Foto bij 4.

4.


Voor Eva staan de vier jongens van haar favoriete band. Ze twijfelt of ze zal blijven of toch zal weggaan. Ze staat immers al met haar jas aan.
“Hallo dames. Sorry voor het lange wachten. We werden opgehouden,” zegt Steve terwijl de jongens de kamer inlopen.
Eva houdt nog steeds de deur voor de jongens open. Ze besluit uiteindelijk toch maar te blijven. Ze zou ook wel gek zijn als ze nu weg zou gaan, precies op dit punt.
“En wie is deze jongedame?” vraagt Steve als hij voor de neus van Eva staat.
“Eva.” En Eva schudt de hand van Steve. Vervolgens volgen Edward en Alex en tenslotte staat Tom voor haar neus. Een grote glimlach verschijnt er op zijn gezicht. “Leuk je te ontmoeten.”
Met zijn allen nemen ze plaats op de banken. Die zijn veel te klein voor zeven personen, zodat ze praktisch bij elkaar op schoot zitten. Al snel blijkt dat Steve graag op de praatstoel zit en kletst de oren van iedereen zijn hoofd af. De onderwerpen die voorbij komen gaan voornamelijk over het touren en het leven als beroemdheid. Als snel zijn Edward en Alex het gebazel van Steve zat en besluiten een potje tafelvoetbal te gaan doen.
“Ik zou graag wat meer over je willen weten?” vraagt Tom geïnteresseerd aan Eva.
“O, hmm. Ja, lastige vraag,” zegt Eva peinzend. “Mijn naam weet je al. Ik studeer aan de universiteit van Leiden, wel een andere opleiding als Jenny en Julie.”
“Ja, we kennen elkaar van onze vorige school,” mengt Jenny zich in het gesprek. “We hebben elkaar al vroeg leren kennen op die school en sindsdien zijn we al vriendinnen.”
Tom besteedt weinig aandacht aan hetgeen wat Jenny allemaal verteld en houdt zijn blik gericht op Eva. “En welke studie je dan?”
“Sociale wetenschappen.”
“Hmm, interessant.”
En zo praten Tom en Eva nog een tijdje over koetjes en kalfjes, zoals wat hun hobby’s zijn, vakanties en de meest gekste dingen die zij gedaan hebben in het leven. Jenny probeert regelmatig zich in het gesprek te mengen, alleen besteedt Tom daar nauwelijks aandacht aan. Eva merkt dat Jenny buitengesloten wordt in het gesprek en probeert haar steeds opnieuw bij te betrekken. Maar elke keer blijkt dit weer zinloos als Tom alleen reageert op wat Eva zegt. Uiteindelijk geeft Jenny het op en staat op om naar het potje tafelvoetbal van Edward en Alex te kijken.
Als Eva om zich heen kijkt, ziet ze dat Julie en Steve in een enthousiaste discussie verzeild zijn geraakt over films en hun genre. De blikken van Julie en Eva kruisen elkaar en Julie knipoogt. Eva glimlacht; ze is blij dat ze toch gebleven is.

Als Eva op haar telefoon kijkt, ziet zij dat het al ver over twaalven is. “Julie en Jenny, zullen wij maar weer eens gaan?”
Beteuterd kijkt Julie haar aan. Blijkbaar had ze het erg naar haar zin vanavond. Jenny reageert enkel door haar jas aan te trekken en haar telefoon op berichtjes te controleren.
“Willen jullie anders misschien nog een film komen kijken bij in het hotel?” vraagt Tom snel voordat Eva afscheid wil nemen.
Eva kijkt Julie en Jenny vragend aan.
“Ik ben moe, maar als jullie willen, moeten jullie vooral gaan,” antwoordt Jenny zonder enige uitdrukking. Blijkbaar had zij het minder naar haar zin gehad vanavond.
Twijfelend kijken Julie en Eva elkaar aan. Eva ziet aan Julie dat ze graag wilt gaan, maar twijfelt omdat ze haar vriendin niet in de steek wilt laten.
“Vind je het echt niet erg als wij wel gaan?” vraagt Julie voorzichtig.
“Nee, het is prima.”
“Oké, dan komen wij film bij jullie kijken. We gaan wel eerst even naar ons eigen hotel om Jenny daar te brengen en ons op te frissen. Wat is het adres van jullie hotel?” zegt Eva.
Steve geeft hun het adres van het hotel en verzekert Eva en Julie ervan dat zij zonder moeite het hotel binnenkomen.
“Tot zo dan maar,” zegt Julie en de drie meiden verlaten het concertgebouw.
Zwijgzaam zitten ze in de auto. Geen van drieën zeggen ze iets. Zowel Eva als Julie merken dat het humeur van Jenny ver onder het nulpunt gezakt is en zijn daarom niet enthousiast over de loop van de afgelopen avond.
Eenmaal in de hotelkamer verdwijnt Jenny vrijwel direct de badkamer in. Eva en Julie kijken elkaar zuchtend aan. “Phoe, die is chagrijnig,” fluistert Julie.
“Ze probeerde zich telkens te mengen in het gesprek van Tom en mij, maar Tom reageerde daar niet op. Ze zal wel teleurgesteld zijn,” fluistert Eva terug.

Eva neemt snel een douche om zich schoon te spoelen en besluit om haar blauwe spijkerbroek en een simpel truitje aan te trekken. Daaronder trekt opnieuw haar zwarte hakken aan.
“Wij nemen de sleutel mee, Jen,” zegt Julie vlak voordat ze weggaan.
Jenny ligt in bed te zappen voor de televisie.
“Ja, is goed. Veel plezier,” zegt ze zonder haar blik van de televisie af te halen.
Julie rolt met haar ogen naar Eva, die moeite doet om haar lach in te houden.
“Welterusten,” wensen ze haar nog en trekken dan de deur achter zich dicht.

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen