Foto bij Hoofdstuk 3 De Zwerkbal vergadering

Loena Leeflang

'Piep... piep..piep' doet mijn wekker ik kijk met half gesloten 9:00 precies. Ik moet zuchten ik heb de ganse nacht niet goed kunnen slapen, het heeft de ganse dag geonweerd. De flits die paar telen later overschiet naar een harde knal. Dat moest echt vannacht denk ik in mijn eigen. Het is namelijk een drukke dag voor mij. Ik heb zometeen zwerkbal training ofja meer een vergadering tussen het team overmorgen hebben we pas training en 's middags gewoon les. Ik spring met veel moeite uit mijn bed, Cho is ook wakker door mijn wekker. Cho ziet er ook een beetje vermoeid uit. Ze komt recht zitten en zegt "Wat een nacht zeg"
Ik knik "Ja zeg dat wel heb bijna geen oog toegedaan" antwoord ik
"We zullen ons maar klaar maken zeker we hebben zo een vergadering" zegt Cho
Cho zit ook in het zwerkbal team zij zit er van vorig jaar bij het team, Cho is onze zoeker. Ze doet het eigenlijk erg goed we hebben veel gewonnen dankzij haar als ze de snaai vangt.
Ik en Cho gaan naar de grote zaal om te eten als we onze kleren aan hebben. Het is erg druk in de zalen. Ik denk dat meerdere zwerkbal teams vergadering hebben want ik merk vooral de andere zwerkbal spelers op. Bij ons aan tafel zitten ook al onze spelers buiten Luke, onze aanvoerder niet. Hij zal misschien al wat voorbereidingen aan het doen zijn. Luke is echt een goede aanvoerder hij wilt er altijd erg voor gaan en drijft ons tot het uiterste. Ik pak de plateau met chocolade broodjes "Moet je ook wat?" vraag ik aan Cho maar ze antwoord niet. Ze erg afwezig ik zie dat ze kijkt naar de tafel van Huffelpuff. Ze lacht flauwtjes en haar lach wordt beantwoord door de aanvoerder van het Huffelpuff zwerkbal team Carlo Kannewasser. Hij lacht vriendelijk terug naar Cho, ik zie dat Cho daar van smelt. Ik begrijp haar wel, elk meisje hier van school zou een moord doen om aandacht van hem te krijgen. Ik verbreek Cho even uit haar droom "Cho aan aarde" zeg ik en schud haar een beetje door elkaar
"Huh wat zeg je?" vraagt Cho verdwaasd
"Ik vroeg net net of je een chocolade broodje moest" zeg ik
"Ja graag, sorry hoorde je niet" zegt Cho
"Je was zeker even van de wereld zeker" zeg ik en geeft Cho het broodje
Cho kijkt een beetje betrapt "Valt het zo op?" vraagt ze
Ik kijk haar aan "Nee hoor" zeg ik met een lach
Ze moet eek beetje blozen "Zeg het niet door alsjeblieft?" vraagt ze
"Ik zou dat nooit doen dat weet je" zegt ik ze schud begrijpend met haar hoofd

Als we klaar zijn met eten gaan ik even naar buiten om lucht te scheppen voor we naar de vergadering gaan. Cho is even terug naar de afdeling ze moest nog iets doen zij ze. Ik ga op de trap zitten en ik kijk uit op het zweinstein terrein. Het is mooi weer nogdanks het gisteren zo lelijk weer is geweest. Ik snuif de frisse geur op van de bloemen die bloeien. Ik sta op maar ik hoor gesnik van achter de muur komen. Ik ga kijken en zie Loena zitten. Ze veegt snel haar tranen weg als ze me ziet.
"Zijn het die twee weer?" vraag ik
Ze knikt "Wat is er toch mis met mij?" vraagt ze
"Niets je kent de mensen van Zwadderich toch, je moet je daar echt niks van aantrekken die twee zijn het echt niet waard" Antwoord ik
Ze veegt haar bijgekomen tranen af "Dat is waar, het is ook dom om daar mee in te zitten" zegt ze zelfzeker en staat op
Ik knik en lach "Dankjewel" zegt ze
"Ik wil echt blijven maar heb nu een zwerkbal vergadering" zeg ik
Ze geeft me een hand en ik vertrek naar de vertrek naar de vergadering

Ik wandel een beetje gehaast door de gangen, ik wil natuurlijk niet te laat zijn. Ik kijk even niet voor mij en voel ineens een harde klap en val op de grond. Ik kijk verdwaasd terug voor mij uit en zie dat er nog iemand op de grond ligt. Het is een jongen maar hij heeft een vreemd uniform aan. Het is een van de gasten. Weer typisch mij dat ik hem omver loop. "Sorry zag je niet" zeg ik en trek hem terug omhoog.
"Maakt niet uit" antwoord hij
Even later ben ik eindelijk bij de vergadering, bijna iedereen is er behalve Lisa en Josh. Ik ga aan de grote tafel zitten waar de rest ook zit. Luke staat voor in de kamer bij een bord. Lisa, de jongere zus van Luke is ondertussen er ook bij komen zitten. We moeten niet meer lang wachten tot Josh er ook is. Luke schraapt zijn keel "Fijn dat jullie gekomen zijn" begint Luke "Zoals jullie weten dit jaar is een speciaal jaar op Zweinstein.. voor ons zeker, de zwerkbalspelers.. we weten natuurlijk niet tegen wie we eerst moeten dat weten we pas zaterdag maar toch wil ik met jullie al wat dingen over de buitenlandse scholen bespreken"  

Het ganse anderehalve uur hebben we het over de buitenlandse Zwerkbalteams. Ik heb echt wel ingezien dat ze allemaal echt een goede verschillende kwaliteiten hebben. Je moet ze zeker niet onderschatten. Eigenlijk na dat allemaal gehoord te hebben wil ik liever eerst tegen een van onze afdelingen hier op school.
Na het middag eten beginnen de lesuren weer voor ons. Eerst hebben we geschiedenis van toverkunst, dat valt wel erg goed mee want ik ben daar erg goed in. Dan hebben we toverdranken met Sneep, wat minder maar ook wel leuk. Als laatste verzorgen van fabeldieren dat is mijn favoriete vak. Ik vind het zo leuk om zo een vreemde wezens te kunnen verzorgen eigenlijk is het echt magisch.

Reageer (2)

  • PippinToek

    Dankjewel !! :D

    9 jaar geleden
  • Nuevo

    Ik vindt je verhaal echt leuk!:)

    9 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen