Foto bij 55. Name. Leaf. Cool.

“Let it out!” – Eisla, Frozzen

MARIJKE POV

het is heel moeilijk ik wist niet dat het zo moeilijk was om verpslegeter te zijn wnat ik moet nu alle zieken met georken polsen enzo naar het Restuarant van de Roi brengen en dat is zwaar ik heb zelf namerlijk ook gewoon gebroekn handen enzo. De Leraar is inmiddels weg en ik heb maar hulp ingeschakkel van Schruk en Rita’s Moeder die hebben even niks te doen. De slepen alle zieken naar het Roystaurant dat is nu wel verlaten maar het is groot en je kan er vast goed een nootzieker huis van maken.
Dries van de Tiener doet ook moelijk zo zeg hee zeg ik maar ze zegt nee ik ben niet ziek ik was gewoon aangerede ne nu voel ik me best maar best slecht zegt ik en zij “de nee want kijk en ze slaat me op men wang.
“nou!” roep ik en boos maar zei is nog bozer en ze rent. Ik laat het maar en grinik een beetje ik weet ook nog wel dat ik zo opgevliegent was vroger.

FLASHBACK

“Maar marijken wrm heb je nog geen kind inje buik dan ik doe echt men best” zei de Lerrer en ik haalde mijn schouders. “mischien ben je wel een stomme!” roep ik en hij schirkt. Maar dan trek ik ehn in een knufel want zo bedoelde ik het niet hoor en hij ‘oh gelulkig want ik hout je” en “ik ook van jouwer”
Dus we knuffel samen in de slaap kamer die waar we sliepen en nog steeds maar nu is het flasbhack dus verlege tijd.
Hij zei “moeten we niet gewoon een betere svangerschaps test doen? Want mischein lig het daran.” En ik doe het ik denk het moet wel dat ik kinders krijg met de Ler aar want we houden zo met elkaar en dat willen we delen aan een kleine. Dus ik ga studerren en wort zo goed dat ze me een gynaecologiedieplomma geven en ik wort de best Gynko zo noemen we dart in de bisnes van heel Dipjedip. Ik geef iedereen zulke goede zwangerschap dat ze allemaal kinderen krijgen en Dipjedip heeft weer jonge ren maar ik blijf leeg van binnen. We kijken samen mokkent naar mijn buik en ik snifte en hij knikte. We trokken elkaar in een kuffel toen had ik nog gewoon handen.
“het kom talma goed en “ze hadden een mooie tijd al waren we verdroten en toen zij de Leraar “zal ik dan maar les gaan geven aan die kleinen? En JA zei ik en mijn opvliegers heid was weg voor een langen tijd.

WEER NUI

Maar nu heb ik ze weer die opvliegers het zal toch niet hoormons zijn?!
Met gebroken handen ben ik zwanger denk ik teriwjl ik zieken naar het strand sleep…

SCHORK POV

‘dus dit is wat er van is over gebleven’ mijmerik en haal een hand door men baart terwijl ik naar de Roy’s binnenkant bekijke zijn restaurant dan.
Het is allemaal vies en planten over de grod ook het plafont en de muur de tafels zijn ook lelik geworden. Ik pink een beetje want mijn stoere zeebonkerij is aan het ebben nu ik zo lang op het land been glukkig zijn men tranen nog wel zout als het water. Dan denk ik Schrik men boto! En ik spring door de deur vna het restorant naar het strant en daar zie ik de wrokstukken van men moi boot helemaal in duigeleliggen het is al bijne opgedroogt!
Ik draie me om en zie allemaal mensen staan het zijn men matrons en die Svan en een kerrel die ik denk te herkennen maar nit helemaal maar hij is er wel.
‘wie ben jij? Vraag ik en hij wil iets zeggen maar ik roep al ‘doet er niet toe want straks vliegt men boot ook nog in de brand en dan is het helemaal mis ana het gaan kijk hij ligt vlak bij de vuur toren als die brant is alles verlorren!”
en ik grijp de mathors en zeg hem ‘pak ale het water gooi eht op de brok stukken van de Krabkat zo heet die boot weet je nog en maak het nat vergeet niet dat ik je baas ben! En hij doet het.”

HUUB POV

Al die dingen hier inene ik vat hem niet gelijk maar er is wel een joch zonder kleren. Bloot dus en dat zint me wel denk ik want ik had net nog een mijd maar nu een ventje van bijna dezelfde leeftijd denk ik hij heeft ook nog geen baard dat is mooi. Buiten klinkt van alles dat zullen die twee zijn die net naar buiten gingen en begonnen te roepen. Nou is dat me effe wat dan zijn we samen’ zeg ik en die knaap kinikt maar zegt niks.
“ik ben Huub de K-‘ maar dan stop ik want kom nou dat gaan we niet gelijk weggeven natuurlijk. Daar wachten we wel mee tot we echt alleen zijn.
Maar wat? Datkereltje houd zen mond en zegt dus ook niks. Lekker.
“hoe heet je maar dat zegt hij ook niks het is net of hij zwijgt of zo.
Kan je wel praten? Maar ik denk het alleen maar want dan vliegt er weer wat open het is een deur en dan komen ook nog eens mensen binnen.
“Ja wat is dit nou!”

SCHRUK POV

“Ja wat is dit nou!” hoor ik en ik kijk ht is een man maar wat! Dat is Svanie!
Ik laat de zieken vallen die ik ime handen hat en ren op hem af hij heeft wel niks aan maar toch ben ik blij hem weer te zien.
“svaanie wat doe je nou uit je kleder, ‘zeg ik en knuffel hem inig.
Maar hij zegt naturlijk niks hij heeft ook al heel zen jeugt onder men huis gewoont. Dan moet ik aan men huis denken en dan moet ik aan men voor deur denken en ik schri! Hoe wat waar is men sleutel in helesnaam!?
Ik laat Savan los en kijk hem bang aan en het lijkt of hij wil zeggen “ik weet niet en dan schrik ik!
Hoe moet dat met de klerderkindere die hebben al lang geen eten meer gehad en we kunnen niet meer bij ze reacties?!

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen