Foto bij W67

“Stella en Brandon mogen eerst”, zei Codatorta. Hij liet een draak los. “Jullie kennen de opdracht, je moet proberen hem weer een halsband om te doen.” De draak vloog meteen weg. Brandon rende er achter aan met een net, terwijl Stella zijn aandacht probeerde te trekken en hem van Brandon af te leiden.
Het kostte hen zeker tien minuten voor ze de draak weer gevangen hadden. De anderen deden het niet veel beter. Nadat alle vijf de Winx - Bloom nog niet dus - aan de beurt waren geweest, samen met hun specialist, liet Codatorta een groep jonge specialisten een poging wagen. Zij waren met z’n vieren omdat ze minder ervaren waren en natuurlijk ook niet konden vliegen. Tot de verbazing van de Winx brachten de jonge specialisten het er erg goed vanaf en hadden ze niet veel meer dan vijf minuten nodig om de draak te vangen, iets dat de groep na hen ook wist te presteren. Bloom was gefascineerd door de manier waarop de specialisten te werk gingen. Eerst de draak op de ene of andere manier naar beneden proberen lokken en dan hem bezig houden terwijl één van hen op zijn rug sprong om hem de halsband om te doen.
“En als laatste, Bloom en Sky”, zei Codatorta met een glimlach. “Eens kijken hoe dat draakje op je reageert als hij niet opgesloten is, Bloom.”
“Met plezier.” Bloom glimlachte. Dit was een opdracht waarbij ze haar krachten van de drakenvlam ongetwijfeld zou kunnen gebruiken, maar ze was niet van plan ook haar Almightixkrachten te gebruiken. Dit zou ze zelf doen, omdat ze dit kon, omdat dit bij haar hoorde.
Net als alle andere draken vloog dit kleintje weg. Bloom ging meteen naast hem vliegen en Sky rende onder hen mee met de halsband. Het draakje spuwde vuur naar Bloom, maar Bloom absorbeerde dat vuur gemakkelijk. Daardoor leek het draakje erg in de war en het landde al snel. Sky probeerde het de halsband om te doen, maar nu spuwde de jonge draak vuur naar hem en Sky moest wel snel wegduiken.

Reageer (1)


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen