Foto bij W87

“Ze, ze probeerden de dorpelingen wijs te maken dat ik…”
“Onzin”, zei Griffin meteen. “Ik ken je, Bloom. Daar ben jij niet toe in staat. Je gaat daar heus niet even aankloppen, je moet hen heel wat kunnen bieden. Dingen die jij niet had kunnen bieden zonder dat iemand iets gemerkt zou hebben.” Bloom knikte opgelucht. Ze was toch bang geweest dat mensen zouden blijven geloven dat zij de schuld had, maar zo te horen had Griffin de nodige argumenten.
“Goed, dan gaan we evacueren”, zei Faragonda met tegenzin. Ook zij besefte hoe belangrijk het was om zo snel mogelijk te handelen, om die mensen snel van Blooms onschuld te overtuigen, maar nu kon het niet anders. Ze wist dat Griffin hier niet over zou liegen.
“Ik zoek zo snel mogelijk alles uit”, beloofde Griffin. “Ik heb wel een aantal boeken over feeksen hier op school. Het kan hooguit een paar dagen duren voor ik de magie zelf beheers en afgestudeerde heksen zouden er niet veel langer over mogen doen met mijn hulp.”
“Kunnen de Winx echt niet helpen? Misschien kan je hen de magie ook leren?”, opperde Bloom voorzichtig.
“Nee, daarvoor is ze te geavanceerd, jullie hebben de nodige basis niet”, zei Griffin resoluut. “Ik denk dat jullie er minstens een paar maanden voor nodig zouden hebben. En, vergeef me, Bloom, maar ik leer jou liever geen zwarte magie.”
“Misschien is dat het beste”, gaf Bloom fluisterend toe. Ze hield niet van zwarte magie en wilde het ook niet leren, alleen deed de reden waarom pijn. Het was te gevaarlijk, het zou haar te gevaarlijk maken.
“Nabu misschien?”, opperde Faragonda plots. “Ik weet niet precies wat hij al kan van magie, maar misschien kan hij al wel wat zwarte magie.”
“Hmm, misschien wel”, zei Griffin. “Ik zal vanavond kijken wat er voor hem mogelijk is. Het zou me inderdaad niet verbazen als die tovenaarsschool op Andros en de bewakers daar tenminste een kleine basis leren.” Ze zuchtte. “Jullie gaan beter zo snel mogelijk evacueren, ik kom na het avondeten naar Red Fountain.
“Goed, dat doen we”, zei Faragonda. “Zullen we naar Saladin gaan, Bloom?” Bloom knikte en zij en Faragonda verdwenen.

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen