'S'avonds in de stallen.

S'avonds loopt Rox door de stallen. "Slaap lekker allemaal!" Bij Star blijft ze even staan, hij loopt rondjes in zijn box en zweet een beetje,"wat is er schatje? Je bent toch niet ziek?" Snel pakt ze een thermometer en neemt zijn temperatuur op. "Hm nee dat is het niet. Misschien heb je het gewoon warm. Ik heb het ook warm! Volgens de weerman komt er een hittegolf. Ben benieuwd hoe warm het gaat worden." Ze aait hem en drukt een kus op zijn neus. "Morgen is het vast wel weer over!"

Noa schrikt wakker ze kijkt op haar wekker "shit! Het is 8 uur!"
Ze zou om half 7 opstaan om voor school nog een ritje op Star te maken, nu komt ze ook nog te laat op school! Haar vader klopt op haar deur,"opstaan! Ik heb school wel even gemeld dat je ziek bent. Morgen dus nog een dagje vrij. Maar dan moet je wel nu opstaan! Frank maakt Star al klaar." Noa lacht "Dankje pap!" Dat is het leukste aan haar vader, die maakt het niet zo veel of ze naar school gaat of niet. Ze heeft toch wel goede cijfers. Snel doet ze haar kleren aan en rent naar de stallen.

"Ik meen het! Hij stond te zweten en te draaien!" Rox kijkt Frank aan. Die knikt "ja ik geloof je wel, maar nu is er niets aan de hand." Noa komt erbij staan,"wat was er dan?" Rox legt het snel uit;"gister toen ik moest Ik moest afsluiten. Toen stond hij te zweten in zijn box en draaide maar wat rond. Ik dacht dat hij het gewoon warm had maar nu is er niets meer." Noa knikt. "Is inderdaad vreemd. Het belangrijkste is dat het over is!" Ze maken Star klaar en leiden hem naar de baan. "Oke" Frank pakt zijn stopwatch."we gaan deze keer hoe snel een rustig galop gaat, na de 2e bocht ga je tot waar ik sta in rengalop! Ben je waar ik sta gelijk stoppen!" Hij kijkt haar doordringend aan,"kijken hoe dat gaat." Noa knikt en stapt op Cound Star. Ze ziet dat Jill ook staat te kijken. "Kom op jongen we kunnen dit! We laten ze eens wat zien!" Ze gaat achter de lijn staan en op Frank's teken laat ze Star overgaan in een rustige galop.
Als ze bij de 2e bocht zijn aangekomen laat ze de teugels wat vieren "en nu rengalop! Go! Go!" Star reageerd meteen, hij strekt zijn hals en springt aan in de rengalop. Ze ziet in de verte dat Frank op zijn stopwatch kijkt en zijn duim opsteekt, ze gaan dus snel genoeg! Als ze hem passeren gaat ze in haar beugels staan en begind Star met afremmen.

"Wauwie!" Frank gooit zijn stopwatch in de lucht, "wat een tijd! Laat hem maar even draven en laat hem op het laatste rechte stuk een rustige handgalop doen. Noa knikt "ga ik doen!" Rox kijkt Noa aan,"ik moet even naar Ray toe, zie je zo!" Noa knikt en loopt met Star de baan op. Ze ziet dat Jill zich aan haar woord heeft gehouden, ze staat langs het hek te wachten. Gespannen drijft ze Star aan in draf. Hij gooit zijn hoofd omhoog en schud met zijn hoofd, Noa schrikt. "Kalm maar jongen! Stttt! Sorry, dit is mijn schuld. Stil maar!" Star kalmeerd wat.

Frank fronst zijn wenkbrauwen. Wat is er met Noa? Ze heeft nog nooit zo gereden... hij kijkt wat rond en ontdekt Jill naast het hek, hij loopt erheen: "Jill, ga even weg. Deze training willen we besloten hebben. Morgen mag je komen kijken."
Frank kijkt beslist en Jill lacht spottend, "zo..... denk je dat je mij kan commanderen? Ik sta hier klaar!" Ze draait zich weer naar de hek. Frank zucht en probeerd het nog een keer: "we moeten toch kunnen trainen? Ik kan zo me werk niet doen. Je paard komt trouwens zo aan.... als je daar bij wilt zijn moet je gaan." Jill kijkt hem aan,"ik ga al mannetje. Rustig maar" lachend om haar eigen grap loopt ze naar de vrachtwagen die het erf op draait. Ray komt ook aanlopen, "ja liefje hier is je nieuwe paard! Hij heet Black Prince. Dat past wel bij hem toch?" Jill gilt "wauw wat een prins! Zo mooi!" Ze rukt het halstertouw uit de handen van een knecht die Black Prince wil pakken. "Afblijven! Dat is mijn paard! Die breng ik zelf wel weg!"

Noa klopt Star op zijn nek;"goed gedaan man! Echt! Je ging zo snel!" Ze draaft naar Frank toe, die steekt zijn duim op, "top gedaan! Laat hem maar wat lopen onder de bomen! Het is warm geworden!" Noa knikt en voelt dat haar shirt plakt van de hitte. Dat had ze niet eens gemerkt! Als ze richting de bomen loopt ziet ze Rox staan, "Heey Rox! Wat sta je te kijken?" Rox wijst naar de vrachtwagen en Jill -met Black Prince- "heeft ze zonet gekregen. Duur paard! Vader heeft de Triple Crown gewonnen en is paard van het jaar geweest. Het is trouwens de bedoeling met dat rondlopen dat we jaloers worden." Noa lacht, "mocht ze willen, ik ga Star uitstappen!" Rox knikt. "Prima. Ik en moet met Henk, je weet wel die nieuwe trainer, een trainingsschema maken voor die Black Prince. Dat doet hij niet eens alleen." Zuchtend loopt ze weg. Noa lacht, echt iets voor Rox. Die kan zich zo lekker irriteren aan iets. "Gaat het nog gebeurden dat uitstappen?" Frank is naast haar komen staan. Noa bloost "sorry ik ga het meteen doen!" Ze schaamt zich, ze loopt niet met Star maar praat wel met Rox.

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen