Ondertussen al vijf jaar geleden, schreef ik een column over goede voornemens, meebepaald dat ik er niet aan meedoe en als ik dan toch een goede voornemen moest formuleren, dat het deze dan zou zijn ‘‘Mijn goede voornemen is dat ik heel het jaar lekker mezelf blijf en geen andere goede voornemens plan omdat ik ze toch niet waar maak.’’ Ik blijf nog steeds bij mijn statement en houd me aan doelstellingen doorheen het jaar. Als ik eens een goal zie, dan ga ik er voor mezelf daar naar toe werken. Dat werkt veel positiever dan een goede voornemen, waarbij je na twee weken toch de handdoek in de ring gooit. Nee, ik geloof daar niet in.

Op mijn sportclub hebben we standaard vanaf begin januari (variërende datum) een doel voor ogen: we gaan fit en gezond aan het kajakseizoen beginnen. Hoe geraak je fit en gezond? Door 100 dagen geen alcohol te drinken. Weet je, ik vind dat een geweldig doel en omdat je het samen doet, valt het vele beter vol te houden. Ik wou eigenlijk graag dit jaar eens meedoen. Ik ben geen overgebruiker van alcohol, maar ik drink af en toe wel eens een pintje, een cider of een heerlijk donker biertje zoals Grimbergen. Dus ik had mezelf voorgenomen dit jaar mee te doen met de alcoholstop van de grote sporters op mijn club. Deze wordt traditioneel ingezet na onze openingstocht in clubverband. Vandaag is deze tocht van 7km heen en 7km terug. Maar toch zal niemand na vandaag beginnen aan de alcoholstop…

We zijn niet allemaal opeens bekeerd en vinden het niet opeens helemaal niets meer. Nee, we staan er allemaal nog achter. Alleen heeft het lot bepaald dat we nog drie vaten bier in onze kantine hebben staan en die moeten op, liefst zo snel mogelijk. We hebben namelijk een nieuwe club gebouwd aan de overkant, maar de tapinstallatie die daar komt, werkt met helemaal andere aansluitingen dan de tapkranen die we nu hebben. Met andere woorden: de vaten die we nu hebben, passen niet aan de tapkranen in de nieuwe club. Dus het komt erop neer: alles in de oude club moet eerst leeggedronken zijn voordat we de toog openen in de nieuwe. Challenge accepted.

Dan heb ik eens iets dat lijkt op een goede voornemen, dan moet ik het uitstellen, typisch… Ik heb er in ieder geval een nieuw doel bij. Daar drinken we er een op!

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen