Foto bij HOOFDSTUK 2

De koningin legt de kinderen uit waarom ze hier zijn gekomen...

De koningin stond op: 'noem mij maar Catherina.' ik zal jullie vertellen waarom jullie hier zijn.' Ons land wordt bedreigd door koning Vurius. Hij is voor julie een computer virus, maar voor ons is het gewoon oorlog! Ik kan bijna geen nacht meer slapen. Zijn troepen vallen ons voortdurend aan. Daarom willen wij jullie inschakelen. Jullie zijn kinderen uit het hele land, die in je laptop zijn gehaald om ons te helpen. We hebben maanden gezocht op het internet, naar kinderen zoals jullie.' Kijk maar eens naar jullie schermpje'. Milana en de andere kinderen keken naar de tafel waar een schempje op kwam. Er stond:
Milana = genadige
Milana keek naar Sophie; op haar schermpje stond 'wijs'.
Zo stond op elk schermpje de betekenis van de naam. 'Deze eigenschappen hebben jullie ook' zei Catherina. 'Jullie hebben stuk voor stuk een bijzonder sterke eigenschap. Samen vormen jullie een team en je moet elkaar aanvullen. Toen kwam er op elk scherm een lijst met namen en betekenis langs:
Milana - genadige
Sophie - wijs
Leah - dapper
Xander - krijger
Quido - leider
Alida - vriendelijke
Renaldo - raadsman
Yme - sterk
Farin - avontuurlijk
Fenna - eerlijke
Edith - oorlog
Ewyn - jong
Alex - helper
Levi - samenbindend
Eny - vurig

Milana keek vluchtig naar haar 'team'genoten. Het klopte wel... Ewyn was duidelijk de jongste, Alida was erg vriendelijk en Leah liet niet op zich zitten. Maar ben ik genadig? dacht Milana hardop. 'Ja,' zei Sophie, die haar vraag gehoord had, 'daar moet je achter komen', hè? Daar ben je voor, toch?''Tja zei Milana, daar zullen we wel achter komen.'

Nadat iedereen weer rustig was geworden, stond koningin Catherina weer op. 'Nu willen we een team opzetten dat ons gaat helpen Vurius te verslaan. Dat zijn jullie geworden, een soort geheim agenten. De bedoeling is dat jullie als groep aanvallen, maar stel dat er iets mis gaat, kunnen jullie je opsplitsen. Elk groepje heeft dan verschillende eigenschappen. De rest zou worden uitgelegd door mijn raadsmannen en vrouwen.' Ze pakte een papier en vouwde hem open, waarop stond:
jullie zullen een training krijgen,
daarna een groepsverdeling
veel succes

Toen werden Milana en de andere kinderen meegenomen door een paar vrouwtjes, die er net zo als de mannetjes uitzagen qua vorm. Alleen hadden ze jurkjes aan en lange haren. Alle kinderen werden naar een kamer geleid. Op de kamer stond een bordje met ...training...

Reageer (3)


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen