Wyta en Syto zijn klaar om te vertrekken. Dan wordt er keihard stop geroepen. Iedereen kijkt om. In de verte is een witte wolf met gele strepen te zien. Wyta kijkt goed; wie zou het kunnen zijn?

'P-Psyana?'. Wyta kijkt haar scheef aan. De wolf die stop riep was Psyana. '*hijg hijg* je mag *hijg* mag niet gaan! *hijg*'. 'Maar Psyana, waarom?'. 'Waarom? Waarom?!' zegt Psyana boos. 'ten eerste is het levensgevaarlijk! ten tweede moet je niet eerst wat rusten tot dat we weer levensgevaarlijke avonturen gaan beleven en ten derde je bent hier pas net weer! Weet je hoe alleen het was in het kasteel zonder jou! En toen moest Dyana ook nog weg! Ik wil niet dat je weg gaat!!!'. Spyana valt in Wyta's poten. Door tientallen tranen worden Wyta's poten wat nat.
Syto was wat naar achter gelopen omdat hij niet zo tegen dit soort momenten kon. Pof en Rof stonden er maar wat bij en wisten niet wat ze hiervan moesten vinden.
'Kijk Psyana, ik moet wel gaan want dan kunnen we meer informatie vinden over deze wereld en misschien hoe we de zwarte wolven kunnen verslaan. Aangezien er niemand anders is die wil of weet van dit plan, moeten ik en Syto wel gaan. Okay sweetie?'. Spyana kijkt Wyta met tranen in haar ogen aan. 'O-okay... Eigenlijk... maar... nee... ik loop dan alleen in de weg...'. Rof doet een stap naar voren. 'Als ik even mag' Iedereen draait zijn of haar kop naar Rof. 'Spyana, je kunt hier elke dag komen om even met Wyta te praten. Daarvoor hebben we deze machine en die knop ook voor gemaakt!'. 'Ja! Dat is een goed idee zeg!' Psyana klaart helemaal op.
'Goed, zijn jullie klaar?'. 'Helemaal! Syto?'. 'Yup! Ik ook'. Pof drukt op een knop. Daarna trekt Rof aan een hendel. Een soort capsule opent zich. Wyta en Syto stappen naar binnen. 'Okay, dan doe ik nu de deur di-' Rof wordt onderbroken door Psyana: 'Wacht nog heel even! Wyta, deze bliksemschicht heb ik voor jou gemaakt. Hij is speciaal zodat je niet geroosterd wordt als je hem aanraakt. Bewaar 'm goed he?'. 'Wauw, dank je. Natuurlijk zal ik er goed voor zorgen! Zorg jij ook goed voor Dyana en het rijk als ik weg ben?'. 'Haha, denk je soms dat ik het rijk in de steek laat ofzo? hahaha!'.
'Geen tijd nu voor grapjes!' zegt Pof streng. 'Nu gaat de deur dicht, goed?'. 'Okay...'. Psyana's oortjes hangen naar beneden. Dan beginnen ze te zwaaien en de deur van de capsule gaat dicht. Rof houd een poot bij een rode knop en telt af: 'we gaan vertrekken over drie, twee, een... NU!!!'. Rof drukt de knop in en de machine begint te bewegen. Er komen wolkjes vanaf en zodra de machine niet meer te zien is, horen ze een harde knal; Wyta en Syto zijn weg naar een andere wereld!

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen