Foto bij W66

“Iedereen kan fouten maken, maar dit was niet jouw schuld, Tecna. We kunnen er alleen maar lessen uit proberen trekken naar de toekomst.” Ze zuchtte even. “Meisjes, het is al laat en jullie worden dadelijk in de lessen op Red Fountain verwacht. Ga je omkleden, eet iets en probeer je gedachten te verzetten. We zullen het er later nog over hebben”, zei Faragonda.
“Oké”, zei Tecna. Bloom aarzelde even.
“Misschien… Misschien moet Lichtrots op de hoogte worden gebracht? Ik bedoel …”
“Je hebt gelijk, Bloom. Zij worden hier ook in betrokken. Ik laat het hen zo snel mogelijk weten. Zal ik vanavond naar Red Fountain komen om er verder over te praten, of wil je liever gewoon proberen te genieten van de week?”
“Kom maar, ik kan toch niet genieten als…”
“Goed, dan zie ik jullie vanavond”, zei Faragonda kalm.

De lessen op Red Fountain gingen voornamelijk over draken, behalve een kleine gevechtsles waar de meisjes met hun wapens duidelijk niet opgewassen waren tegen de tweedejaarsspecialisten. Bloom slaagde er in toch even haar angsten te vergeten toen ze naast de kooien van een aantal draken stonden. Eén van de draken boog zelfs zijn kop naar haar toe en Bloom kon hem aaien door de tralies heen.
“Let je wel een beetje op, Bloom?”, riep Codarta.
“Oh, ja, sorry, ik was even afgeleid”, zei ze. Codatorta glimlachte.
“Ik bedoel met die draak. Ik begrijp dat jij een speciale band hebt met draken, maar zoals ik net zei toen jij even afgeleid was, deze draken zijn nog jong en erg onvoorspelbaar.”
“Oh, oké”, zei Bloom, en ze trok haar hand terug. De draak probeerde echter haar aandacht bij te houden.
“Dat is duidelijk”, zei Sky plots.
“Huh? Wat?”, vroeg Bloom.
“Echt niet opletten hé?”, grijnsde hij. “We moeten dadelijk per twee met een draak aan de slag en het leek Codatorta verstandig onervaren feeën met ervaren specialisten samen te zetten. En het is ook erg duidelijk dat wij tweeën met deze jonge draak aan de slag mogen.”
“Echt?”, vroeg Bloom blij.
“Jazeker”, zei Sky. “Maar kijk maar uit, als hij straks losgelaten wordt, uit die kooi. Dan buigt hij zijn nek niet zo lief hoor.”
“Oeps.” Bloom grijnsde.
“Oh, en wat ik nog vergat te zeggen”, riep Codatorta plots. “Iedereen mag op zijn eigen manier met de draken proberen omgaan straks, dus ook de feeën.”
“Almightix Winx!”, riep Bloom meteen, gevolgd door vijf stemmen die samen “Believix Winx!” schreeuwden. Alle zes de meiden transformeerden tegelijk.

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen