Foto bij W55

“Layla?”, vroeg Faragonda verbaasd, toen ze haar telefoon aannam.
“Oh, u bent nog wakker, ik dacht gewoon even een berichtje in te spreken.”
“Je belt inderdaad behoorlijk laat, is er iets speciaals?”
“We waren gewoon heel de dag weg”, zei Layla. Ze vertelde over de kermis, het vuurwerk en het feest.
“Tja, het is niet onlogisch dat Bloom gemengde gevoelens heeft over dat feest. Dat constante wantrouwen…”
“Had ik haar dan niet moeten proberen overtuigen?”, vroeg Layla aarzelend.
“Jawel, je hebt er goed aan gedaan”, vond Faragonda. “Hoe zwaar het ook is, Bloom moet leren om te gaan met alles wat haar krachten met zich meebrengen, dat is de enige manier om de mensen uiteindelijk minder bang te krijgen.”
“Oké”, zei Layla opgelucht.
“Hou gewoon een oogje op haar, als je het idee hebt dat het haar te veel wordt, kan je altijd voorstellen om te vertrekken. En laat me morgenavond maar iets weten, desnoods kom ik in de loop van de week wel even op Red Fountain langs.”
“Goed.” Layla geeuwde. “Tot morgen dan.”
“Slaapwel, en veel plezier”, wenste Faragonda haar.

De volgende ochtend stuurde Tecna een mailtje naar de organisatoren dat ze best de dansen wilden openen, maar niet wilden dat mensen hen zomaar kwamen aanspreken. Meteen nadat dat verstuurd was, verdwenen de Winx weer naar de kermis.
“Zullen we eens lekker gek doen?”, stelde Musa voor. Ze wees naar een groep kraampjes waar vooral kinderen rondhingen. Lachend haastten de Winx zich erheen. Ze gingen eendjes vissen, maakten de baan van de botsauto’s onveilig en gingen met z’n allen het spookhuis in.
“Zalig, zo gek doen”, grijnsde Bloom.
“Echt hé”, stemde Flora in. “Kom, zullen we daar op gaan?” Ze wees naar een magische draaimolen, waar verschillende figuren in een cirkel draaiden, al leken ze nergens op vast te staan. Bloom ging meteen op één van de draken zitten, die op en neer ging. Flora vond een gemakkelijk zittende Bloom en Riven ging als een ridder op een paard zitten. Ze amuseerden zich kostelijk terwijl ze de floche probeerden grijpen. De man die de draaimolen bestuurde maakte het extra moeilijk nu er geen kinderen op zijn attractie zaten. Uiteindelijk wist Helia de floche te grijpen in het laatste rondje.


Nu krijg ik echt zin om zelf zo gek te gaan doen op een kermis. Wie komt er mee?

Reageer (1)

  • disneylover

    Haha lekker gek doen vind ik supperr

    9 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen