Langzaam druppelden de vijfdejaars het donkere lokaal binnen. Voor bij het krijtbord stond een bleke man. Hij droeg een lang en zwart gewaad. Toen de kinderen zaten bewoog hij pas.
'Mijn naam is professor Riddle.' Hij schreef met grote letters Riddle op het krijtbord. 'Vandaag gaan we het hebben over de drie onvergeeflijke vloeken. Kan iemand ze alle drie zeggen en er wat over vertellen?'
Een hand ging langzaam omhoog.
'Ja, meneer?'
'Cottonby, professor.' De jongen stond op en begon te praten. 'De eerste vloek is de imperium curse, met die vloek kun je de geest van iemand in jouw macht houden. De tweede is de cruciates curse, daarmee kun je iemand martelen. Het slachtoffer voelt een verschrikkelijke pijn. De derde vloek is...' Het bleef even stil. 'De derde vloek is de avada kedavra curse, daarmee dood je iemand...' De jongen ging snel zitten en keek naar het blad van zijn tafel.
'Alles goed meneer Cottonby, 15 punten voor Ravenclaw. Jullie gaan nu de hoofdstukken lezen over die vloeken en leveren voor de volgende les een opstel van vijftig centimeter in over de drie vloeken.'
De leerlingen sloegen hun boeken open en pakten veren, perkament en inkt. Hij keek tevreden toe hoe ze werkten.

De volgende les moesten de kinderen de Imperium curse op elkaar proberen. Het lukte er maar twee om de vloek te weerstaan. Hij was alsnog tevreden. Het zevende en zesde jaar leerden hetzelfde. De eerste tot vierde-jaars kregen andere andere opdrachten. Ze waren er nog te jong voor, dat vond Dumbledore ook.
Die avond bij het avondmaal vroeg Dumbledore hem of hij vanavond op zijn kamer wou komen.
Later zat hij tegenover Dumbledore in Dumbledore's kamer.
'Tom, ik ben zeer te reden over je als leraar, ik had eerst getwijfeld of ik je überhaupt de baan zou geven, maar ik ben tevreden over jouw manier van lesgeven.' Dumbledore keek hem vriendelijk aan.
'Dankuwel, professor,' zei hij.
'Dan kun je nu gaan,' zei Dumbledore.
'Ja professor, dag.' Hij liep de deur uit en ging naar zijn naar kamer, het was zijn droom geweest om DADA leraar te worden en nu was hij het.

Wordt niet vervolgd.

Een kort hoofdstukje :)
Even een vraagje.
Willen jullie nog een hoofdstukje van Bob Harry Micheal Snape?

Reageer (3)

  • HermoineGranger

    Sorry maar wat is DADA ook alweer?

    8 jaar geleden
  • 4na

    Jaaa... Bob Harry Michael Snape.

    8 jaar geleden
  • _Dracarys_

    Mmm...dus als voldemort leraar DADA geworden was, zou hij aan de goede kant blijven staan?

    Jaa...nog een hoofdstukje ovcer Bob H. M. Snape
    (nerd)

    8 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen