de kinderen lopen de kamer 'training' binnen

Milana liep voorop: wat zou hen hier te wachten staan? Ze moesten in grote stoelen gaan zitten, net bioscoop stoelen. Er ging een band om hun middel en de stoel ging langzaam achterover met een zwaar zoemend geluid. Op het plafond verschenen beelden, en uit de luidsprekers kwam een introductie geluid. Toen vertelde een mannenstem:
Jullie krijgen geen vechttraining zoals jullie zouden denken, maar jullie krijgen een training over hoe jullie samen moeten werken. Op de film krijgen jullie informatie en plekken over het land achter de laptop. Hiermee moeten jullie het doen, want ons land kan de aanvallen niet meer aan.
De kinderen knikten en gingen er eens goed bij liggen. Boven hen kwamen er beelden over hoe dit land eruit zag, satelliet foto's, hoe de vijand eruit zag, waar hun hoofdkwartier was. En het allerbelangrijkste: Wat ze moesten doen. Ze moesten koning Vurius vangen, laserscans uitschakelen en, en... Het was zo super veel wat ze moesten leren. Aan het eind waren alle kinderen bijna duizelig van de informatie. Leah zei 'oh wauw, hoe gaan we dit ooit doen'? Xander knikte instemmend. Toen moesten ze doorlopen naar een andere kamer. Er stonden overal kledingrekken, met de bijzonderste kleren. Sommige waren bijna onzichtbaar. Ook hing er een pak met allemaal vakjes. Toen Ewyn zijn hand in een zakje stak, haalde hij er een laser uit en uit een ander vakje een soort spiegelschildje?! En er waren nog meer rare soorten pakken... Wat voor soorten kleding zouden er allemaal wel zijn? Alle kinderen keken bewonderend naar de bijzondere kleren; broeken, schoenen, hoeden, trainingspakken. Van alles en nog wat! Quido liep naar een vrouw toe die lachend toe stond te kijken. Jaja, jullie krijgen allemaal een bijzonder pak. Ik wil die groene!!! Brulde Ewyn. 'En ik die met de spiegeltjes!' Riep Fenna.
De vrouw lachtte en zei:'Jullie krijgen allemaal een pak, want dit moet jullie beschermen op jullie tocht. Iedereen krijgt een pak dat bij zijn karakter past, dat wat hij nodig heeft. Iedereen keek met een vragend gezicht naar de vrouw, tot Leah zei: 'een voorbeeld misschien?' 'Nou vooruit,'zei ze. 'Eny, kom maar even.' Eny liep naar voren en bleef gespannen toekijken, terwijl de vrouw een oranje/rood pak tevoorschijn haalde. 'Kijk, jou naam betekent: vurig. De stof is rood en oranje, de kleur van vuur. Deze handschoenen bevatten een bepaalde stof, het is een soort fakkel. De stof is van een vuurbestendig materiaal, zodat je gewoon in lava kan stappen en er zit een staart aan dit pak die warmte opneemt. Die warmte kan je ook weer gebruiken.
Alle kinderen keken hun ogen uit en trokken helemaal hyper geworden, hun nieuwe pakken aan. Oh wat mooi!' zuchtte Milana. Ze had een soort lichtroze jurk gekregen met vakjes. Nu zat er niks in, maar als ze iets heel snel nodig had, konden de mensen van de controle-kamer het haar sturen in die vakjes.
Ze mochten dus ook meteen kennis maken met de controle-kamer.

Reageer (1)


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen