Een random stukje over reizen. Ruwe versie en niet nagelezen.

Ik wil nog zoveel van de wereld zien. Aan de top prijken de landen Ijsland, Canada, Noorwegen, Ierland en Schotland.

Allen landen met een prachtige natuur waarin ik me vrij zou voelen, urenlange wandelingen zou kunnen maken terwijl ik mijn gedachten de vrije loop zou laten. Mijn camera in de hand, de pracht van de natuur trachten te vangen met de ingewikkelde technologie die het mogelijk maakt om een beeld voor eeuwig vast te leggen.

Deze zomer ga ik misschien naar Ijsland. De rest zal moeten wachten. Volgend jaar zit ik mijn laatste jaar hoger onderwijs en dan zullen de plannen waarschijnlijk nog even moeten wachten. Eerst een job vinden, mezelf settelen. Een inkomen bijeen sparen en daarna om de beurt al die landen bezichtigen. De wonderen die ze bevatten in me opnemen. Ik prefereer natuur altijd boven steden. Ok, steden hebben ook iets, maar toch heb ik liever de pracht van de natuur om me heen , daar voel ik me vrij. In een stad voel ik mij altijd belemmerd in mijn vrijheden. Natuurlijk is er ook mooiheid bevangen in steden. En de mooiheid van steden kun je onmogelijk vergelijken met die van de natuur, maar ach.

Reizen.
Het is iets dat ik altijd graag heb gedaan en graag zal blijven doen. Meer van de wereld zien. Nieuwe dingen ontdekken. Leven.
Het leven is te kort om altijd maar op een plaats te blijven terwijl de aarde zo groot is.

Maar het menselijk leven bestaat nu eenmaal uit orde en routine. Iedereen heeft een vaste dagindeling. Het doet deugd om 's avonds thuis te komen in telkens weer hetzelfde huis. Want waarom zou je naar ergens anders gaan als je het gelukkig hebt waar je bent?

Een mooie quote die hierbij aansluit is de volgende:
“I always wonder why birds choose to stay in the same place when they can fly anywhere on the earth, then I ask myself the same question.”
― Harun Yahya

Mensen blijven gewoontedieren zeker?

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen