Foto bij 2.

En nog eentjeee.
Wat ben ik toch goed vandaag? (:
X.

‘Zijn Harry en Ron er nog niet?’ vroeg ik terwijl ik tegen over haar bij het raam ging zitten. ‘Nee ik heb ze nog niet gezien, ik hoop maar dat ze op tijd komen!’ zei ze bezorgd. Ik zwaaide nog even naar pap en mam. ‘Ik heb ze ook nog niet gezien. Sterker nog ik zie niet eens een Weasley en Harry zou toch met hun mee komen?’ zei ik terwijl ik uitbundig uit het raam keek opzoek naar dat bekende rode haar. ‘Ja Harry zou met hun mee komen. Het komt vast wel goed. Mrs. Weasley zou vast niet te laat willen komen aangezien het Ginny’s eerste keer is’ zei Hermione. Maar om 2 voor 11 waren ze er nog niet en Hermione werd nu wel heel zenuwachtig. ‘Hermione doe rustig! Het komt echt wel goed, ze hebben nog 2 minuten!’ probeerde ik haar te kalmeren. Toen zag ik allemaal rood haar het perron op komen. Eerst de tweeling toen Percy en toen Mr. en Mrs. Weasley samen met Ginny. Ik ging uit het raam hangen en riep. ‘Mrs. Weasley waar zijn Harry en Ron?’ want hun had ik nog niet het perron op zien komen. Ze draaide zich om en met een lijkbleek en van schrik vertrokken gezicht draaide ze zich weer terug om. ‘Ik weet het niet, ze waren net nog achter ons!’ zei ze paniekerig.
Het fluitje van de conducteur ging.
‘Oh nee de poort is dicht ze kunnen er niet meer door!’ riep ze nog paniekeriger. Nu werd ik zelf ook een beetje paniekerig, hoe komen ze nou op Hogwarts?! ‘Liefje het komt helemaal goed! Wij zorgen dat ze op school komen!’ zei Mrs. Weasley. ‘Maak je maar geen zorgen!’ zei Mr. Weasley.
De trein begon te rijden. Samen met Hermione hing ik uit het raam om onze ouders uit te zwaaien. Toen we ze niet meer zagen deden we het raam weer dicht en gingen we zitten. ‘Ohh als ze nou maar niks stoms gaan doen’ begon Hermione gelijk. ‘Het komt vast wel goed. Als ze slim zijn, wat ik overigens begin te betwijfelen, wachten ze gewoon op Mr. en Mrs. Weasley’ zei ik. ‘Ja dat doen ze vast wel’ zei Hermione, meer om het willen te geloven. ‘En trouwens als ze iets stoms gaan doen kom het ook wel goed, dat geluk heeft Harry wel’ Hermione gaf me een blik van “zeg dat nou niet” Nog een uur ging Hermione er over door over wat er zou kunnen gebeuren als…
‘Hermione het komt echt wel goed! en trouwens we kunnen er toch niets meer aan doen!’ ‘Ja… Ja… hoe was jou vakantie?’ vroeg ze om dan toch van onderwerp te veranderen. ‘Nou zoals je weet is mam bevallen van Kevin’ begon ik. En ik vertelde haar uitbundig over Kevin en liet haar foto’s zien van hem. Ze lag helemaal in een deuk toen ik een foto liet zien van mij met een vies getrokken gezicht en een knijper op mijn neus met mam op de achtergrond die Kevin aan het verschonen was van een poepluier. Ook vertelde ik haar over de rest van de vakantie en vroeg ook naar die van haar.
Ze was 3 weken met haar ouders naar Frankrijk geweest. Waar ze ook uitbundig over vertelde omdat ik een aantal Muggle dingen niet snapte. En zo tegen 1u kwam het oude mollige heksje met de snoep kar langs en kocht voor ons iets lekkers.

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen