Foto bij Happening two

'Why aren't you coming to school with me tomorrow?' vraag ik aan mijn beste vriend.

Het is de laatste dag van de zomervakantie en ik ben bijna elke dag bij hem geweest, of hij bij mij. Hij had mij net verteld dat hij naar een andere school zou gaan. Ik had wel wat vriendinnetjes in de klas, maar niemand was zo leuk als Michael. Hoe moest ik de pauze's nu overleven?

'Because I'm going to a diffrent school, little one.'

Ongeveer twee jaar geleden begon hij me zo te noemen. Hij hoorde steeds meer mensen die me Effie noemde en in het begin had hij gezegd dat alleen hij me zo mocht noemen, maar het waren er na verloop van tijd zoveel mensen die het deden, dat hij het opgaf en me beloofde een nieuwe naam te vinden. Toen kwam hij aanzetten met "little one", omdat hij ouder en groter was en stiekem ook omdat ik gewoon klein was. Er waren meer mensen die zeiden dat ik klein was, maar alleen van hem pikte ik het.

'But why?'

'Because I'm twelve now. When you're twelve you can come to my school too!'

'But that means I have to be alone for...' Ik stak mijn handen op en begin te tellen. Ik was tien, dus dit jaar, dan wordt ik elf en dat twaalf. Tien, elf en twaalf. Dat duurde nog drie jaar! 'Three years!'

'Only two years, little one. After you finished this year, you're going to your last year at this school.'

Ik knikte even en dacht na. Twee jaar, maar misschien ging Michael dan wel weer van school veranderen. Maar hij zei dat ik dan weer bij hem op school kwam. Mijn gezicht klaarde even op en ik knuffelde mijn beste vriend. Hij wist altijd alles beter en verbeterde me redelijk vaak. Hij was ouder en heel slim, dus ik vond het niet erg. Hij zei dat ik het nog wel zou leren en dat hij me altijd wilde helpen. Ik geloofde hem, want hij was ouder en wist alles!

'Michael?' - 'Hmm?' - 'What if they are going to tease me about my glasses?'

Zijn ogen verwijdden zich een beetje toen hij me aankeek. Aan het begin van de vakantie heb ik een bril gekregen, Michael vond dat het me super goed stond, maar dat hij er even aan moest wennen.

'Ofcourse they're not going to tease you about it! They look super good on you! You're the most beautiful girl I've ever seen with glasses!' Hij klonk verontwaardigd en een grote glimlach verscheen op mijn gezicht toen hij dit zei. Hij vond me mooi! Normaal zei alleen mama dat. En toen, toen deed hij iets wat normaal ook alleen mama doet: hij drukte een kus op mijn wang.

Reageer (1)

  • Monks

    Aaaaaaaaw dit is te cute!

    9 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen