Foto bij W102

Hé mensen, sorry voor de vertraging, maar ik was ziek.

“Maar ze is een Almightixfee!”, schreeuwde één van hen. Het was een van de meisjes van de tweeling uit Eraklyon die Bloom van in het begin last bezorgd hadden.
“Ik wil niet dat jullie mijn prinses beledigen!” Tot Blooms verbazing kwam Laetitia één van de zijgangen uit, gevolgd door Stella en Roxy.
“Prinses? Bah!”, zei het andere deel van de tweeling. “Domme gans, ze is een koningin intussen.”
“Op Domino is ze nog steeds prinses”, zei Laetitia ijzig kalm.
“Hier niet”, zei Faragonda kalm. “Hier op Alfea is ze gewoon Bloom en doen koninklijke statussen er weinig toe.” Laetitia beet op haar lip. “Wat niet wil zeggen dat ik dat gescheld duld.” Faragonda wendde zich weer naar de tweeling en hun vriendinnen. “Bloom heeft jullie niets misdaan, dus hebben jullie geen enkele reden om haar het leven zuur te maken.”
“Nog niet nee, maar over een paar jaar neemt ze alle werelden doodleuk over”, snauwde één van de meisjes.
“Dat zou ik nooit doen”, zei Bloom met verstikte stem.
“Vast!”
“Genoeg”, zei Faragonda. “Feeën horen elkaar te helpen, niet elkaar het leven zuur te maken. Jullie hebben geen enkele reden om Bloom zo te behandelen. Zo lang Bloom niets verkeerd doet, heeft ze even veel recht om op Alfea te zijn als jullie en hebben jullie geen recht haar uit te schelden en belachelijk te maken.”
“Maar ze is een Almightixfee! Ze…”
“Ze is een fee, net als vele anderen hier. Haar krachten veranderen daar niets aan.”
“Ik wil niemand kwaad doen”, zei Bloom zacht.
“Kom Bloom, we gaan”, zei Stella.
“Ja”, stemde Flora meteen in. Bloom knikte.
“Kan ik ook helpen, hoogheid?”, vroeg Laetitia zacht. Bloom aarzelde even en keek naar Faragonda.
“Hier op Alfea is het gewoon Bloom, Laetitia”, zei die met een kleine glimlach. “Maar misschien wel ja, het kan zeker geen kwaad als je meekomt.” Laetitia wist dan wel niet het fijne van Blooms krachten, maar ze was genoeg op de hoogte om te kunnen helpen. Het ging er immers ook om mensen gerust te stellen die nog minder wisten.

Reageer (1)


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen