Foto bij APWBP Boek 1 Hoofdstuk 10 Deel 4

We hebben dit jaar weer meegedaan aan de Paul Harland Prijs en...
De eerste hoofdstukjes van onze wedstrijdverhalen staan eindelijk online! Het zijn allebei fantasyverhalen, maar verder erg verschillend, dus ik zou zeggen, neem een kijkje!
We posten in principe om de vier dagen bij de verhalen, al gaan we ze na vandaag wel om de beurt laten komen :)

ELAIMET - door Katl1 en Dayxdreamer
Jalo is een eenvoudige boerenzoon die na een ruzie thuis wegrent en een wezen dat hij meteen als een engel aanziet tegenkomt. De engel neemt hem mee naar een vreemd rijk boven de wolken, waar blijkt dat 'eenvoudige boerenzoon' maar magertjes is uitgedrukt.

DE MEERMIN - door Katl1
Koningin Chrysante van het volk der Gorgona's is dolgelukkig als ze eindelijk een zoon krijgt, zeker aangezien kinderen krijgen bij haar volk niet vanzelfsprekend is. Ze komt echter voor onverwachte problemen te staan, als blijkt dat één van de minnen die haar zoontje moeten zogen niet aan de gebruikelijke vereisten voldoet.

“Ik heb Potter geschreven dat hij het pak niet aan tafel moest openen”, zei professor Anderling tegen me.
“Geen slecht idee, Minerva”, zei ik met een glimlach. Mensen keken nu al raar op van het lange pak en dat zou nog veel erger worden als ze zagen dat er een bezem in zat. Harry en de jonge Wemel haastten zich al snel de Grote Zaal uit, met het pak. Ik keek hen glimlachend na.

Niet veel later kwam professor Banning de zaal in en hij kwam recht naar mij en Minerva toe.
“Potter lijkt erg blij met zijn bezem”, merkte hij op.
“Dat geloof ik graag, Filius.”
“Ik kwam hem net tegen in de hal. Een Nimbus 2000, niet mis.”
“James zou graag gehad hebben dat zijn zoon een goede bezem had”, zei professor Anderling. “Het is een redelijk nieuw model en niet goedkoop, maar ik ben er ook van overtuigd dat hij er goed voor zal zorgen, als hij ook maar een beetje op zijn ouders lijkt.”
“Ja, dat denk ik ook”, zei Banning. “Heb je het geld uit hun kluis gehaald?”
“Grotendeels”, zei ze kalm. “Potter heeft toch geen idee hoeveel er in zit en ik denk niet dat hij of zijn ouders enig bezwaar zouden hebben.”
“Dat denk ik ook niet”, piepte Filius. “De jonge Malfidus leek anders niet zo blij toen hij merkte dat Potter een bezem had. Hij wilde hem zelfs eerst verklikken toen ik hen zag.”
“Ik denk dat Harry al een rivaal heeft gevonden”, zei ik hoofdschuddend. “Bij James had dat ook niet erg lang geduurd.”
“Hopelijk haalt hij dan niet dezelfde streken uit als zijn vader”, zei Minerva. “James ging vaak te ver als het over Severus ging.”
“Zeg dat wel”, bromde Severus. “Neem me niet kwalijk, ik moet nog een les voorbereiden.” Slechtgehumeurd liep hij de zaal uit.

Reageer (3)

  • Romanov

    Snel verder ;D

    9 jaar geleden
  • Glorfindel

    Hetzelfde als dayxdreamer...

    9 jaar geleden
  • dayxdreamer

    Dat was nou niet meteen de beste opmerking met Severus binnen gehoorafstand.

    snel verder

    9 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen