Foto bij W57

Oké, mensjes, ik weet dat het tot nu toe veel saaier was dan de vorige twee verhalen, maar daar komt binnen een paar hoofdstukjes (hopelijk) weer wat beterschap in. Sowieso bedankt aan iedereen die tot nu toe is blijven lezen!

“Goedenavond”, zei Faragonda met een glimlach.
“Faragonda!” Bloom schoot meteen recht en rende naar haar toe. Faragonda glimlachte en omhelsde Bloom kort. Ze had een eenvoudige jurk aan, anders dan wat ze gewoonlijk op Alfea droeg. Saladin stond naast haar.
“Ik hoorde dat er een bal ter ere van jullie was”, zei Faragonda met een glimlach. Ze knipoogde even naar Layla.
“En wij dachten, we hebben wel even zin in een verzetje”, vulde Saladin aan. “Als jullie het niet erg vinden dat we meegaan, uiteraard.”
“Graag!”, zei Bloom meteen.

“Ah, fijn, jullie zijn er”, zei de organisator met een glimlach, toen ze met z’n allen op de afgesproken plaats verschenen.
“Hallo”, zei Tecna met een glimlach.
“Kom maar mee”, zei de man. “Iedereen zal nu wel stilaan binnen zijn, we hebben hen gevraagd de dansvloer nog even vrij te laten.” Hij keek wat verbaasd toen hij Faragonda en Saladin opmerkte. “Komen jullie ook naar het bal?”
“Jazeker”, zei Faragonda met een glimlach. “De Winx hebben ons uitgenodigd, we zijn hun schoolhoofden.”
“Ah, goed.” De man knikte bedachtzaam. “Kom maar allemaal mee dan. We hebben een kleine lounge voor jullie ingericht waar je rustig kan gaan zitten wanneer jullie niet aan het dansen zijn. We, euh, kunnen er nog gerust twee extra stoelen bij zetten.”
“Fijn”, zei Layla met een glimlach. De boodschap dat ze niet lastig gevallen wilden worden was dus overgekomen. Ze volgden de man naar de zaal.
“Enige voorkeur voor muziek?” De Winx keken elkaar aan.
“Misschien dat ene lied van mijn huwelijk, dat we per twee begonnen en dan een cirkel vormden”, stelde Bloom voor.
“Goed idee, liefste”, vond Sky. Iedereen knikte instemmend en Musa noemde de titel van het lied.
“Komt in orde”, beloofde de man. Hij haastte zich naar binnen om hun keuze door te geven. De Winx gingen in een rij staan, iedere fee naast haar specialist.
“Mag ik deze dans van u, mevrouw?” Saladin maakte een diepe buiging voor Faragonda.
“Denk je nu echt dat ik nog zo diep kan bukken?”, grinnikte Faragonda. “Op mijn leeftijd?” Ze schudde lachend haar hoofd, voor ze Saladins uitgestoken hand aannam. “Het zal me een eer zijn, meneer.”

Reageer (1)

  • disneylover

    Ik vind de verhaal heel erg mooi en leuk is.
    O haha mvr. Faragonda en dhr. Saladin samen dansen haha leuk

    9 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen