Foto bij W61

“Ik dacht het niet.” Ze ging tussen Tecna en de camera in staan. “Nog iets dat je wil zeggen? Je hebt nu de kans hoor, anders denken straks al onze kijkers dat jullie, de beroemde Winx, een gevaarlijke Almightixfee zomaar laten begaan.”

“Bloom is niet gevaarlijk.” Tecna duwde Martha bruusk opzij en rende naar de lounge. Flora kwam net vrolijk buiten met Helia, gevolgd door Layla en Nabu, maar Tecna duwde hen weer naar binnen.
“Tecna, wat is er?”, vroeg Flora stomverbaasd.
“Is iedereen hierbinnen?”, vroeg Tecna.
“Ja”, zei Bloom. “Tecna, is er iets?” Tecna beet op haar lip en keek Bloom aan.
“Ik ben bang dat je dit niet leuk gaat vinden, Bloom.” Ze vertelde over haar gesprek met Martha en over de camera. Bloom verbleekte.
“Maar…”
“Het spijt me, ik had die camera niet gezien”, zei Tecna. “Echt, Bloom. Martha en ik waren vroeger vriendinnen, ik had geen idee…”
“Ik heb geen camera gezien toen ik wegging”, zei Timmy. “Dus die moet pas later zijn gekomen. Maar toen ik vertrok ging het nog helemaal niet over de Winx of Bloom.”
“Dus… Ze zeggen dat wij Bloom onder de duim moeten houden?”, vroeg Musa aarzelend.
“Nooit!”, zei Stella. “Bloom is onze vriendin!”
“Ik ben bang dat die Martha dichter bij de waarheid zit dan jullie willen toegeven, meisjes”, zei Faragonda zacht. Ze legde haar hand op Blooms schouder. “Officieel is er op Lichtrots bepaald dat jullie haar moeten bewaken, weet je nog?”
“Ja”, fluisterde Bloom. “Daardoor ben ik op het idee gekomen jullie te vragen om regenten te worden op Domino en Eraklyon.”
“Maar Martha had het zelfs over gevangen houden, in de zin van Bloom dag en nacht bewaken”, zei Tecna. “En dat doen we niet.”
“Nee, dat hoeft ook niet”, zei Saladin. “Dat heeft Lichtrots ook nooit gevraagd, het gaat er alleen om dat er altijd iemand in Blooms buurt blijft, heb ik begrepen.”
“Iemand op wie Bloom kan terugvallen als ze het moeilijk heeft, iemand die ze vertrouwt, die als ze merkt dat er iets is de anderen kan verwittigen”, vulde Faragonda aan.
“Ik wil hier weg”, fluisterde Bloom.
“Dan gaan we”, zei Faragonda.

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen