Er zijn manen verstreken sinds de grote vergadering. ''Ha Vlekster, wat wilde je me zeggen?'' vroeg een grijze commandant met witte vlekken. Zijn ambergele ogen stonden kalmpjes. ''Heb je nog een zwart witte kat gezien?'' vroeg de leider. ''Nee, helaas niet. Ik denk dat we gewoon moeten afwachten''. ''Ja'' zuchtte de poes. ''Je hebt al met je patrouille SchaduwClan op donderterritorium betrapt en ik ben bang dat het erger word. Ze geven ons niet graag gewonnen''. ''Daar zijn ze te trots voor''. De commandant knikte. ''Het viel me wel op dat ze er wel gauw van door gingen, dat is niks voor hun'' Miauwde Grijsvlek. ''We zullen extra patrouilles moeten organiseren'' besloot de leider. ''Organiseer jij de zonsondergang patrouille, ik deel wel een maanhoog patrouille in''.

Een mistkleurige leerling met blauwe ogen kwam paniekerig het kamp in gestrompeld. De boven punt van haar oor was licht gescheurd, er kwam bloed uit haar mond en haar flank zat vol met bloed wonden. Ze trilde.
''Vlekster? Er klinkt gekrijs! Laten we kijken'' zei Grijsvlek paniekerig. De schildpadpoes racete haar hol uit samen met haar commandant. Ze zag Mistpoot vol met wonden en bloed langs haar gezicht. De leider zette van schrik haar haren omhoog. Regenpels, de medicijnkat sprintte naar de leerling. ''Terwijl ik je wonden verzorg vertel jij mij, Grijsvlek en Vlekster wat er gebeurd is. Maar vertel ons nu maar waar is Oranjeblad is''. ''Oranjeblad i..iss aange..gevallen!'' gooide de leerling eruit. ''Ssscchhh..SchaduwClan'' Mistpoot' s blauwe ogen werden groot van paniek. ''Mistpoot waar is Oranjeblad?'' vroeg de leider aan de leerling. ''Het donderpad''. Mistpoot spuugde een beetje bloed uit. ''Mistpoot steun tegen me aan terwijl ik je naar het medicijnhol breng'' commandeerde de lichtgrijze medicijnkat. ''Ik weet voor nu genoeg, bedankt Mistpoot. Vertel me dadelijk wat er allemaal is gebeurd'' informeerde Vlekster. ''Grijsvlek, jij bewaakt het kamp. Stormpels, Zwartpels, IJsoog en Vlammenpoot helpen mee de SchaduwClan te verjagen''. De Commandant knikte en Vlekster sprintte met het groepje katten hun kamp uit.

Reageer (1)


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen