op de racebaan

Rox stapt van haar paard Cound Star af. juichend omhelst ze haar buurmeisje en groom Noa. ''gewonnen! niet te geloven! zie je die tijd? hij is nog nooit zo snel gegaan! het leek net alsof hij vloog!'' zij en Cound Star hebben net de beroemde Kenthucy Derby gewonnen met 3 paardenlengtes voorsprong in een record tijd!
Frank, de trainer, komt samen met Ray, de eigenaar van Cound Star, aanlopen. ''goed gedaan Rox!'' Ray knikt naar Noa en richt zich daarna weer op Rox; ''ik ga de prijs ophalen! ga je mee of komt je het later bij me ophalen?'' Rox kijkt Noa vragend aan,''is het erg als ik even ga?'' Noa schud haar hoofd ''nee joh! ik zorg wel voor Star, hé lieffie?'' ze aait Star. Star schud sierlijk met zijn hoofd alsof hij het begrepen heeft, ''top! echt super bedankt!'' lachend loopt Rox samen met Ray weg.

Frank wrijft over Star's benen en controleerd daarna zijn hoeven; ''Noa kijk eens'', hij wijst op een druppel bloed aan het hoefijzer, ''hij bloed een beetje, ga de baanarts maar even halen! dan komt het wel goed!'' Noa knikt en rent weg.
Daar! de baanarts! ''meneer! hallo? meneer!'' hijgend staat ze voor hem, ''u moet meekomen! Cound Star heeft bloed aan zijn hoef! dus ik moest u halen!'' de arts knikt,''ik maak even deze controle af van een ander paard en dan kom ik! momentje!''. ongeduldig wacht Noa tot hij klaar is en zijn spullen gepakt heeft, ''wijs me maar waar Cound Star staat!'' Noa knikt dankbaar en gaat hem voor naar de stallen.


Rox komt aanlopen met een grote grijns op haar gezicht, ze zwaait met de envelop met geld erin. ''Noa! No! hier is jou deel! dat heb je wel verdient.....'ze valt stil als ze Noa's bedrukte gezicht ziet, ''wat is er? is er iets ernstigs gebeurd?'' Noa wijst op Frank die de baanarts uitzwaait, ''hij bloed aan zijn hoef! de hoefnagel zat er te ver in. maar volgens de arts komt het na een weekje of 2 wel rust weer goed, we moeten er na 5 dagen een nieuwe nagel in laten zetten en dan nog een week wachten tot we mogen beginnen met trainen.'' Rox krabt op haar hoofd, ''tja dat is vervelend! maar hij kreeg sowieso een week rust. ik zal tegen Ray zeggen dat we de Preakness Stakes overslaan ook al gaat het om de Triple Crown! Jill zal er wel weer mee gaan bemoeien, dat die trut de dochter is van van Ray maakt niet dat ze meebeslist over star!'' met die woorden loopt ze naar Star toe,''hé jongen, je hebt het echt goed gedaan! ik ben trots op je!'' Star briest zachtjes in Rox haar, Noa schiet in de lach. ''we gaan je helemaal vertroetelen!'' Frank komt aanlopen, ''daar ben ik wel zeker van ja had niets anders verwacht'' hij kijkt op zijn horloge, ''kom tempo als we opschieten zijn we voor 8 uur thuis! ik rammel van de honger en sik denk dat Fluffy ook al aan het wachten is.'' Noa denkt aan Fluffy, de pluizige stalkat die wonderlijk zo goed bevriend is met Star. ''jongen we gaan naar huis! naar Fluffy toe! lekker in je warme stal!''

Reageer (1)


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen