Een ijzige sneeuwstorm kwam opzetten. Duizenden sneeuwvlokken stortte naar beneden. Het werd nog kouder dan daar voor.
Een groot ijsblok midden op een afgelegen pad breide zich uit. Een treurig gezicht, dat zeker.

Vraagje: Moet ik nog achtergrond muziek erbij zetten of niet? geld voor alle hoofdstukken, is het vervelend, of just een goed idee en moet het bij meerdere?
plz. beantwoordt in reacties

Een man loopt op een afgelegen pad en probeert zo snel mogelijk naar zijn huis te gaan. Hij woont hier voor onderzoek in de Noord-pool. Helaas is hij ontslagen en moet zich klaar maken om over een paar dagen te vertrekken. Stug loopt hij door.
Opeens ligt er een groot ijsblok op zijn pad. De man moppert wat en gaat er voorzichtig langs. Dan ziet hij dat er in het ijsblok twee witte wolven zijn bevroren. De man schrikt en probeert de wolven uit te hakken. Zodra het ijsblok wat kleiner is, begint de man het zo snel mogelijk te duwen naar zijn huis. Als hij thuis is met het ijsblok, stookt hij de kachel warmer. Dan zet hij het blok in een soort grote teil tegen het nat worden van zijn vloer. Ook legt de man een stuk vlees klaar voor als de wolven wakker zijn. De man doet er alles aan om de wolven zo goed mogelijk te verzorgen.
Stukje bij beetje smelt het ijs. De twee witte wolven zijn helemaal koud als eindelijk het ijs gesmolten is. Snel haalt de man de teil weg en doet de koude wolven een warme deken om. Zelf gaat hij er naast zitten om de dieren rustig te aaien.
~~~
Wyta opent haar ogen. 'Leef ik nog?' denkt ze. Ze voelt iets warms om haar heen. En een warme rare poot gaat over haar kop heen. Wyta kijkt om zich heen. Ze ziet een soort wolf, maar zonder lange snuit of staart. Het heeft ook geen driehoekige oren, of poten zoals zij. En in plaats van een vacht heeft het een raar gekleurde... Ja, wat was het eigenlijk? Een soort vacht, die je uit kon doen. Wyta begreep er niets van. Maar het rare dier was wel aardig tegen haar, dus maakte ze zich geen zorgen.
~~~
De man zag dat een van de wolven wakker was en pakte het stukje vlees. Hij bood het stukje vlees aan. De wolf snuffelde er even aan maar at het daarna zorgvuldig op. De man glimlachte. Fijn om te zien dat die wolf wil eten, dat is een goed teken.
Even later wekte ook de andere wolf op. Ook deze kreeg een stukje vlees. De man aaide de wolven en pratte tegen ze. 'Goed zo... Rust maar goed uit. Ik vraag me af waarom ik jullie vond. Er zijn hier weinig wolven... Misschien zijn jullie verdwaald...?'.
~~~
'Je hebt geen idee... geen enkel idee...' dacht Wyta.

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen