Foto bij 49. Don't. Toughs. Cages.

“Here’s a look at your kid” – Caspar Blanke

LEO POV

Nou moe. Ik hat me zo ver heugd op een spanende misie met mijne man en ook gwoon goedoe vriend Theo de Rand en hij is ook gewoon de vaar van de ons Sylvia en we ging endelrijk samen aan iets beinnen van zijn baan maar nu komt de moe pas echt nou: worden we gebelt door Ambier ik haat haar!
“nee!” zeg ik en ik drai meom. “Wat is er schatje zegt hij en ik voel dat hij zijn armen op me legt. Van achter.
“Dat ik boso ben want dat mag je niet raar van me vinden! En als je het niet begijtp dan is dat ook maar jou porlbeme!” en huilent ren ik weg ik weet niet waarheen maar het zal wel goed komen want ik ken de buurt een beetje.
Ik traan en hoorThoe achter roepen datik wat dan ook ik luister niet want hij iswel een man maar niet echt helemaal van mij.
Laat mij maar gaan denkik som s en dan moet de wereld dat ook gewoon.
Dus ik rennen en rennen traan tran maar dan! Kom ik aan bij de auto van Bambie het staat daar nog gewoon. Ik loop eropaf en bedenk voorzichtig dus ik ga liggen en kruip. Want mischien zit Ambie er wel in of nog ergere allemaal enge mannen of vrouwen die kunnen ook eng zijn soms.
Het aller engste vind ik hai en die zijn in zee dus zal gelukig niet in de auto van Ambier zitten maar toch kan je beter niet voorizchtig genoeg zijn dan met spijt zitten!
Er beweegt niets ik kruip nog dichter. Het gras kietelt een beetje en ik moet een beetje giebelen maar dat doe ik stil. Als ik bijna bij de auto ben wort ik zo boos ik kan wel janken het is ook niet eerlijke die stomme Amibe met haar tieten en dan ook nog op de huwelijks band! Weet je wat denk ik en ik denk ik mag niet maar ik denk het al dus ik denk ik doe het maar.
Ik sta op en zo boos stambvoetend schop ik tegen de wielen tot het in vlammen vliegt. Ik vonk het over alle deuren en het stuur en maar die leuke dobbelsteenknuffels neem ik mee die hebben ook niets fout gedaan.
Met de twee dobbels neem ik een aftsand en ga zitten en fluit want dan ontplot de auto! Alle vette strepen vliegen door het park en veel rook en vuur schieten omhoog net als mijn woesttijd.

BEWAKKER POV

Hmm ik ben gewoon bewakker maar volgens mij is dit niet goed.
Vanochtend leek het allemaal nog zo goed te gaan alles leek perfect de comasares was nog langs gekomen en had met zijn snor gezegd dat ik het goed dee hij kon mij wel de oogjes op het zeil laten “dan ga ik het vuur blussen”zei hij en beende wijd weg.
Ik had toen ook een koffie en ik voelde me puik als een pruik.
Maar de koffie brandde aan mijn lip en ik had een balar dus ik ging naar het zieke huis en daar zat alles vol. Met witte bel op mijn lip en er kwam zelfs een beetje bloed bij ging ik trug naar de Gevange Nis en OH!
OH!
Ik zie nu dat het allemaal mis ging! De deuren van veel gevaarlijke gevange nis mensen zijn weg en die mensen ook zoals Huub de Kinderlikker!
Ik druk op de sireen en rode lampen beginnen te zwieren. Ik zie een boze bendeman naar me kijken hij kijkt me aan en kijkt ook erg boos.
Ik spuug mijn kofie uit want dit gaat niet goed!
Voordat de comesareis dit te horen krijgt wil ik het oplossen dus ik druk op alle knoppen en pak zelfs mijn stok om de bendeman uitteweg ruimen.
“Hah” zegt hij alchend en hij pakt mijn stok af. “je bnet echt super slap. En nu ben ik de baas! en hij geeft me een pak rammel nu is er wel meer bleod dan allen dat beetje. De bendeman lacht nog meer een gemene lach.
“Ik ben Brutus en je kan me niet verslaan! Haaaa……………meer weet ik niet vant
toen viel ik van flauwte.

SYLVIA POV

De man met de snoepjes heeft nog steeds geen snoepjs. Het duurd wel lang zo zeg ik en hij draiat zich om en lacht alleen maar dus ik lach ook.
Het is fijn zo dus we steken de straat over door het park naar de burg daar is niks verdachs dus ik ben op gelucht. “kijk” zegt de man en hij laat me een snoepje zien dit is lekker ga er maar op sabelen:” dus ik doe het.
Hij lacht en ik lahc. Hij trekt me in een knufel en ik knuf terug het is super leuk en ik merk al dat ik een beetje slapig wort.
Maar dan klinkt er een BOEM in de veret en ik scirk waker de man met de snoepjes schork ook een hoedje en kijkt naar de bomen van het pakr.
“Wat kan dat zijn” maar de man houdt me in zen knuffel en zegt dat “het is vast gewoon” maar ik luister niet.
“Als het aventuur is moet ik weten waarom” zeg ik, dus ik duw hem een beetje weg niet hard want hij is echt cool maar hart genoeg om los te komen.
Hij zwaait met zijn vuist en ik snap het wel maar er zijn belangerijkere dingen aan de hand. Dus ik ren met slaap benen naar het brand in het park want dat is er. Zweet is op men voor hoofd en ook bij men oksels denk ik.
Dan kom ik aan en ik die een hele vette bak maar dan in de hens! En op een afstand zit men vader een van de twee want het is Leo hij kijkt me raar aan.
“Sylviabol wat doe jij hier? En ik snik en dan ben ik echt moe en dan slaap ik voor dat ik er erg in vindt.

LATER…

SCHORK POV

Men matrozen zijn in de hens! Men matrozen! Ik spring uit bed want dat brant ook en ik loop of hink eigenlijk naar de overkant waar de rest in bedden ligt.
“Hee Schork”, zegt de Leraar, ik vind het tof dat we elkaar weer eens zien al kan dit de laatste keer zijn want alles staat in brand! En ik kink.
“We moeten vluchten zullen we uit het raam springen? Voordat ik iets kan zeggen doet hij het alwant de Leraar is een man met actie.
Maar ik heb nog matrozen en ook is er nog Marijke en Dries en mijn matrozen vijf mannen en drie vrouwen die allemaal nu wel in de brand staan maar het zijn nog steeds mensen zo werkte dat in de oorlog en dit is ook een soort oorlog maar dan tegen vuur. Ik pak men waterzak dat aan zo’n ijzeren ding hangt in het ziekenhuis altijd en ik knijp het uit over het vuur het helpt wel een beetje maar er blijft veel rook.
“Marijke spring en ze doet het!” Nu dires nog! Ik pak haar van het bed ookal weet ik niet hoe het zat met der kat ze blijft een mens dus ik ghooi haar uit het raam. Net als ik wil springen hoor ik opeens een stem die niemand nog ooit heeft gehoord.
“SCHORK!” ik drai me om en wat zie ik daar het is de jongen Svan zonder naam die tussen de rook staat. Hij kijtk me aan met paniek en werpt een hand naar me. Ik spring terug de rook in en het vuur is overal nu.
Pas maar op ik kom je redden zeg ik en hij kinikt en samen knijpen we nog wat waterzakken uit en dan stort de vloer in we wij twee en de andere matrozen vallen naar beneden een soort kelder in…

Reacties?

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen