Foto bij I love my child. But the other people hate my.

I love my child. But the other people hate my.

We stappen langzaam uit bed en ik loop naar de bovenkant van de trap. ‘Ma, mag ik een half uur?’ Gil ik lief. ‘Ja, hoor is goed.’ Roept ze terug. Ik huppel blij naar me kamer en tref Tom aan die Timmy verschoont en aankleed. Wat een schat is het ook. Ik loop naar Tom toe. ‘De luier moet andersom.’ Tom kijkt me verbaasd aan en kijkt dan naar de baby. Ze hoofd veranderd van bruin naar knal rood. ‘Oeps.’ Komt er zachtjes uit. Ik lach. ‘Maar wat doen we nou met hem? Nemen we hem mee?’ Vraagt Tom terwijl hij de luier omdraait. Ik knik. ‘Dat moet dan maar.’

‘Ik ga me even klaarmaken.’ Tom knikt en ik loop me kamer uit met me kleren onder me armen. Ik doe de deur open en doe hem natuurlijk weer dicht. Ik doe me boxer uit en pak een nieuwe. Met me kleren doe ik hetzelfde en doe daarna me make-up. Douche doe ik vanavond maar. Ik loop naar me kamer en zie dat Tom aangekleed is en ze dreads zitten netjes onder ze pet. En Timmy is ook aangekleed. ‘Doe doe jij dat zo snel.’ Zeg ik met open mond. ‘Gewoon opschieten. Hahah’ Lacht Tom. ‘Jongens komen!’ We horen Simone en we lopen met Timmy naar beneden. Omg. Nu vind ik het wel heel eng.! We komen beneden aan en Simone staat al klaar. ‘Wie is dat?’ Vraagt ze met grote ogen. ‘Dat is…’ Kut ik kom niet uit me woorden! ‘Het zusje van een vriendin.’ Ik kijk Tom aan. ‘Ehm…Ja, ze vroeg of we even wouden oppassen omdat ze gisteren weg wou. Maar haar ouders waren niet thuis. En dan kan je zo baby niet alleen laten.’ Klets ik erachteraan. Simone knikt. ‘Nou vooruit.’ Zegt ze.



We zitten met de maxicosi in de auto. Timmy is wakker en kijkt omzich heen. Ik speel met ze vingertjes en ga met me vinger langs ze wangetje. ‘Wat ben jij toch een schatje.’ Zeg ik helemaal blij. Ik geef een kusje op zijn wang. ‘Hoe heet die vriendin eigenlijks?’ Vraagt Simone opeens. ‘Ze heet Linda.’ Zeg ik snel om van haar af te zijn. Niet lullig bedoeld hoor maar ik wil een rustig dagje. En niet dat ik overal voor moet oppassen. Tom gaat ineens over me heen hangen en gaat met Timmy spelen. ‘Je kan zo vader worden.’ Floept Simone er ineens uit. Ik schrik me dood. Tegen wie heeft ze het? ‘Wie bedoel je?’ Vraag ik stil. ‘Jou.’ Me ogen worden groot. Kut! Zou ze wat door hebben. Net als ik wat wou zeggen komen we aan bij de kerk. ‘Jongens uitstappen.’

Ik stap met de maxicosi uit en mensen kijken me raar aan. Ja, mensen hebben me nooit gemogen omdat ik altijd in het zwart kom. Ze dachten eerst een hele poos dat ik de duivel diende. We zitten echt bij een strenge kerk. Ik vind het eigenlijks nergens op slaan dat we erheen gaan. Maar mensen moeten het zelf weten. En nu kijken ze me aan omdat ik een baby bij me heb. ‘Is dat jou baby Bill?’ Ik schudt me hoofd. De man knikt en loopt naar een groepje. Ik hoor gesmoes en ik kijk naar de grond. Wanneer gaat die bel nou. De bel gaat na 5 lange minuten vol vragen en rare blikken. Ik loop met me hoofd naar de grond gericht naar binnen. Ik ga in een bank zitten en naast me komt Tom zitten. En daarnaast Simone. Ik kijk naar de bijbel die voor me in de richel ligt. Tom legt zijn hand op me been. ‘Het komt goed.’ Ik kijk hem aan en geef een kus op zijn wang. Misschien ziet het er gay achtig uit maar ik vind me broer zo lief. Tom word rood. De dienst begint en na een poosje hebben we een lange preek. Ik heb daar zo hekel aan. Ik denk dat heel veel mensen er niet naar luisteren.

Ik pak mijn pepermunten rol en pak er eentje uit. Ik geef hem aan Tom die zachtjes Dankjewel zegt. En die geeft hem door aan Simone. Na 5 minuten krijg ik een half pakje. Ik kijk Tom verbaasd aan. En ja hoor. Zijn hele mond zit vol en heeft moeite om het binnen te houden. Ik lach. Wat een gek kind. Ik kijk naar rechts en zie dat Timmy nog slaapt. Als hij nou na het gebed nog slaapt dan heb ik het goed geredt. Maar Timmy kennende. Die word straks wel wakker. Ik zie dat zijn oogjes open gaan en dat zijn mondje open gaat. Please, ga niet huilen. Hij doet zijn mondje dicht en kijkt me lief aan met zijn bruine oogjes. Wat een schatje!

Reageer (1)

  • Malificent

    Oooooh zo lieeeeef! (: Haha Ik zie het al voor me : Tom met al die pepermuntjes in zijn mond! ;p
    Je schrijft leuk!

    x(flower)

    1 decennium geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen