ik hou even stil voor de spanning en dan zeg ik: “Roy Roti”.

HUUB POV
Ik en de jongen lopen al even over de straat. We hebben bloot al onze kleren uit getrokken en ik voel me ontdeugend. Er is zo veel rook dat niemand het ziet dus dan maakt het ook niet uit denk ik. We lopen nu al bijna tien minuten dus ik vraag “Is het nog ver?” en de jongen zegt niks.
Dan staat hij ineens stil en wijst naar een huis. Dat zal dan wel het goede huis zijn. Dus ik kijk naar het huis, maar ik kan niet veel zien door alle rook. Dan hoor ik gemeen gelach achter ons en ik denk, mischien zijn daar de kinderen of de ingang naar de kelder dus ik loop op het geluid af. De jongen zwaait naar mij ik denk om me suces te wensen.

SVAN POV
Dan loopt Huub ineens de verkeerde kant op dus ik zwaai om dat te proberen te zeggen maar hij loopt door.

HUUB POV
Het lachen wort harder en ik denk dat ik er bijna ben en dan bots ik in eens. Maar oeps het is niet de kelder of jongens! Wel een meis en een man. “oeps sory dat ik tegen julie ben op gebotst dat was niet de bedoeling.’’ Ze slikken in hun adem en kijken verbaast alsof ik naakt ben. Maar dat ben ik natuurlijk ook. Dan hoor ik mijn hersens knagen en denk dat ik nu heel onnetjes ben. Dus ik steek mijn hand. “Ik ben Huub de k…” en dan stop ik weer met praten want mischein is dat niet gepast om te vertelen op een eerste ontmoeteing. De men kijkt raar naar mij en het meisje en dan steekt hij toch de zijne op de mijne. “Oke ik ben dan roy” zegt hij maar dat is niet waar ik interesant wil zijn. Dus ik hurk en kijk naar dit meisje en wie ben jij vraag ik want ik wil wel weten wie dit meisje is. Ik ben Dri..’ en dan inens springt er een kat op de stoep en roy roept “kom het is gelukt we moeten rennen!’’ en dan renen ze ineens weg. Wat gek zeg ik in mijzelf want een beetje gek is het wel. dan maar weer zoeken naar de kelder van Schruk. En reacties?

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen