Foto bij 04. Jaimy A. Wright

Ik zat thuis en keek verveeld naar de tv. Ugh. Ik pakte mijn gsm en belde Joshua op. 'Hey broer.' Zei ik toen hij opnam. 'Wat is er zusje lief?' Vroeg hij. 'Nou kunnen we misschien iets nuttigs gaan doen?' Vroeg ik. Zijn lach klonk door de telefoon. 'Wat zou je dan zoal gaan doen?' Vroeg hij. 'Ummh, er is een concert deze avond.' Zei ik. 'Oh welk concert?' Vroeg hij. 'Zo'n buurt optreden, niet echt bekende mensen.' Zei ik. Hij humde wat. 'Nou wat dacht je om daar even op het podium te gaan staan?' 'Heb je weer een plan?' Vroeg hij. 'Ja ik heb hier nog een spandoek liggen, en misschien dat we daar een paar inspirerende woordjes kunnen zeggen?' Mompelde ik. 'Is goed, ik ben binnen één uur bij jou.' Zei hij en hing op.

Ik pakte het spandoek al en legde het op tafel. Ik at nog snel een boterham en deed mijn laptop open. Misschien had ik nog iets gemist. Ik deed tumblr en Twitter open. Ik scrolde wat, maar niets interessant. Ik typte een nieuwe Tweet. Do you wanna see something interesting. Come to Oxford! Ik drukte op verzenden en grijnsde. Eens kijken hoeveel mensen er zouden verschijnen. Ik sloot hem terug af en op dat moment ging de bel. Ik opende de deur, daar stond hij dan. Ik glimlachte. 'Nou hoe laat begint het?' Vroeg hij. 'Binnen anderhalf uur begint het concertje maar op het plein zijn er nu al verschillende activiteiten.' Zei ik blij. 'Mh, wil je nu al gaan?' Vroeg hij. 'Misschien al eens gaan rond kijken ja. Maar op het podium misschien zo'n vijf minuten voor het concert?' Hij knikte. 'Oké, dan gaan we nu.' Zei hij. Ik pakte mijn rugzak en stopte daar de spandoek in, ook wat water. Ik sloot alles af en we liepen naar de auto.

We kwamen na een halfuur aan op het plein en er was toch al wat volk. 'Wat wou je nu al doen dan?' Vroeg Joshua. 'Nou gewoon rond kijken en iets drinken.' Zei ik. Hij grinnikte en we liepen naar het drankkraam. 'Twee biertjes.' Zei ik. Hij knikte en liep naar de koelkast om ze te gaan halen. Ik haalde al 5 pond uit mijn zak en betaalde de meneer toen hij terug kwam. Hij knikte en we liepen weer weg. Ik gaf een biertje aan Joshua. 'Hoe drank voor het werk, dat mag niet eh zusje dat weet je.' Zei hij. Ik grinnikte. 'Drink nou maar.' Zei ik en gaf hem een stoot tegen zijn arm. We liepen wat rond het plein. 'Oh kijk is dat Rosa niet?' Vroeg ik. Hij knikte en begon te blozen. 'Kom.' Mompelde ik en trok hem mee.

'Hey Rosa!' Riep ik hyper uit. Ze draaide zich geschrokken om, maar toen ze mij zag glimlachte ze. 'Hey Jaimy.' Zei ze blij en gaf me een knuffel. 'Hey Joshua.' Zei ze toen ze me had losgelaten. 'Wat komen jullie hier doen? Weer één van jullie plannetjes?' Vroeg ze grijnzend. 'Uh, hoe weet jij dat nu weer?' Vroeg ik verbaasd. 'Nou omdat ik zo nu en dan je Twitter eens check.' Terwijl ze dat zei begon ze te lachen. 'Wat zit je me nu te stalken Rosa?' Vroeg ik nep boos. 'Natuurlijk niet schat.' Zei ze. We begonnen met twee te lachen.

Toen het tijd was om op het podium te gaan, moest ik bijna Joshua meesleuren. Hij had al sinds we Rosa kennen een crush op haar. 'Kom nou straks mag je verder flirten.' Mompelde ik. Hij begon te blozen en ik trok hem mee. Rosa hoorde ik nog na lachen. 'Ze vind je ook leuk.' Mompelde ik. Ik pak de spandoek uit mijn rugzak. Joshua zette de rookblazers aan en ik ging op het podium staan. Rosa ging alles filmen en stak haar duimen op. Ik deed mijn spandoek open en pakte een micro. 'Don't just be another brick in the wall!' Riep ik in de micro. 'Start a revolution and fight for your vision!' Joshua kwam naast me staan. 'Join our group and fight with us!' Riep hij nog, voordat we alles lieten vallen en het podium afrende. Rosa knipoogde nog naar ons. Ik pakte nog snel mijn zak en we rende de straten af, weg van de mensen en weg van de beveiliging. Joshua kwam naast me rennen en we gaven mekaar een high five. 'Nou dat gaan we vieren!' Riep hij. Ik knikte en we rende naar de auto.


Hey there!
Hope you still like this story :3
Lots of Love Femke

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen