Foto bij 57. Nature. Grows. Leafs.

“Just do it gewoon!” - Nienke

ROY ROTI POV
Er komt oorlog! Ik wist het ergens wel. Nu moet ik allen de viand vinden en me daarbij aansluiten zodat ik iedereen kan terugpakken die mij iets heeft aangedaan vroeger. Want mijn grenzen hebben als heellang niet meer as grensen gedient want idereen liep er geowwon over heen. Stome idereen ik zal ze. Maar wie isd an de vijand.? Niet de vorige viean dvan de vorige oorof want die heeft verloren dus die wil niet meer. “Mauw zegt men kat en ik ben blij dat ik die heb gevoden. Hij kan mijn eerste kameraad zijn in het nieuwe pakt. Terwijl ik mijn gedachten gezonken ben loop ik door de rook net zo goed waar ik heen ga. Maar dan bostst ik tegen de Commesaries met zijn snor aan. Hj staat wijdbeens en kijkt me aan zo goed als het kan door de rook. “Ha die Roy, ik kan niet lang praten want ik heb het druk en moeilijk want alles gaat mis.!” En het begon allemaal bij jouw lasgna! en je huis.” Het stopt maar niet met branden!” En dan moet de Commi opeens huilen want hij heet het ook moeilijk als is het niet om de liefde want dat is echt moeilijk. Dan roept hij ook og erbij. “En Brutus Borerus de bende man is nu de baas in de gevangenis fort en daar heb ik nu echt geen tijd meer voor!” Ik heb zoveel druk zegt hij nog maar ik ben blij weggerent. Want Brutus wil vast oorlog tegen iedereen want hijw ilde baas zijn dus moet ik daarnaartoe om eenpakt te stluieten. DE commiesaries huilt door maar dat kan me allemaal nietks schelen ik je echt niet trooosten want nu hoor jij bij mijn vajand. “Volgens mij wordt je nu echt heel slecht.” zeggen mij gedachtes en ik knik.

DRIES POV
Ik vlieg door de rook want ik ben opvliegend en boos. Ik ebn aangereden en mijn kat is zoek en ik weet niet of het plan is gelukt en Schork heeft me ookal in de stek gelaten en Stomee Wietske houdt niet van me en ik moet een beetje snikken maar daar hebben we nu geen teijd vot. Dan struikel ik en ik vlieg niet mer. En kik kijk warover ik heb ben gestruikelt. Het is de leraar!!! Ligt hij te slaprn? Ik luistere. op zijn borst omdat te checken. Maar ik hoor geen adem meer . En het snikken verandert in grinniken. Hij is geslagen met een stuk ziekenhuis, en hij heeft overal sniepers om zich heen. die man met her ziekenhuis moet dan niet ver zijn. Ik moet oppaaseen dat ik niet wordt geslapegn met een ziekenhuis want anders ben ik er net zo toe als de leraar en die is er niet mee. Maar ik grinnek weer Want zonder lerear ook geen examen en ik vlieg weer verder. Het is maar beter dat de leraar niet meer is want die was toch nooit aardig tegen mij. En met de leraar weg is iedereen die ik stom vint verdrietig. Maar ik moet op mijne hoeder zijn want de man met de ziekenhuis, of de vrouw met de ziekenhuis kan nog steeds niet ver zijn. Dan zvlieg ik langs de commiesaris en hij huilt en dat is hem goed ook wanat hij heeft een stomme snor. Ja ik ben gemeen maar dat komt omdat alles teg en is tegen me en ik ben jong en wwordt puber en dan wordt je gewoon zo. En ik op vliegend verder. Maar wat is dat ik hoor de mauw ban mijn boes!!!! Ik MAUW terug en ik zeg “Miauw!!” en Roy zegt DRIES”!!!!!!” ben je dara dsan! En ik zie mijn vader die heel goed lasgane maart en mete mijn kat en eindelijk ebn ik blij want hijs nog wel aardig tegehen mij. Knuffel. We zijn hennerenigt. En Roy fluistert inde mijen oor. “Wj gaan iedereen terugpakken met de zoete vraak en ik knkik. “ En roi segt ook. ik heb een plan doe je mee en ja duh ben je dorchter dus ja ik doe wel mee en we gaan. WACHT MAAR AF!!!

COMMIESARIS POV
Ik ga huilend maar verder want vanalleen huilen blus je de brand niet ook al is het water. Dus ik loop verder en de tranen druppen op de grond en ik struike. “Ja wats er nuw eer an de andere hand weer!” Roept ik want ik doe echt mijn best. En ik kijk en dan schrik ik want het is niet wat ik had verwacht want ik dacht dat het niet erger kon maar dat kan het wel. De leraar ligt daar op de grond met overal snippers en ik weet nog dat ik op school zat met Toekomst en leerder dat zo de leraar zou sterven maar ik durfde het niet te vertellen en te geloven en toen kreeg ik een één. En nu is het och geschiet. De leraar was toen mijn beste vrient en nu ook wel maar we hebben het allebei druk gekregen. Ik ga hem missen en Marijke waarschijnlijk ook. Ook al is eer overaal rrook ik ga hem eerst naar Marijke slepen omdat zij moet weten dat ze nu een wedoeuwe is. Snik. en ik ga en blijf huilen want het is alleemaal te erg om te verwoorden in woorden.

SVAN POV
Schruk is innde paniek maar dan wijs ik naar Huub die lijkt me wel aardig. “Misschien kun hij ons helpen want hij ziet er slim uit.” probeer ik over te brengen maar dat lukt natuurlijk niet maar dan komt komt Huub zelf al met hulpbieden. “Zeg je nou dat er allemaaal kinderen in de je kelder zitten en jij bent de sluetel vergetn?” En schruk knikt en begint misschien we l te snikken. Maar dan bedenky hij zich. Hij was al zen sleutek kwijt en toen is hij door de keller raam naar binenn gegaan en dat zegt hij heel blij en opgelucht, dan is er nog niets echt aan de hand. “Maar ze moeten we eten.” Zegt hij en ik knik en dan komt Huub weer hylp aan bieden. “Ik kan best wel door je kelder raam naar binnen gaan en eten geven aan al die kinderen dat is echt geen probleem hoor want dat is niet zo moeilijk. Dat kan ik gewoon.” Zegt hij en ik wil ook helpen want het zijn wel mijn broers. Huub kijkt blij en Schruk knikt. “Kga dan wel mee want ik ben klaar met zieken sjouwen zegt hij maar dan zien we ligt van buitenuit naar binnen het roystorant. En we rennen naar uiten. Schork rent om zijn brand schip en weet het allemaal niet meer. Zijn levenswerk is weg en nu kan hij nooit meer opzee ohnee!! Schruk ziet het en zonder dat hij iets zegt rent hij naar zijn broer want dat zijn ze. Schork ziet zijn broer en rent ook naar elkaar toe. Ze zijn hereinngt maar op wat voorn een triestheid manier. Dan tikt Huub me aan en zegt. “Ja we kunnen nu toch niets meer aan het schip doen dat kunnen zij wel oplossen. Laten we naar de kellerkinders gaan en die helpen nu dat nog wel goed kan toch. Want die hhebben geen eten, dus hebben ze honger!” Ik knik wel maar Schruk zou wel meegaan maar Huub zegt dat hij nog wel komt. Dus daar gaan we. WWeetr terug naar mijn briers maar dan heb ik weer geen kleren aan en ik wil zeggen dat ik kleren toch wel fijn vindt maar dat vint huub niet dus we doen geen kleren aan want hij is inmiidels ook naakt reacties????

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen