Foto bij Diary 1

^^Lúthien^^

Het eerste hoofdstuk!

Note: Schuine tekst is Elfs

Legolas
Vandaag is er iets rampzaligs gebeurd, Gollum ontsnapte uit de cellen van Mirkwood. Thranduil geeft mij de schuld, ik moest er voor zorgen dat hij niet weg kon! Het was mijn taak! Nu is het mijn taak om naar Rivendell te gaan en Elrond te informeren. Want Gollum lijkt onbelangrijk maar hij heeft hele waardevolle informatie over de Ring, informatie die Sauron ook zou willen hebben. En nu is hij weg doordat ik de verkeerde wachters heb aangesteld. Ik zou de wachter de schuld kunnen geven, maar zij zijn ook gewoon aangesteld voor deze opdracht, en ik heb geleerd altijd de fout bij mezelf te zoeken. Ondanks mijn goede manieren moet ik nu dus wel naar Rivendell, iets waar ik helemaal géén zin in heb!

Lúthien
Aaaaargh! Ik haat mijn broertje! Hij zit altijd aan mijn spullen! Amras is gewoon een kleine, irritante opdonder. Vandaag vond hij het leuk om mijn boog te pakken, en haar uit het raam te gooien. De boog viel natuurlijk op de meest ongelukkige plek waar hij maar landen kon, het hoofd van meneer Lenwe. Hij is altijd knorrig en heeft een hekel aan mij. Hij herkende de boog meteen en liep er mee naar mijn vader Lólindir, mijn vader heeft óók een hekel aan me. Hij dacht dat ik weer een van mijn ‘woedeaanvallen’ had gehad. Die ik dus nooit heb. Al snel wist iedereen in Rivendell dat ik woedend mijn boog uit het raam had gegooid en dat ik ook nog mijn broertje had bedreigd. (Geen idee waar ze dat vandaan halen) Ik was natuurlijk een schande voor mijn hele familie, en daarom heeft mijn vader me gestraft. Niet met huisarrest zoals normale ouders zouden doen. Maar hij heeft al mijn wapens, trainingsspullen en andere dingen waar ik plezier van zou kunnen hebben afgepakt. Hij heeft zelfs mijn merrie Ewen verkocht! En dat allemaal door mijn onuitstaanbare broertje Amras!

Legolas
Vandaag vertrok ik naar Rivendell, op het paard Celebriän. In mijn tas zat Lembas en ik kan goed genoeg vechten om mogelijke gevaren op mijn weg te overwinnen. Over de reis zat ik dan ook niet in, maar ik was bang om Elrond te vertellen wat er is gebeurd. Ik wilde hem liever niet teleurstellen, dit is dan wel de eerste keer dat ik naar Rivendell ga, Elrond is hier wel al vaker geweest. Nadat ik Celebriän had gezadeld nam ik afscheid van mijn vader Thranduil. De reis naar Rivendell duurt waarschijnlijk drie dagen, genoeg tijd voor mij om te bedenken hoe ik de ontsnapping van Gollum kan vertellen aan Elrond. Ik heb vandaag al de hele dag een zin in mijn hoofd: Ego, milbo orch. Dat is Sindarin voor: ‘Ga een ork kussen!’ Ik heb zin om het heel hard te schreeuwen maar ik heb mijn vader al teleurgesteld, en de elfen zullen het maar raar vinden als de prins ineens zoiets roept.

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen