Nadat Syto het slechte plan van de zwarte wolven heeft uitgelegd aan Wyta en het vertelt heeft aan Pof en Rof, gaan de twee wolven gelijk terug naar het lab. Ondertussen zouden Pof en Rof kijken of ze de locatie van de wolf konden vinden. Wyta en Syto zijn er bijna.

'Daar is het lab al!'. Hijgend rennen Wyta en Syto naar het lab. Ze moeten zo min mogelijk tijd verspillen.
De deur van het lab slaat met een klap open en Pof en Rof kijken verschrikt op. 'Mooi, jullie zijn er!' glimlacht Pof. 'Geen tijd voor een chitchat! Weten jullie al waar deze zwarte wolf is?' zegt Syto met zijn koude, serieuze blik. Rof kijkt hem aan. 'Niet helemaal...'. 'Maar we hebben wel ongeveer een gebied gevonden waarin de wolf zou moeten liggen'. Wyta en Syto spitsten hun oren. 'Als de info die we weten en hebben gelezen klopt, dan kunnen we het ongeveer uitstippelen op onze kaart'.
Pof pakt er een kaart bij van het hele gebied. In het midden van de kaart staan twee wolvenkoppen met de neuzen naar elkaar wijzend: links Het Witte Wolven Rijk, rechts Het Zwarte Wolven Rijk. In het Noorden staat een goud-gekleurd vakje met een rode cirkel om. Wyta wijst ernaar. 'Wat is dat?'. 'Dat is de tempel van de zogenaamde "Great-Wolves", ook wel gekend als de godly-wolves'. 'Nooit geweten dat er goden waren in onze wereld' mompelt Syto. 'Het zijn ook geen "goden".' zegt Pof. 'Ze worden alleen zo genoemd omdat ze beschikken over divine krachten, waarmee ze eigenlijk elke kracht kunnen besturen'.
'En die rode cirkel, betekent dat dat daar die wolf ligt?' vraagt Wyta door. 'Ja, dat lijkt ons het meest logies als we kijken naar het verhaal over deze wolf'.

'De legende vertelt over een great-wolf die een kracht bestuurde waarmee hij "zwart in wit" kon veranderen. Maar op een dag had hij een verschrikkelijke fout gedaan waardoor hij uit de tempel werd verbannen. Omdat deze wolf dat niet eerlijk vond werd hij boos en wilde ze terug pakken. Toen hij genoeg wolven had onder zijn commando, viel hij de tempel aan. Een verschrikkelijk gevecht begon. Maar toen er uiteindelijk nog maar twee wolven rechtop stonden, de lijder van de zwarte wolven die uit de tempel was verbannen en de leider van de witte wolven die de laatste Great-wolf was, gaf de witte Great-wolf alles op alles en verzegelde de zwarte lijder met haar eigen leven.'

'Men zegt dat de Great-wolves al lang uitgestorven zijn, maar ik heb roddels gehoord over dat wolven er misschien één hebben gezien daar'. Pof voegt nog wat toe aan het verhaal van Rof: 'Maar het schijnt ook dat er een aantal andere wolven rond lopen, het kan ook makkelijk zijn dat ze die hebben gezien'.
'Goed, wij gaan wel naar die tempel en kijken of we daar zwarte wolven kunnen vinden!' antwoord Wyta. Pof en Rof knikken.
Wanneer Wyta en Syto buiten zijn spreekt Syto Wyta nog even aan: 'Wyta, kunnen we nog even langs iemand voordat we weggaan? Hij had nog iets voor me en ik denk dat het wel handig kan zijn voor ons tripje'. 'Natuurlijk! Dan gaan we vandaag nog even langs hem en dan kunnen we morgen naar de Great-wolves tempel!' antwoord Wyta.

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen