Nadat ik en Jude de schouders hebben opgehaald lopen we ook achter Kyky die stampvoetend richting onze kamer loopt. Dan lijkt het alsof ze zich bedenkt en loopt een andere kant op, richting de kamer van Vader. Dan loopt ze de kamer van Vader in waar Vader (gelukkig) op dat moment niet is. Ze pakt haar telefoon van het bureau af en zegt tegen mij: "ik ga Mark bellen." Waarna ze naar onze kamer rent.

Als ik en Jude eindelijk bij onze kamer aankomen (we zijn (weer) keer verdwaald) gaan we op Kykys bed zitten. "Weet je zeker dat dit een goed idee is, ik bedoel het is half een s'nachts.?" 'Ja, en jij wilt Shawn vast nog wel even spreken." zegt Kyky met een gemene glimlach. "Ja ja maar wat als Mark slaapt." Geloof me, hij traint zich nu te pletter." zegt Kyky vol overtuiging en ze tikt op het nummer van Shawn, en daarna zet ze hem meteen op de luidspreker. Na twee keer overgaan krijgen we een hijgende Mark aan de telefoon: "met Mark Evans." klinkt het. "Mark ik ben het Kyky, zijn er nog meer mensen bij Raimon bij jou." Ja, iedereen, we trainen voor morgen." zegt Mark. Ik ben superblij dat Mark inderdaad nog aan het trainen is. "Is Mem ook bij jou?" hoor ik Shawns bezorgde stem. "Ja, Shawn, rustig maar ze is gewoon nog steeds even irritant als eerst." Maar luister even..." als Kyky alles uitlegt over Alius dwalen mijn gedachten af naar Shawn en mijn eerste ontmoeting, ik word uit mijn gedachten geschud als ik hoor: "Mem, Mem!!!" het is Kyky's stem, die me ondertussen helemaal door mekaar rammelt. "Wat is er?" Shawn wil je graag nog even spreken." Ik pak dolblij de telefoon af van Kyky en hou hem tegen mijn oor an en zeg: "Met Mem." Mem gelukkig je bent veilig, we komen je morgen redden." Gelukkig, ik mis je echt enorm." "Ik jou ook maar het enige wat jij nu kan doen is wachten tot morgen." Ik wacht, als je maar belooft dat je komt!" Tuurlijk beloof ik dat!" Ik zou je nooit laten vallen.'' Ik jou ook niet, maar ik moet nu echt gaan ophangen, doei Shawntje." Doei Memetje.'' Ik leg de telefoon terug met tranen in mijn ogen. Die laatste twee woorden kosten mij zoveel moeite. En Shawn.. hij zegt alles zo lief! Ik kon net echt wel keihard gaan huilen! Maar ik moet volhouden.. voor Shawn.

De volgende ochtend.
Ik sluip naar het bed van Kyky toe waar Jude weer naast haar ligt maar als ik een emmer water over hun heen wil gooien springen ze overeind, duwen mij het bed op waardoor ik de emmer water over mezelf heen laat vallen en krijg daarna nog twee emmers water. Kyky en Jude staan ernaast te lachen en geven elkaar een high five. Als ik opsta zeg ik "dit was karma maar niet leuk." Toen kwam Xavier weer (waarom?!?!?) "Mem je ziet er nogal doorweekt uit. Ik ren op hem af als hij de deur snel dichtdoet en wegrent. Ik knal vol tegen de deur op en val achterover op de grond. Ik hoor Kyky grinniken en als ik zeg "Jude kan je Kyky voor mij slaan?" grinnikt hij alleen en slaat een arm om haar heen. Als ik op Kyky afren schiet ze snel de badkamer in en doet de deur op slot waardoor ik (alweer!!!!) tegen de deur op knal!!! "Verdomme Kyky, maak die deur open." "Neehee." hoor ik Kyky's treiterende stem. Ik zie Jude lachen en zeg: "dit is echt niet grappig, hoor!!" Waarna hij zegt: "ik ga me ook even omkleden en dan kom ik weer terug."

Als Jude terugkomt zeg ik: "misschien dat jij Kyky mee kan krijgen, mij lukt het niet ze zit depressief op haar bed." Ik zal het proberen, wacht even." Ik zie hoe Jude op Kyky afloopt en hij vraagt: "kom je naar de wedstrijd?" Ze kijkt Jude aan met zo'n ben-je-serieus blik. "Al moet ik je dragen je gaat mee." Dat had hij niet moeten zeggen want Kyky zegt: "het is dat je het zelf voorstelt!" waarna ze op Jude's rug springt. Hij lacht even en loopt dan met Kyky op zijn rug de kamer uit terwijl hij vraagt: "Kom jij ook Mem?" Ik knik even en huppel ze dan achterna.

Als we in het stadion aankomen zijn Alius Academie en Raimon al een het opwarmen, als Xavier ons ziet komt hij op ons afgelopen en vraagt hij: "waar bleven jullie en waarom zit jij op zijn rug?" Dat hoef jij helemaal niet te weten!" Want dat gaat je niks aan!" roepen ik en Kyky in koor waarna we ons net zoals de rest gaan opwarmen. Als het startsein begint de wedstrijd tegen Raimon.. voor het verlies!!!

In de eerste helft staat Alius al voor dus schiet ik een bal op Axel af en zeg: "doe eens je best en zorg ervoor dat jullie winnen." Denk je echt dat wij dat niet doen of zo?" zegt hij beledigt. "Ja, anders stonden jullie nu niet achter." zeg ik bijdehand. "Daar heeft ze een punt." zegt Shawn als hij aan komt lopen. "Shawn!" roep ik en als ik hem om de hals wil vliegen komt Xavier weer en zegt: "ik dacht dat je geleerd had van de vorige keer, kom gewoon mee." "Pfff... Een knuffel is toch niet zo erg." zeur ik. "Ja, dat is het wel." Maar waarom?" zeur ik door. "Omdat ze de tegenstander zijn, duhh." zegt Xavier. "Ik ben en juich voor hen, voor als je het nog niet wist."

Reageer (2)

  • Duendes

    Yepp Mem, dat was echt karma xD
    En tegen deuren oplopen is geen goed plan, weet je? Just saying xD

    8 jaar geleden
  • Samanthablaze

    "Ik ben en juich voor hen, voor als je het nog niet wist."

    Precies!!!

    8 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen