Foto bij W74

“Het is niet jullie schuld”, zei Sky. Hij legde zijn arm om Blooms schouders.
“Het is niet eerlijk”, zei Bloom. “Ik heb het toch niet zonder reden gedaan? Ik bedoel, net iets meer dan een vriendin haar verloofde teruggeven. Ik…” Ze begon te snikken. “Ik doe blijkbaar alles fout! Maar ik deed het toch voor iedereen? Ik bedoel, iedereen zei dat ik Nabu nodig had en dat dat goed voor mij zou zijn, om mezelf te blijven, en dat is toch voor iedereen goed?”
“Natuurlijk”, zei Sky sussend.
“Bloom… mijn ouders leggen het hen wel uit”, zei Layla.
“Wat maakt het ook uit, die vergadering gaat toch niet door dit weekend.” Bloom wendde zich huilend van de anderen af.
“Hij wordt alleen een weekje uitgesteld”, zei Flora zacht. Ze legde haar hand op Blooms schouder. “Het komt heus wel goed, Bloom. Ik weet het zeker.”
“Ja, wij zijn de Winx”, zei Musa. “We hebben ons altijd overal doorheen geslagen.”
“Winx!”, riep Tecna.
“We doen het samen!”, vulden de anderen samen aan. Bloom veegde haar tranen weg en keek de kring rond.
“Bedankt voor de moeite”, zei ze zacht. “Ik ga even naar Usko, als jullie het niet erg vinden.”

Het deed Bloom echt veel deugd om met het draakje bezig te zijn. Hij was altijd blij wanneer ze kwam en begroette haar iedere keer even enthousiast. Ze genoten er iedere keer ontzettend veel van om samen te vliegen en Usko gehoorzaamde Bloom in alles wat ze vroeg.
Bloom landde glimlachend op een rustig stukje van het strand en Usko stond meteen naast haar. Kiko sprong meteen van Usko’s rug en Bloom ving hem lachend op. Haar konijntje voelde zich toch niet helemaal op zijn gemak bij die grote draak.
“Kijk mama, een draak!”, hoorde ze iemand roepen. “Hier, een draak, op het strand!” Ze keek op en zag een jongetje de helling af rennen.
“Pas op!” Een vrouw haastte zich achter hem aan. Usko keek om toen hij het geroep hoorde.
“Rustig maar, kleintje”, zei Bloom met een glimlach. “Ze doen je niets hoor. En geen vuur spuwen”, waarschuwde ze hem. Usko keek met grote ogen naar het jongetje. Die stopte zo’n tien meter bij hen vandaan.

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen