1. Zo zeg, jij maakt mooie foto's! Hoe ben je er zo mee begonnen om te gaan fotograferen?
Dankje! Ik begon met een compactcamera toen ik een jaar of dertien was, denk ik. Vakantiefoto's waren echt het begin van mijn werk.

2. En wanneer ben je er eigenlijk mee begonnen?

Pfoeh. Ik denk dat het - het eind van 2014 was, ongeveer. Ik begon steeds meer met mijn compactcamera te doen, maar op een gegeven moment kon mijn compactcamera mij niet de kwaliteit bieden die ik zelf wilde. Uiteindelijk, begin 2015, hakte ik de knoop door om voor een spiegelreflex te gaan. Het was een rib uit mijn lijf, erg duur, maar kwalitatief zeker zijn geld waard. Mijn camera en ik zijn nu onafscheidelijk.

3. Hoe regelmatig fotografeer je, of komt het je maar net uit op het moment zelf?
Eigenlijk heb ik mijn camera altijd in de buurt liggen en fotografeer ik zo'n beetje iedere dag. Dan maak ik zo'n honderd foto's, waarvan ik er dan wel minstens negentig verwijder, omdat ik énorm perfectionistisch ben, haha.

4. Je fotografeert voornamelijk je huisdieren, nietwaar? Wie of wat fotografeer je eigenlijk het állerliefst?
Yes yes. Dat klopt. Pim, mijn kat, moet er regelmatig aan geloven. Hij speelt vaak model. Het was in het begin enorm wennen voor hem, maar nu maken de camera's hem niet zo gek veel uit. Ook de hond fotografeer ik graag, maar die doet vaak ongemakkelijk zodra hij de camera in het vizier heeft. Soms fotografeer ik ook de natuur, maar ja, het is nu eenmaal niet de mooiste tijd van het jaar voor fotografie; er ligt nauwelijks sneeuw, alle planten zijn verdort en het is erg bewolkt. Niet echt dingen die je goed kan gebruiken als het om natuurfotografie gaat. De natuur en de dieren die erin leven zijn dus mijn favoriete soort ding om te fotograferen.

5. En wat is eigenlijk je lievelingsfoto? Care to share?
Jeetje, dat vind ik echt een moeilijke. Ik heb meerdere foto's waar ik best wel trots op ben, maar één favoriet aanwijzen is toch best wel moeilijk! Deze vind ik erg mooi, hihi.



6. Je doet ook aan fotoshoots. Heb je er ooit zelf eentje gegeven aan iemand? Hoe ging dat?
Klopt ja. Alleen ben ik dan vaak degene die gefotografeerd wordt. Ik heb wel eens een fotoshoot gegeven aan een vriendin, maar de foto's waren niet bijster geweldig. Als je buiten fotografeert krijg je met een hoop factoren te maken; het weer, dat heb je zelf niet in de hand en het mooie landschap wat niet altijd dichtbij is. Ook vind ik het vanwege mijn zwakke sociale vaardigheden moeilijk om anderen aan te sturen om op een bepaalde manier te gaan staan. Dieren fotograferen is toch meer mijn ding, denk ik. Desalniettemin wil ik me wel bezig gaan houden met portretfotografie. Daarom zit ik bij een fotoclub, om dat soort dingen te leren.

7. Heb je eigenlijk plannen om ooit eens je beroep te gaan maken van het fotograferen? Al is het maar als bijbaan?
Ik zou het best wel willen voor, ik noem maar wat, een bruiloft of iets dergelijks. Bijvoorbeeld wat kiekjes van het feest, de aangelegenheid. Dat lijkt me leuk. Al is een vereiste wel dat ik de persoon een beetje ken en dat die persoon er rekening mee kan houden dat ik nu eenmaal geen professioneel fotograaf ben; ik heb geen opleiding erin gevolgd, heb alles zelf uitgevogeld en heb enkel een cursusje gevolgd. Dan moet men geen enorm top niveau foto's te verwachten. Ik leer iedere dag nog en ik ben nu eenmaal niet perfect. Hoe graag ik dat zelf ook zou willen. Mijn hart ligt in de horeca en daar leg ik mijn focus op. De fotografie zou dus echt een hobby blijven, of een hobby die mogelijk uitgroeit tot een soort van bijbaan. Ik zou het in ieder geval niet gebruiken om mijn brood mee te verdienen, gewoon omdat er niet veel in te verdienen valt, tenzij je uitzonderlijk goed bent.

8. En tot slot; Foto van jezelf en wat andere van je kunstwerken zodat iedereen weet met wie we te maken hebben en hoe dit talent van jou er precies uit ziet? c:
Alright! (:



En wat van mijn foto's.

Reageer (6)

  • magiclove

    super mooi!

    8 jaar geleden
  • Zoldyck

    Wat een leuk interview! En die foto's zijn allemaal echt prachtig c; Vooral de eerste, de derde en de laatste van dat lijstje waren écht héél mooi (:

    8 jaar geleden
  • LilsEvans

    Die eerste foto uit het laatste rijtje foto's is echt... wauw, gewoon wauw. En de rest is ook heel mooi, maar die sprong er toch wel uit

    8 jaar geleden
  • Debbaut

    Prachtige foto's!

    8 jaar geleden
  • 160917

    Altijd super mooie foto's!

    8 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen