Ik en Xavier lopen door de gangen van Alius, per ongeluk raken onze handen elkaar (denkt nu iedereen: wat maakt het uit maar let even op), ik zie Xavier rood worden in zijn gezicht. "Waarom word je rood?" vraag ik dus maar. "Ooh, uuhm... niks," zegt hij als hij snel doorloopt. Ik pak zijn pols. "Nee, waarom?" vraag ik dringend. "Wil je het echt weten?" vraagt Xavier dan. "Uuhmmm... effekes denken... jep 100% zeker," zeg ik zelfverzekerd en dan gebeurd iets dat ik nooit had kunnen voorspellen. Xavier kust me. Mijn ogen worden groot, ik zie Xavier alleen als BFF, hij mij blijkbaar niet. "Xavier... Kyky..." hoor ik dan een gebroken stem achter me. Als ik dat van Xavier al niet zag aankomen hoe dit dan ooit. Ik duw Xavier weg en kijk geschrokken van hem naar Isa. "Wacht Isa, luister heel even," probeer ik maar ze rent al huilend weg. "Oeps..." zegt Xavier. "Ik... weet niet wat ik moet zeggen, jij bent mijn vriend en Isa mijn vriendin," zeg ik als ik doorloop naar de printer, maar ik heb bij de eerste splitsing al geen idee waar heen moet. "Xavier, kan je komen helpen?" vraag ik. "Ja natuurlijk," zegt hij. Hij komt naast me lopen. "Kan je dat van net, alsjeblieft, vergeten?" vraagt hij dan. "Dat word moeilijk met Isa op een kamer maar ik ben niet boos op jou en zie je nog steeds als BFF," antwoord ik. Hij kijkt me opgelucht aan en zo lopen we verder...

We printen het blaadje 110 keer uit zodat we zeker weten dat we er genoeg hebben en gooien ze onder iedere deur door, waar ook echt iemand slaapt. We hangen ze onderweg ook nog op want we hebben er, komen we halverwege achter, veel te veel. "En nu naar de stad," zegt Xavier als we klaar zijn. "Ik pak even een tas voor de spullen in mijn kamer," zeg ik als ik wegren. "Ik wacht bij de uitgang!" roept Xavier. "Nee, wacht, ik weet niet waar dat is..." lach ik. "Ik loop wel mee maar ik kom niet mee naar binnen," zegt hij en ik weet precies waarom, Isa.

"Hoi," zeg ik als ik de kamer van mij en Isa in loop, Xavier staat nog op de gang te wachten. "Waarom?" komt alleen maar uit haar. "Ik ga nu heel eerlijk zijn, hij kuste mij, ik niet hem," antwoord ik. "Ik geloof je... denk ik," antwoord ze. "Ik zou iemand nooit zoiets aandoen en ik vind Mark nog altijd leuk," zeg ik terwijl ik naar haar toe ga. Ik geef haar een knuffel. "Vergeef hem, hij wilt dit, denk ik, ook niet," zeg ik. "Wat niet?" vraagt ze dan. "Ruzie met jou," antwoord ik. "Oké, weet je waar hij is?" "Aan het wachten op de gang, hier, een uitnodiging voor het feest," zeg ik. Isa draait meteen de kaart om en ziet staan: georganiseerd door: Xavier Foster en Kyky Koenen. "Kyky, wat heeft dit te betekenen?" vraagt ze dan argwanend. "Ik zei toch dat we ene verrassing hadden voor heel Alius," zeg ik vermaakt. Als ik een grote tas pak. "Ik moet er vandoor, we moeten nog eten inslaan," zeg ik als ik de deur uitloop. "Oké, doei," zegt Isa vlak voordat ik de deur sluit.

Ik en Xavier zijn terug van de stad met een veel te zware tas. Gelukkig had Xavier zijn Alius bal bij zich en konden we dus makkelijk bij de stad komen en terug. We werden wel een beetje aangestaard en een verkoper zei zelfs: "doe me geen kwaad, alïens!" Ik heb het maar genegeerd. Ik heb nu wel een jurk. Hij is blauw en tot aan de knie met schouderbandjes. Verder zit er niet echt veel op alleen bij een schouderbandje een kleine bloem. Ik heb ook blauwe ballerina's erbij gekocht. Xavier heeft gewoon een zwart-wit pak gekocht. Ik kijk om me heen en ik en Xavier lopen het gebouw in. "Waar zijn jullie geweest, en waarom die zware tas?" vraagt Torch meteen als we binnenkomen. "Heb je de uitnodiging niet ontvangen?" vraag ik. "Nog niet, maar ik ben nog niet op mijn kamer geweest," antwoord hij. "Dat hoeft ook niet," zeg ik als ik op het dichtsbijzijnde prikbord wijs. "Jullie geven een feest... dat verklaart veel," zegt hij. "Maar waarom die kleren," zegt hij wijzend op de zak met kleren. "Tja... je hebt nette kleren nodig voor een feest," zeg ik als ik doorloop. Ik loop de kamer van mij en Isa in. "Hey, Isa," zeg ik als ik haar zie zitten. Ze leest in een boek waarvan ik de titel niet herken. "Wat is er?" vraagt ze. "Kijk, ik heb deze jurk gehaald voor morgenavond," zeg ik. Ik laat de jurk zien en dan komt Vader binnen. "Kyky, Xavier zei dat jullie alles hebben wat nodig is dus vanavond is het feest," zegt hij. "Maar de uitnodigingen zijn al afgegeven," zeg ik. "Ik zeg wel via de speaker dat het is verplaatst," zegt hij en hij loopt weg. Ik kijk op de klok en zie dat het al half vijf is, over anderhalf uur begint het feest! En dan hoor ik Vaders stem inderdaad, ik sla er geen acht op maar sprint naar Xaviers kamer. Hij is er niet dus ren ik naar de eetzaal, waar we alle tafels weg gaan schuiven en het feest gaan geven. Alle tafels en banken zijn daar al weg en de discobal+verlichting hangen al. "Goede timing, kom even helpen met de radio-installering," zegt hij als hij op een groepje speakers wijst. We verdelen ze over de hoeken van de zaal en bekijken daarna het resultaat. "Over een half uur zal iedereen versteld staan," zegt Xavier als hij een blik werpt op de klok. "Shit, ik moet me nog omkleden!" roep ik en ik sprint weg.

Ik kom in de kamer van mij en Isa in. "Ik ga me klaarmaken voor het feest," zeg ik als ik de deur op slot draai en meteen mijn sportkleding uitgooi. Ik trek onhandig de jurk aan, daaronder heb ik wel nog altijd een truitje met mijn begrenzer erover aan, ik ga Xaviers advies opvolgen en hem niet afdoen. Ik doe de ballerina's aan en zie dat ik nog 25 minuten heb. "Dat deed je echt als speedy consales," zegt Isa lachend. Ze heeft zelf een roze jurk aan waarop allemaal bloemetjes zijn genaaid, ze heeft zich ook al opgemaakt. Ik schiet de badkamer in en begin mijn haren te doen. Ik probeer een knot te maken maar mijn haren blijven overeind staan, na tien minuten geef ik het op en laat ik mijn haren maar los, ik maak me op en kijk in de spiegel. Ik bekijk mijn roze haren die alle kanten op staan en herinner me dat Hurley's haren ook altijd zo staan, we lijken echt op elkaar! Hurley... Raimon...

Reageer (1)

  • Samanthablaze

    Feestjes zijn leuk xD En dan vooral het drama rondom de kleding

    HURLEY (H) (H) (H)

    7 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen