Foto bij 7. Sunburst de zwaarden-smeder!

Na dat Wyta en Syto een interessante legende hebben gehoord van Pof en Rof, maken ze zich klaar om naar de great-wolf tempel te gaan. Voordat ze weggaan wil Syto nog even langs een goede vriend. Hij zei dat het gene dat hij voor Syto had misschien nog van pas zou komen.

UPDATE!!! Korablaze's wolf (sorry dat ik z'n naam even kwijt ben...) is verwijderd uit de Quizlet wolven gemeenschap. Dit was eigen keuze.

'Hier moet het zijn!'. Wyta en Syto staan voor een winkel. 'Sunburst smederij' leest Wyta hardop. 'Yup, hier werkt die vriend van mij' zegt Syto en loopt de winkel binnen. Wyta volgt zwijgend.
'Hey die Syto! Lang niet gezien!'. Een rode wolf met grote ogen staat achter een aanbeeld en zwaait vriendelijk naar Syto. Hij heeft Wyta nog niet gezien. 'Ha die Sunburst! T'is bijna te lang geleden! Ik ben hier voor dat zwaard waar je het over had, weet je nog?' antwoord Syto. 'Maar natuurlijk, ik ben er bijna klaar mee... Alleen nog even een paar tikjes op dit sneeuwvlokje...'.
Terwijl Sunburst aan het tikken is, loopt Wyta naar hem toe en kijkt naar het vlokje. 'Dat vlokje lijkt wel op de sneeuwvolk op Syto's vacht...' zegt ze bedenkelijk. Sunburst schrikt een beetje, kijkt naar Wyta en maakt een (te) diepe buiging. 'Het spijt me zeer dat ik u niet had gezien, prinses! Als ik wist dat u zou komen dan had ik waarschijnlijk de boel allemaal opgeruimd! Het spijt me echt heel erg! Alstublieft zet me niet uit HWWR!'. Wyta lacht 'je mag me gewoon "je" noemen hoor! En natuurlijk zal ik je niet uit HWWR zetten!'.
Sunburst zucht van opluchting, plakt het vlokje waarmee hij bezig was op een prachtig zwaard dat hij daarna aan Syto geeft. 'Alsjeblieft, dit komt je vast nog van pas in je volgende gevecht! Zorg goed voor The Ice Slayer!'.
Syto neemt het zwaard in zijn bek en probeert er voorzichtig mee te slaan. 'Wauw, niet te licht, niet te zwaar! Ik wist wel dat ik bij jou aan het juiste adres was!'.
Sunburst glimlacht en loopt het magazijn in. Even later komt hij er met een grote doos weer uit en loopt naar Wyta. 'Hier heb ik een zwaard...' begint hij voorzichtig. '...Een erg speciaal zwaard. Er wordt gezegd dat dit het zwaard van een great-wolf is geweest. Toen ik het vond bij de Great-wolf tempel was het erg beschadigd dus heb ik het zo goed mogelijk proberen te herstellen'.
Sunburst opent de doos en een prachtig zwaard komt er tevoorschijn. Het heeft een gouden hand- nee, bekvat? Tja de wolven houden zwaarden vast met hun bek dus een bekvat, met in de rondjes die aan de uiteinden zitten blauwe aquamarijnen en het scherpe stuk kleurt zilver blauw. Aan het uiteinde van het zwaard hangt een ringen ketting (niet te zien op het plaatje) met daaraan een grote, ruitvormige aquamarijn die verdacht veel op die van de hanger van de ketting van Wyta lijkt.
'Als ik u- ik bedoel je ooit zou ontmoeten dan zou ik dit zwaard, The Aquand Slayer, aan jou geven' eindigt Sunburst. Wyta staart naar het zwaard, het heeft iets herkenbaars... Syto is in de war en kijkt van de ketting van Wyta en naar de hanger van het zwaard en weer terug. Na een korte stilte pakt Wyta het zwaard. Ze maakt er vecht bewegingen mee en steekt het dan boven haar rug alsof daar de houder zit.
Opeens begint het zwaard te gloeien en verdwijnt! Met grote ogen kijken Syto, Sunburst en Wyta zelf naar Wyta's rug. Dan merkt Sunburst de laatste glimp van Wyta's op. 'Je ketting..! Wacht... Ik snap het al! Wyta, raak je ketting aan met The Aquand in je gedachten.'. Wyta doet het en het zwaard verschijnt met een witte flits op Wyta's rug. 'Ik dacht al dat er een connectie tussen dat zwaard en Wyta's ketting was!' roepen Syto en Sunburst in koor.

Reageer (2)

  • FroIIo

    Ik hoop dat ik snel kom!

    9 jaar geleden
  • ZeroHorizon459

    Ik had niet verwacht een smid te worden,maar uiteindelijk heb ik vuur dus kan ik goed smeden! Good Job!

    9 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen